Ihana kvinoa-tahinisalaatti (ve,g)

05.04.2017 /

Arkilounaani ovat usein nopeita valmistaa ja siksi suosin salaatteja, jotka ovat kokoamisen jälkeen valmiita. Lempiraaka-aineitani kikherneitä, kvinoaa, tahinia, pähkinöitä, oliiviöljyä, avokadoa ja sitruunaa löytyy aina kaapistani, joten tätä salaattia tulee sovellettua aika usein. Reseptin juju on yksinkertaisessa tahinikastikkeessa, paahdetuissa hasselpähkinöissä ja keskenään loistavasti sopivissa mauissa.

Ohjeen määrät ovat tuttuun tapaan vähän sinne päin, koska itse esimerkiksi keitän yleensä ison satsin kvinoaa kerralla useammalle aterialle. Mutta eipä määrillä tässä niin merkitystä olekaan… tee oman maun mukaan. :)

Herkullinen ja ruokaisa kvinoasalaatti (vegaani & gluteeniton)
kvinoaa
sitruuna
suolaa
kikherneitä (käyttövalmiita)
kourallinen hasselpähkinöitä
kurkkua
rukolaa
avokadoa

Kastike
2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
limen mehu

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita hasselpähkinät leivinpaperin päälle ja paahda uunissa, kunnes saavat väriä. Varo polttamasta, pähkinät paahtuvat yllättävän nopeaa! Keitä kvinoa ja mausta suolalla sekä sitruunan mehulla. Valuta kikherneet (itse myös liotan vatsaystävällisemmäksi, vaikka olisivatkin käyttövalmiita). Paahda kikherneitä pannulla, kunnes vähän ”poksuvat”, mausta halutessasi esim. kuivatuilla yrteillä. Sekoita kastikkeen ainekset. Kokoa salaattiannos lautaselle ja nauti heti.

Paahdettuja hasselpähkinöitä käytin myös tämän terveellisen ”nutella” -smoothien ohjeessa, joten jos paahdat pähkinöitä isomman satsin kerralla, yksi käyttövinkki löytyy tuolta. :)


One of my favorite lunches at the moment is a salad (vegan & gluten free) which includes: quinoa, baked hazelnuts and chickpeas, cucumber, rocket and avocado. For dressing I mix tahini, lime juice and olive oil. So delicious!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

2 kommenttia

  • Tiinatuulia

    Ah lounassalaatit, kiireisen arjen pelastus ;) Tuntuu ettei näihin kyllästy koskaan, kun vaihtaa aineksia satokausien mukaan!

    Itsellä on tänään kassissa lounasta silmällä pitäen pinaattia, kirsikkatomaatteja, retiisiä, avokadoa, mozzarellaa ja siemensekoitusta – kastikkeeksi riittää loraus oliiviöljyä ja rouhaisu mustapippuria, nam nam :)

    • Vilma Peltonen

      Niimpä, salaatteihin ei koskaan kyllästy! :) Sun värkit kuulostaa hyvältä, retiisi tuo niin mieleen kesän! <3