Vegaaninen ja luonnollinen NORDIQ Nutrition

11.05.2017 / ,

*yhteistyössä NORDIQ Nutrition

Monille teistä on ehkä tullut tutuksi, että ruokafilosofiani ehdoton ydin on luonnollisuus. Syön mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa ja olen tarkka ruuan alkuperästä. Yksinkertaiset ateriat ja aidot maut, joissa raaka-aineet tuoksuvat ja maistuvat itseltään, ovat ruokavalioni perusta. Luonnonmukainen ja puhdas ruoka on herkullista, terveellistä sekä usein ekologisempaa ja eettisempääkin. Tällainen ruoka ravitsee niin kehoani, kuin mieltänikin, enkä jousta kovin helposti hyvistä raaka-aineista. Ostan myös paljon luomua, en syö lihaa ja vaikka en vegaani olekaan, syön erittäin kasviperäisesti. Jos olette yhtään samoilla linjoilla, minulla on teille ilouutinen. ;)

Viime viikkoina olen testannut uuden suomalaisen merkin NORDIQ Nutritionin ravintolisiä ja urheiluvalmisteita. Ne ovat kuin minua ja muita kaltaisiani varten tehty: Raaka-aineluettelot ovat juuri sellaisia harkittuja unelmalistoja, jotka sisältävät vain tunnistettavia ja aitoja kasveja, yrttejä, sieniä, leviä ja rohdoksia. Ei mitään ylimääräistä. Ja kaikki tuotteet ovat vegaanisia, gluteenittomia, eikä niissä ole käytetty lisä-, täyte- eikä makeutusaineita, joita urheiluravinteet tyypillisesti ovat täynnä.

Selaan aina tuoteselosteita tarkkaan ja joskus ärsyttää, kun netistä en meinaa löytää, mitä tuote sisältää. On vain kaiken maailman terveysväittämiä, harhaanjohtavia lauseita ja sanoja purkissa – mutta sisältö paljastuu muuksi. Moni yritys voisi ottaa mallia NORDIQ Nurtitionin nettisivuilta, joista löytyy hyvin kattavat tietopaketit tuotteista ja sen raaka-aineista. Onneksi tähän suuntaan ollaan yhä enemmän menossa. :)

Yleisesti ravintolisistä ja siitä, miksi käytän niitä, olen blogiin kirjoittanut useammankin kerran. Esimerkiksi tässä postauksessa vastaan usein minulle esitettyihin kysymyksiin aiheeseen liittyen. Lyhyesti voisin sanoa, että käytän laadukkaita ravintolisiä, koska yksinkertaisesti haluan voida optimaalisen hyvin. On kuitenkin eri asia syödä synteettisiä kuin luonnollisia ravintolisiä. Synteettisistä ravintolisistä ja urheiluravinteista voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä, koska esimerkiksi joitain täyte- ja makeutusaineita sekä niiden vaikutuksia on tutkittu vähän.

Jos ravintolisät on tehty luonnollisista raaka-aineista, keho tunnistaa ne ja vitamiinit sekä muut ravintoaineet imeytyvät todennäköisemmin ja paljon paremmin. Itse uskon, että harkitusti valitut ravintolisät tukevat vastustuskykyäni, energiatasoani, suorituskykyäni ja sitä, että saan kaikki elimistön tarvitsemat ravinteet.

NORDIQ Nutritionilla on kymmenen erilaista päivittäiseen käyttöön sopivaa ravintolisää. Voisin kirjoittaa näistä vaikka kuinka, sillä olen aidosti innoissani esimerkiksi Female ja Hormesis Complex ravintolisistä, mutta jos pitäisi valita kaksi omaa suosikkiani, ne olisivat Immune Complex ja B-Complex.

Moni teistä ehkä muistaa vappuni ihmeparantumisen flunssasta ja kuumeesta. Flunssani oli alkanut edellisenä päivänä ja tulin kuumeisena Helsinkiin. Täällä odottivat kuitenkin NORDIQ Nutritionin tuotteet ja vedin useamman kapselin näitä Immune Complex -ravintolisiä niin illalla kuin seuraavana aamuna. Ja illalla tunsin itseni jo terveeksi. Oli kyse sitten sattumasta, lumevaikutuksesta tai oikeasti näistä, luotan aika pitkälti immuunipuolustusta vahventaviin rohtoihin. Tämä sekoitus sisältää mm.seljanmarjaa, oliivinlehteä ja maitakea. Tuote sopii loistavasti tukemaan aineenvaihduntaa, parantamaan stressin keskellä immuniteettia sekä torjumaan flunssaa tai lyhentämään sen kestoa.

