10 x OPISKELU & KOULUTUS -postaus

04.05.2017 / ,

Istun tässä kirjastossa tekemässä töitä, kun pikkusiskoni lukee pääsykokeisiin vastapäätä. Aloin muistella noita omia aikojani ja ajattelin pitkästä aikaa vähän puhua koulutuksesta ja koota yhteen kaikki suosituimmat postaukseni aiheesta:

1.Oma opiskeluhistoriani ja sen tuomat oivallukset:

Lukiosta tähän päivään: Opiskelutarinani ja 8 x mitä opin?

2. Tässä postauksessa kerron omista opiskeluun liittyvistä haasteista ja siitä, miksi päätin jättää lopulta kouluni kesken. Kerron myös fiiliksiäni Helsingin yliopistossa Sosiologian opiskelusta:

Opiskeluni

3. Kaikille, jotka kamppailevat oman alan löytymisen kanssa:

Miten löytää kutsumustyö ja oikea opiskelupaikka?

4. Kaikille, jotka lukevat pääsykokeisiin. Tässä yhdessä blogini suosituimmassa postauksessa jaan omat parhaat metodini:

Pääsykokeisiin valmistautuminen

5. Jos pohdit, onko sinusta siihen:

Voiko kuka tahansa menestyä?

6. Jos kaipaat inspiraatioita urapolun suunnitteluun?

Mitä tekisit, jos voisit tehdä ihan mitä vaan?

7. Jos laiskottaa ja tuntuu, että et saa puristettua itsestäsi vaadittavaa:

Parempi itsekuri, miksi ja miten?

8. Jos haluat oppia olemaan luovempi:

Luovuudesta & Opiskelusta

9. Kysymyksiä ja vastauksia työhön, opiskeluun & vapaa-aikaan liittyen:

Q&A

10. Ekstra: Mistä aiheesta opiskeluun tai koulutukseen liittyen (voi liittyä väljästikin) sinä haluaisit lukea blogistani? Toteutan ensi viikolla yhden postauksen aiheesta, joten nyt on hyvä aika toivepostaukselle! ;)

Photos/ Mona (edit by me)

Leave a comment

6 kommenttia

 • ems

  Hei! Tämä on ehkä vähän hassu ksymys, mutta kun nyt toivepostauksia pyydettiin… Tuntuuko sinusta ikinä siltä että älykkyytesi menee hukkaan kun ”vain” kirjoitat blogia ja keskityt joogajuttuihin? Tähän liittyy oikeastaan kaksi aspektia. Opintotaustasi perusteella olet älykäs ja hyvä opiskelija ja omien (ehkä turhan) konservatiivisten arvojeni mukaan opiskelu (=tutkinto) olisi hyvä olla olemassa tulevaisuuden varalle, kun Suomessa ainakin sitä työelämässä arvostetaan. Toisaalta mietin, eikö pääsi kaipaa älyllisiä haasteita? Bloggaaminen vaatii varmasti työtä, mutta siihen ei liity juurikaan ”tieteellisyyttä”, jossa opintotaustasi perusteella voisit olla hyvä.

  Toivottavasti et ymmärrä väärin, ihailen sinua kun olet rohkeasti jättänyt opiskelun kesken ja seurannut omaa polkuasi. Tiedän vain, että itselleni vastaavassa tilanteessa nämä kysymykset voisivat olla ongelmallisia. Vaikutat kuitenkin hyvin tyytyväisiltä omiin valintoihisi ja olisi hauska kuulla ajatuksiasi aiheesta :)

  • Vilma Peltonen

   Hei tosi hyvä kysymys! Ja ihanasti muotoiltu kommentti. Kiitos sulle! :) Tää onkin sellanen aihe, johon voisin tarttua postauksen muodossa. :)

 • Ada

  Ihana postaus! Sain niin paljon inspiraatiota ja motivaatiota elämään tästä <3 Mua kiinnostais tietää lisää sun työstäsi eli olisi hienoa jos tekisit postauksen, jossa kerrot ihan kunnolla mitä tähän sun yrittäjätyöhön sisältyy.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Ada, tosi ihana kuulla! :) <3 Tällä hetkellä mun päiviin kuuluu paljon työtä, mistä en voi vielä kertoa. Tahallaan en siis ole blogissa viimeisen puolentoista vuoden aikana ollut töistä salamyhkäinen, mutta jossain vaiheessa, kun projekti on sopivassa vaiheessa, tulen asiaa enemmän blogissakin varmasti valottamaan. :) Mutta perus bloggaajan arjesta tulossa pian videopostaus, ja voisin kyllä harkita, että tekisin jonkinlaisen "työpäivä kanssani" postauksen. :)

 • Elin

  Heippa, mitä spirulinavalmistetta käytät/ voisit suositella? :)