Treenikuulumisia

03.04.2017 /

Blogissa on viime aikoina ollut ihan poikkeuksellisen vähän postauksia treeniin ja liikkumiseen liittyen. Sen sijaan tästä on tullut puolivahingossa eräänlainen matkablogi. Onneksi te lukijat tunnutte seuraavan matkassa mukana, vaikka aihealueet rönsyävätkin oman elämäni mukana. Kiitos siitä. ♥

Matkavinkkejä jatkossakin tulee ainakin kerran viikkoon, mutta tällä viikolla blogissakin on paluu arkeen: luvassa niin treeni- kuin reseptipostauksia. Instagrammin My story -osioon olen kuvaillut jonkun verran treenatessani kuvia ja videoita ja ajattelin laittaa jatkossa niitä sinne enemmänkin. Sieltä voi siis blogin ulkopuolelta seurata vähän arkisempaa menoani. Tänään aamu alkoi aamujoogarutiinillani, joka on kyllä tullut varmasti hyvin pysyväksi osaksi elämääni. Välillä on päiviä, kun en aamuisin joogaa, mutta pääsääntöisesti tuo pieni sessio aurinkotervehdyksineen, venytyksineen ja tasapainoliikkeineen saa päiväni käyntiin ja olon vetreäksi. Kävimme myös poikaystäväni kanssa ennen lounasta treenaamassa urheilukentällä. Juoksin vetoja ja tein kahvakuulaa. Jos aika riittää, ennen nukkumaan menoa teen vielä online yin-joogaa tai venyttelen.

Olen viime aikoina miettinyt paljon työaikaa tai sen puutetta. Työpäiväni eivät nimittäin viime kuukausina ole alkuunkaan sijoittuneet klo.8.00-16.00 väliin. (Tai en tiedä ovatko ne koskaan… yrittäjänä kun on vähän vaikea erottaa työ- ja vapaa-aikaa.) Mutta viime aikoina varsinkin työpäiväni ovat keskeytyneet usein siihen, että olen mennyt urheilemaan. Olen kokenut, että se on järkevämpää, koska silloin voin treenata poikaystäväni kanssa samaan aikaan. Treenaaminen yhdessä on kivaa, omassa tapauksessani yleensä myös tehokkaampaa ja olen päässyt salille tai muuhun treenipaikkaan samaa matkaa. Mielummin olen myös treenannut päivällä ja istunut koneella sen verran pidempään illalla, kuin missannut koko aurinkoisen ajan sisällä. Lisäksi lounas palautusateriana on vain erittäin toimiva yhdistelmä itselläni ja pitää ruokarytmin hyvänä.

Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että mitä väliä mihin aikaan päivästä tai viikosta teen työni, kunhan teen ne. Viime viikolla otin yrittäjän vapauden ja pidin torstaina lähes vapaapäivän, mutta sitten taas työskentelin lauantaina ja sunnuntaina enemmän. Sitä paitsi sunnuntai on lempipäiväni työskentelyyn. Mielestäni välillä ihmiset tuntee huonoa omaatuntoa tai turhanpäiväisiä paineita ihan syyttä siitä, että pitäisi tehdä asiat tietyllä tavalla. Jos on mahdollisuus treenata keskellä päivää, miksi ei?! :)

Tällä viikolla päätin, että pidän kunnon tehotreeniviikon. Pääsääntöisestihän urheilu kulkee minulla mukana vain yhtenä (toki tärkeänä) osana elämää. Se on vapaa-aikaa, kivaa tekemistä, laatuaikaa, omaa aikaa, elämäntapaa. Asia, josta yritän olla ottamatta suorituspaineita, mutta joka ehkä juuri siksikin on tietynlainen henkireikä. Aina muutaman kuukauden välein iskee kuitenkin kovempi treenikärpänen -silloin, kun päässä ei ole sata muuta asiaa ja kun on energiaa haastaa itseä treenin saralla. Nyt tuntuu taas siltä. Tekee mieli treenata tavoitteellisemmin, enemmän ja kovemmin.

Olenkin googlaillut eri treeniohjelmia –ajattelin, että nyt olisi hyvä rupeama aikaa. Tasan kaksi kuukautta kesäkuun alkuun ja olen näillä näkymin vain Suomessa ja Italiassa. En löytänyt kuitenkaan mitään täysin omiin tarpeisiini sopivaa ohjelmaa (tilaa tarpeeksi joogalle), joten päätin tehdä sellaisen itse. Ellei teiltä tule jotain vinkkiä?! Onko teillä kokemuksia nettivalmennuksista tai muista treeniohjelmista? :)

Itsehän tosiaan olen aikoinaan tehnyt esim. Kayla Itsinesin BBG:n läpi pari kertaa sekä treenannut Tomi Kokon Lean in Five Weeks –haasteen mukaisesti. Personal trainerin kanssa treenasin jonkun verran ja tein pt:n tekemää saliohjelmaa, kun asuin vielä Suomessa, mutta jotain uutta kaipaisin taas. Jokaisesta haasteesta ja treeniohjelmasta on aina jäänyt nimittäin jotain pysyvää matkaan. Ja ehkä juuri sitä testailua kaipaan… Että tulee kokeiltua, etsittyä ja sitä kautta löydettyä niitä itselleni sopivia uusia juttuja omaan treenipalettiini.