Toinen ehdoton ravintolisäni on B-vitamiinilisä, ja erityisesti B12-vitamiini, koska en syö lihaa enkä juuri ollenkaan maitotuotteitakaan, joista sitä normaalisti saa. B-vitamiinilisä edesauttaa esimerkiksi hyvin lievittämään kiireestä, stressistä, uupumuksesta ja väsymyksestä johtuvaa kehon ja mielen epätasapainoa. NORDIQ Nutritionin B-Complex sisältää kaikki bioaktiiviset, koentsyymimuotoiset B-vitamiinit ja lisäksi C-vitamiinia, joka tehostaa niiden imeytymistä.

NORDIQ Nutritionilta löytyy myös Nutri-Sport -sarjasta viisi tuotetta tukemaan urheilua ja kuntoilua. Oma suosikkini on ehdottomasti Post-Workout Proteiinijauhe, jota riittää vain 1-3 tl kerrallaan. Sekoitus sisältää kasviproteiineja sekä kasvijauheita, sieniä ja merilevää. Jauhe on ihan juotavaa sellaisenaan veteen sekoitettuna, mutta tämän alla olevan smoothiereseptin myötä, olen käyttänyt jauhetta suunnilleen jokaisen treenini jälkeen (mikä on minulle poikkeuksellista, koska olen ollut vähän huono proteiinijauheiden käyttäjä proteiinipannukakkuja lukuunottamatta). Tämä smoothie on kuitenkin niin hyvää, että tällä olen pystynyt tukemaan lihasten kehittymistä ja palautumista parhaalla mahdollisella tavalla.

Herkullinen proteiinismoothie treenin jälkeen:

 • 3tl Post-Workout proteiinijauhetta.
 • banaani
 • 200g pakaste mustaherukoita
 • pieni kourallinen lehtikaalia
 • 1-2 medjool taatelia
 • 1 rkl chian siemeniä
 • 1-2dl luomu kauramaitoa

Sekoita ainekset blenderissä ja nauti heti. ;)

Hydration Wholefood Powder jauhesekoitus on toinen Nutri-Sport -sarjan tuote, mihin olen ehtinyt paremmin tutustua. Jauhe sisältää muun muassa suosikkejani vesimelonia ja kookosvettä. Olin toissapäivänä puolentoista tunnin Hot Vinyasa Flow tunnilla ja siinä ihan järkyttävästi hikoillessani vannoin mielessäni, että otan tätä jatkossa aina hot tunnille mukaan. Muutenkin juoma on oivallinen nestetasapainon ylläpitäjä esimerkiksi treenatessa ja kuumalla säällä (mistä jälkimmäisestä ei ole kyllä Suomessa tällä hetkellä pelkoa…).

Magnesium on itselleni myös tarpeellinen, koska kärsin ajoittain suonen vedosta ja magnesium tuo siihen helpotuksen. Olenkin ottanut magneesiumlisää jo pitkään iltaisin säännöllisen epäsäännöllisesti, joten seuraavaksi testiin meneee Nordiq Nutritionin Magnesium Wholefood valmiste. Urheilijalle magnesium sopii paitsi lihasten ja luuston tuoksi myös tukemaan rentoutumista ja hermoston normaalia toimintaa. Näiden kolme tuotteen lisäksi Nutri-Sport sarjasta löytyy Endurance Wholefood jauhe, jossa on mm. chlorellaa, macaa, mustaherukkaa, ruusujuurta ja kurkumaa sekä Pre-Workout Proteiinijauhe.

Myös ihana ja inspiroiva Petra on kirjoittanut NORDIQ Nutritionista, joten Petran blogista voi lukea lisää hyviä käyttövinkkejä. :)

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

4 kommenttia

 • Ansku

  Voi vitsi mun oli pakko heti tilata näitä! <3 :) Poikaystäväni naureskeli että olen mainonnan uhri, mutta selvensin hänelle ja haluan sanoa sinullekin, että minulla on luottohenkilöt joiden mielipiteeseen luotan 100%, ja sinä olet Vilma yksi niistä! <3 Olet paikkasi ansainnut rehellisyydellä, tekemisesi läpinäkyvyydellä ja aina hyvillä perusteluilla. Se että tutkit ja testaat tuotteita ja palveluita, säästää minulta tuhottomasti aikaa ja vaivaa. Hyvä esimerkki on, että jos etsin hyvää kirjaa / kosmetiikkaa / ruokareseptiä, niin saatan tulla etsimään ensimmäiseksi sellaista postausta blogistasi. Oli myös hienoa miten kerroit viime postauksessa poistaneesi esim. bannerimainonnan koska et voi hallita mitä niiden kautta mainostetaan. Arvostan. <3

