5 x Luonnonkosmetiikkavinkki

17.05.2017 /

Tämän työn myötä tulee testailtua aika paljon eri kosmetiikkaa, mutta välillä unohtuu vinkata teille kaikista ihanista tuotteista. Tänään ajattelin nostaa esiin viisi tämän hetken luonnonkosmetiikkasuosikkiani:

1. Estelle & Thild Silmämeikinpoistoaine
En ole itseasiassa muistaakseni testannut muita eko silmämeikinpoistoaineita, mutta tämä toimii minulla loistavasti (kunhan muistaa ravistaa hyvin ennen käyttöä). Olen huomannut ennenkin, että öljypohjainen koostumus sopii itselleni parhaiten, koska se ei ärsytä herkempää silmänympärysihoa, mutta poistaa kuitenkin ripsarinkin hyvin.

2. Mia Höytö Lempeä Uni -seerumiTämä päätyi tähän listalle viimeisimpänä, sillä sain tuotteen testiin vasta viikko sitten. Olin jo pidempään halunnut testata Mia Höydön, suomalaisen luonnonkosmetiikka pioneerin, tuotteitta. Olen levittänyt pelkästään tätä rauhoittavaa seerumia yön ajaksi nyt viikon ajan ja tämä todella tuntuu olevan aivan kaiken hehkutuksen arvoinen tuote. Niin ja onhan nämä Mian purkitkin aivan mielettömän kauniita!

3. Tabitha James Kraan Hiusöljy
Myönnetään heti alkuun, että olen käyttänyt tätä tuotetta ihan väärin. Olen lisännyt aina hiusten pesun jälkeen latvoihin pienen painalluksen tätä ja on toiminut hyvin kuiviin hiuksiini, kun laittaa tuotetta tarpeeksi vähän. No tätä postausta kirjoittaessa luin, että tätä pitäisi itseasiassa levittää kerran viikossa öljyhoitona hiuksiin ja pestä sitten puolen tunnin vaikutusajan jälkeen. Hmm.. No kyseessä on joka tapauksessa riittoisa tuote ja koska ainesosat ovat luonnollisia luomu raaka-aineita, en usko, että ”pidemmästä” vaikutusajasta on haittaakaan. ;)

4. Weleda sävyttävät huulivoiteet
Päivittäisessä arkikäytössä käytän aina huulirasvoja ja sävyttäviä huulivoiteita huulikiiltojen tai -punien sijaan. Ja koska syön helposti huuliltani voiteen, haluan suosia ehdottomasti näissä luonnonkosmetiikkaa. Weledalla on kolme uutta kivan sävyistä, hoitavaa ja ravitsevaa huulivoidetta.

5. Tata Harper kirkastava kosteusvoide
Tata Harperin tuotteista olen ennenkin kirjoittanut ja taas häneltä löytyy yksi suosikkituotteeni. Tosin tämä jäi alkuun minulta käyttämättä, koska yllätyksekseni en ihastunut tuotteeseen heti. Totesin nimittäin, että voide ei ole minulle tarpeeksi kosteuttava itsessään – varsinkaan yövoiteena. Mutta eihän tätä siihen kannata haaskatakkaan. Tuote sisältää aitoa timanttipölyä (!?) ja jos joku tuote tekee ihosta kauniin hehkuvan, niin tämä. Käytänkin tätä päivävoiteena kosteuttavan seerumin päällä ja välillä tuntuu, etten tarvitse meikkivoidetta ollenkaan. Saati mitään pohjustus- tai korostustuotteita, koska tämä antaa iholle parasta kuultoa.

*Tuotteet saatu blogin kautta testaukseen.

Leave a comment

6 kommenttia

 • Päivi

  Öljy”naamio” tekee kyllä hiuksille niin hyvää! Mutta mielestäni poispestäväksi ei kannata lotrata mitään hirmu kallista tavaraa, joten itsekin olisin käyttänyt tuota hiusöljyä vain latvoihin :) Itse käytän öljyhoitona Neil’s yard remediesin öljyhoitoa, jonka pääraaka-aine on kookosöljy. Varmasti pelkkä kookosöljy toimii ihan yhtä hyvin. Sitä vaan kuontaloon oikein reilusti, tukka syttyrälle/suojaan, ettei tule sotkua, sitten hommaillaan jotain muuta x aika ja lopuksi shampoopesulle, ehkä kahdellekin. Tulee sileät ja pehmeät hiukset!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Päivi, kun kommentoit! :) Kuulostaa hyvältä! :) Mä oonkin just pelkkää kookosöljyä käyttänyt hiuksiin, niin että laitan latvoin yöksi vaikuttamaan ja pesen aamulla, joten uskon, että toimii!

 • Looking super beautiful <3

 • Myssy

  Moi! Kysynpä nyt kun hyvään saumaan tämä aihe sattui. Onko sulla kokemusta luonnonkosmetiikan puolelta aurinkosuojavoiteista? Tavallinen kempparikama taitaa olla pitkälti sellaista, jossa suojamekanismit perustuvat kemiallisen ja fysikaalisen säteilysuojan yhdistelmään, mutta nyt täytyisi löytää sellainen aurinkosuojavoide jossa olisi vain fysikaalinen suoja. Lyhyen selvittelyn jälkeen näyttää siltä, että ko. tuotteet löytyvät nimenomaan luonnonkosmetiikan puolelta. Lapsille suunnattuja, nimenomaan fysikaalisen suojan tuotteita löytyy kyllä ainakin apteekeista ja kai isoista marketeistakin, mutta niissä tuntuu monen kokemusten perusteella olla sitten se ”muumi-iho”-efekti, eli voide jää iholle valkoiseksi kerrokseksi kuin joku sinkkipasta konsanaan, mikä ei ehkä aikuisen kasvoilla etenkään ole kovin toivottu ilmiö :D onko siis mitään vinkkiä antaa sellaisesta tuotteesta joka levittyisi hyvin mutta ei sisältäisi lainkaan kemiallista suojaa? Ainakin raskaana olevat naiset ja pienet lapset ovat kohderyhmää näille tuotteille ja harmittavan vähän löytyy netistä tuoreita tuotearvioita näiden piiristä. Muutamia hyviä suosituksia löysin mutta ovat muutaman vuoden takaa ja lupaavilta kuulostavia tuotteita ei enää valmistetakaan :(

  • Vilma Peltonen

   Moikka! Olen kokeillut joitain luonnonkosmetiikka-aurinkosuojia ja olen huomannut saman, että rasva jää valkoisena kerroksena iholle. Tällä hetkellä käytössäni ovat apteekeista saatavat Vichyn aurinkosuojatuotteet, joita suosittelen täysin, mutta en tiedä vastaavatko ne tarpeisiisi. Kirjoitin auringolta suojautumisesta postauksen vähän aikaa sitten, kannattaa lukea myös kommenttiboksi, jos saisit sieltä jotain vinkkiä: http://vilmap.com/2017/04/20/kaunis-terveellisempi-rusketus/

   Suosittelen lukemaan myös tämän postauksen, luulen itseasiassa, että täältä voisi löytyä vastaus sun etsintään:

   http://sugarhelsinki.com/luonnolliset-aurinkosuojat-algamaris-biosolis/

   TOivottavasti tästä jotain apua! :)