Lempiruokaa: Sushi bowl

07.05.2017 /

En muista, missä söin ensimmäisen kerran sushi bowlin, ehkä New Yorkissa tai Flow festivaaleilla, mutta siitä tuli heti yksi lempiruuistani. Olen kuitenkin vasta nyt viimeisen parin viikon aikana tehnyt tätä trendiruokaa kotona. Ensin teimme ystäväni kanssa sushikulhot Kajaanissa ja eilen perheen kanssa siihen tyyliin, että jokainen sai koota omalle lautaselleen kulhot esillä olevista raaka-aineista. Superkätevä ruoka isommankin porukan illanistujaisiin, koska ruoka on automaattisesti gluteeniton sekä maidoton ja vegaani versiokin on tosi helppo koota. Sen lisäksi, että jokainen löytää tästä varmasti syötävää, on kulhot myös hauska koota, koska japanilaiseen tyyliin myös asetteluun voi vähän panostaa. En nyt tiedä tuliko omasta kulhostani mitenkään kaunis (suosittelen ehkä vähän syvempää kulhoa), mutta raaka-aineiden värikkyys ainakin inspiroi. Maut ovat sushista tutut, valmistaminen vain aavistuksen nopeampaa, kun ei tarvitse rullata makeja.

Raaka-aineista ainut must on sushiriisi. Muuten voi mennä soveltaen. Teimme viidelle hengelle paketillisen (500g) riisiä ja se riitti hyvin. Kannattaa katsoa ohje paketin mukaan, niin mekin teimme, mutta huuhtelin riisejä alkuun useammin kuin ohjeessa sanottiin. Niin, että vesi oli täysin kirkasta. Riisille teimme myös sushietikan (riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa) sushiriisipaketin ohjeen mukaan.

Meidän lisukkeet:
– Lohta kalatiskiltä. Paistoimme vähän kuumalla pannulla pintaa viipaloimisen jälkeen.
– Pakaste ravunpyrstöjä ja katkarapuja sulatettuna.
– Porkkanaa
– Kurkkua
– Paprikaa
– Retiisiä
– Avokadoa
– Herneenversoja
– Edamamepapuja (pakaste)
– Nori-merilevää
– Sushi-inkivääriä
– Soijakastiketta
– Wasabia
– Seesaminsiemeniä, jotka paahdoimme.

Lisäksi olin ostanut kevätsipulia, mutta sen unohdin jääkaappiin. Kaikki lisukkeet toimivat superhyvin, emmekä kaivanneet ainakaan mitään muuta. :)

Oletteko te tehneet tai syöneet sushi bowleja? :)

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

5 kommenttia

 • Ihana syömisen muoto! Ja niin kaunista, että on upeat värit näissä ruoissa :)
  http://westendmum.fi

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon, kun kommentoit! :) Tällaiseen ruokaan, kun on paljon eri kasviksia, tulee kyllä niin ihanat värit! <3

 • Satu

  Kiitos tästä ihan loistavasta vinkistä! En ollut tällaisesta vielä kuullutkaan, ihanan helppo toteuttaa silloin kun tekee vähän kaikkea mieli :) ja kiitos vielä uusimmasta treenipostauksesta. Mahtavaa, että pystyit tällä kertaa kirjoittamaan kuntosalista. Näistä saa aina inspiraatiota ja vinkkejä myös omaan liikkumiseen!

  • Vilma Peltonen

   Ihana kuulla! :) Joskus aina mietin, että onko omien treeniviikkojen ja treenisisältöjen jakamisesta kellekään mitään iloa, mutta kiva kuulla näitä kommentteja, että niistä saa inspistä ja vinkkejä! Itsekin saan muiden vastaavista postauksista, joten siksi niitä väliin tuleekin tehtyä. Kiitos kun kommentoit! :)

 • lillamy

  Kommenttini tulee pitkällä viiveellä ottaen huomioon postauksen julkaisuajankohdan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D Olen aivan koukussa sushi bowleihin ja tämän lukeminen ei parantanut asiaa yhtään, huomenna on pakko käydä ostamassa taas ainekset että pääsee herkuttelemaan :)