  Sitten vielä yksi kysymys tähän itse postaukseen liittyen! Oletko tutustunut ravinnon imeytymisen ongelmiin (asiasta puhuu mm. Giulia Enders kirjassaan Suoliston salaisuus)? Itselläni on selkeästi ongelmia ravinnon imeyttämisen kanssa, ja siksi tuntuukin tylsältä että paljonko arvokkaista Nordiq:n lisäravinteista sitten lopulta päätyy hyödykseni. Ongelman korjaaminen tuntuu olevan todella työlästä, vaikeasti mitatttavaa ja ehkä asiasta kannattaisi mennä asiaan perehtyneen lääkärin puheille, mutta en usko että ongelma tunnetaan muualla kuin yksityisellä puolella (kallista), sielläkin harvat ovat viimeisimmän tiedon päällä.

  Olisikin siis mielenkiintoista jos käsittelisit joskus aihetta mikäli sinulta löytyy tietoa asiasta! Sinänsä kun tuo imeyttäminen liittyy niin vahvasti hyvinvointiin ja sitä kautta blogisi aiheisiin, sillä sehän menee niin että et ole sitä mitä syöt vaan sitä mitä imeytät! :)

  Ihanaa alkavaa viikonloppua, ihana Vilma! :) xx

  • Vilma Peltonen

   Oi miten ihana kommentti, kiitos Ansku!<3 Kylläpä kauniit sanasi piristivät mieltä. :) <3

   Tuosta ruuan imeytymisestä voisi kyllä tehdä oman postauksensa, mutta en ole asiantuntija, vaikka asiaan olenkin jonkun verran perehtynyt. Keliakia ja laktoosi-intoleranssikin ovat imeytymishäiriöitä, joten uskon, että kyllä lääkäri kuin lääkäri, jossain määrin ainakin ongelman tuntee. Mutta tosiaan ainahan olisi paras kääntyä jonkun hyvin ravintoon perhetyneen lääkärin puoleen, sillä lääkkeet ja antibiootit usein vain pahentavat asiaa ja saavat suoliston ja sen bakteerikannan helposti enemmän sekaisin. Lähtökohtaisesti voi mielestäni ajatella, että jos ruoka ei sula hyvin, ei siitä myöskään ravintoaineet imeydy kunnolla. Itse sain oman suolistoni kuntoon jättämällä prosessoidun ruuan pois,ja syömällä mahdollisimman paljon ruokaa, joka edesauttaa ja tukee puhdasta suolistoa ja kehoa. Ei juurikaan maitotuotteita, sokeria tai vehnää, ja paljon kuitua sisältäviä kasviksia, marjoja, hedelmiä ja hyviä rasvoja tilalle. Toki stressi vaikuttaa myös suolistoon ja aineenvaihduntaan, että sekin kannattaa huomioida. :)

 • Mira

  Kiitos hyvästä tuotevinkkauksesta! Luulen, että itselläni menee ainakin pari sarjan tuotteista testaukseen pikapuoliin :) Oma ruokafilosofiani on pitkälti samankaltainen kuin sinullakin tekstiesi perusteella; en ole ehdoton vegaani tai kasvissyöjä, mutta syön lähinnä kasvis-ja kalaruokia ja pyrin ruokavalinnoissani mahdollisimman puhtaaseen ja luonnolliseen alkuperään. Viime aikoina olen tutkinut tuoteselosteita ehkä vielä aiempaakin tarkemmin ja yksi piikki hampaankolossani ovat erilaiset keinomakeuttajat. Yksi tuoteryhmä, joka sisältää usein jos jonkinlaista lisäainetta ja makeutusaineita, kuten asesulfaami K:ta, on purukumi. Tähän asti olen käyttänyt eri merkkien täysksylitolipurukumeja, mutta niissäkin kaikissa on liuta kyseenalaiselta vaikuttavia aineita. Minua kiinnostaisikin kovasti tietää, käytätkö sinä purkkaa päivittäin tai oletko löytänyt jotain lisäaineettomampaa vaitoehtoa? Raikas hengitys ja puhtaat hammasvälit olisi kuitenkin kiva pitää kunnossa :)

  Aurinkoista kesän jatkoa :)