Mitä teidän treeneihin kuuluu? :)


There haven’t been that many training posts lately, more about traveling. But now I’m very inspired again about training and writing about it so this week there will be training, recipes etc. again on my blog. I also take snaps from my training sessions to my IG My stories so you can follow my everyday life a bit there too. Usually training is just one part of my life, it’s lifestyle, but I don’t take any pressure about it. It’s my relaxing free time, not one thing more on my to do -list that I ”have to do”. Every few months I still get more into training like now, during periods when I’m not traveling too much and I have energy to plan my training in advance. Then I set some goals and train harder. Now I’ve tried to find a training challenge or program online but I didn’t really find one that was suitable for me (I also want time to do yoga daily). Have you ever taken part in some online training challenges? How is your training this spring? :)

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

15 kommenttia

 • Haidi

  Jos pilateksesta tykkää niin siitä nopeatempoisemman version pop pilateksen tarjoaa youtubessa Cassey Ho elikkäs blogilates. Videoita löytyy youtubesta ihan ilmaiseksi :) ja sullekkin kun HIIT treenit uppoaa niin samainen nainen on kehittänyt PIIT28 treenit. Treenit ovat pilatesta intervall treenin muodossa ja kestävät vain 28min 40sek. Treenit on tehokkaita ja itsellänikin lähtee nyt PIIT28 1.0 uudelleen kiertoon ennen 2.0 :)

  • Vilma Peltonen

   Hei, joskus teinkin jotain blogilatesin videoita. Olin ihan unohtanut nää! Kiitos paljon vinkeistä Haidi! <3 :)

 • Anni

  Moi Vilma! Kiitos inspiraatiosta! Olet upea!
  Joogan ja ulkoilun kaverina olen aloittamassa tanssitreenejä videoiden kautta: http://www.bodbyfinch.com
  – tänään eka tunti, samba! :-)
  Kevätaurinkoa!

  • Vilma Peltonen

   Hei näyttääpä ja kuulostaa mielenkiintoiselta toi sivu! Kiitos linkistä, pitää tutustua paremmin. :) Aurinkoa sullekin <3

 • Täytyisi itsekin ottaa treenispurtti, kesä lähenee ;) Tuota Kaylaa olen ajatellut, sillä sitä olen kuullut kehuttavan.
  Samaa mieltä?
  http://westendmum.fi

  • Vilma Peltonen

   Kaylan treenit ovat tehokkaita ja voin suositella kyllä kokeilemaan esim. Kaylan applikaatiota. Toki jokainen tykkää eri jutuista ja tästäkin löytyy niin plussia kuin miinuksia, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Blogistani löytyy enemmän kokemuksistani, kun laittaa hakukenttään ”Kayla Itsines”. :)

 • Miimu

  Kannattaa tsekata sellainen kuin inwell.fi. suomalainen videotreenipalvelu, josta löytyy omat treeniohjelmat esim. Vähemmän liikkuvalle, tehotreenaajalle ja vaikkapa raskausajalle. Itse aloitin inwellin treenit nyt raskausaikana, eli en ole kokeillut muiden polkujen treenejä, mutta näihin raskaustreeneihin jaja koko konseptiin olen äärimmäisen tyytyväinen! Kannattaa tutustua jos tykkäät treenata ”videoiden tahtiin”. Hinta ei mielestäni ole paha, olisiko ollut n. 20€/kk. :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos vinkistä Miimu, pitää käydä tutustumassa! Kiva, että löytyy yhä enemmän monipuolisia suomalaisiakin videotreenipalveluita! :)

 • Hi there, oh ja please share some training tutorials. I’m onto the training but the weather is a bit unstable making me not really follow my routines. However, Vilka underbara bilder, soligt och härligt!

  Kram // Sofia i Zurich

  • Vilma Peltonen

   Tack så mycket Sofia! xx I have planned to do some new training tutorials asap! ;)

 • AnniM

  Minä aloitin Krav Magan vuoden alussa ja vitsi oon kyllä ollut tyytyväinen! Siinä vasta mielenkiintoinen ja kehittävä laji.

  • Vilma Peltonen

   Wau, kuulostaapa mielenkiintoiselta. Piti ihan googlata, mistä kyse. Muakin vois kyllä kampailulajit kiinnostaa… Ne kehittää niin monipuolisesti!!

   • AnniM

    En ollut ikinä ajatellut itseäni kamppailulajien parissa, mutta Krav Magassa on jotain tosi kiinnostavaa. Suosittelen kyllä kokeilemaan :)

 • Hanna

  Jos tykkäsit Kaylasta, ja muutenkin tykkäät vaativista mutta lyhyistä HIIT- tyyppisistä treeneistä niin suosittelen Freeletics-appia. Löytyy Bodzweight, Running ja Gym ja niitä voi yhdistellä sitten mielen mukaan :) suosittelen testaamaan