Vinkit vegaaniin & gluteenittomaan brunssipöytään

16.04.2017 /

Pääsiäisenä ja lähestyvänä vappuna varmasti useampikin brunssittelee tai ainakin syö aamupalaa vähän pidempään. Ehkä ystävän kanssa, joka ei syö eläinperäisiä tuotteita tai jolla on keliakia. Sain taas kyselyä, olisiko minulla mitään helppoa ohjetta mielessä, mitä voisi tarjota vegaanille ja, minkä voi tehdä mieluiten pakkaseen valmiiksi. Niin ja, mikä sopisi pääsiäiseen. Mieleeni tuli mangoraakakakku. Tässä sen lisäksi linkattuna muutamia muita ohjeitani, jotka ovat niin vegaaneja kuin gluteenittomia ja jotka mielestäni sopivat pääsiäisenkin brunssipöytään (eikös monilla ole vielä huomenna maanantaina vapaata?!). :) Koristelussa mustikat ja mansikat voi vaihtaa pääsiäiseen sopivammin esimerkiksi kuivattuihin aprikooseihin, appelsiinin kuoriraasteeseen tai persikka viipaleisiin.

Helppo mangoraakakakku

Helpot siemennäkkärit

Chia-vanukas karamellikastikkeella

Pehmeä suklaamousse

Mustikkainen tuorepuuro

Lemppari leipä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

1 kommentti

 • Maarit

  Hei,

  minulla olisi sinulle kysymys.

  Olen lähdössä häämatkalle heinäkuussa kiertämään Etelä-Eurooppaa (Italia, Kroatia, Kreikka jne) . <3
  Olemme reissussa useamman viikon. Olen aikaisemmin matkustellut paljon, mutta nyt pari vuotta olen tehnyt töitä vain Suomessa enkä ole ehtinyt ulkomaille. Olen ollut nyt reilun vuoden kasvissyöjä+glut. ja semi vahvasti välillä menee pitkiä aikoja vegaaninakin. Olen elämäni kunnossa ja voin erinomaisesti. Rakastan liikuntaa ja sporttilomaa on osaksi myös tiedossa. Nyt kuitenkin jännittää lähteä reissuun, pelkään että vatsani menee aivan solmuun ja sekaisin ja turpoan vain.

  Osaatko kertoa maailmanmatkaajana, onko muualla vegaanius ja kasvisruoka yhtä vahvasti esillä kuin Suomessa tällä hetkellä? Onko sinulla vinkkejä miten häämatkasta tulisi unohtumaton, enkä stressaisi tällaista asiaa?

  Kiiitos!!!