3 x Nämä kirjat luin Balilla

24.03.2017 /

Tänään luvassa kolme kirjavinkkiä, suosittelen lämpimästi näistä jokaista!

PAULIINA RAUHALA: Taivaslaulu

Isosiskoni vinkkasi aikoinaan minulle tästä erittäin suositusta ja puhutusta 2013 vuonna ilmestyneestä kirjasta. Äidinkielenopettaja Pauliina Rauhalan esikoisteos on mielestäni erittäin vaikuttava kirja niin kirjoitustyyliltään kuin aiheeltaan. Lestadiolaisperheestä kertova tarina imaisee nopeasti mukaansa ja kirja pohtii uskonnonkysymysten lisäksi monia tärkeitä aiheita, kuten naisten asemaa ja minuutta. Oli mielenkiintoista lukea elämästä, jotka niin kovasti poikkeaa omastani. Kirjan pohdiskelevuus, realistisuus (vaikka tarina fiktiota onkin) ja runollinen teksti olivat kirjan parasta antia. Suosittelen kirjaa ihan kaikille.

AKI HINTSA: Voittamisen Anatomia (kuuntelin äänikirjana)

Tämä kirja yllätti positiivisesti. Olympiakomitean ja F1:ssä monen luottolääkärinä toimineen Aki Hintsan kirja käsittelee elämän kokonaisuuden hallitsemista. Vaikka hyvinvointikirjoja olenkin elämässäni lukenut roppakaupalla, sain tästä paljon uutta tietoa, inspiraatiota ja ajateltavaa. Allekirjoitan itse monet kirjassa esitetyt arvot ja asiat. Erityisen mielenkiintoista oli lukea esimerkkejä urheilijoiden ja yritysjohtajien elämästä ja siitä, millä tavoin Hintsa on saanut metodillaan heille tuloksia aikaan. Kappaleet unesta, aikaerorasituksesta ja Hintsan ajasta Etiopiassa lähetystyössä olivat kirjan parasta antia minulle. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat parantaa jaksamistaan ja suorituskykyään.

JOJO MOYES: Jos olisit tässä

Ensimmäisestä osasta Kerro minulle jotain hyvää kirjoitin täällä. Jos ensimmäisen osan ahmin kahdessa päivässä, meni tähän joululahjaksi saamaani kirjaan vähän pidempään. En ehtinyt upota kirjaan ennen kuin Balilla, mutta siellä tämä olikin täydellistä lomalukemista. Tarina oli jotain mitä en olisi odottanut, mutta silti ihana, koskettava ja sellainen joka jää mieleen elämään. Jojo Myesillä on mielestäni taito saada hahmot ja tarina erityisen eläväksi, tuntuu ihan oudolta, että kaikki onkin vain keksittyä. Suosittelen kirjaa tosi lämpimästi esimerkiksi matkalukemiseksi, kun on aikaa antaa tarinan viedä.

Oletteko te lukeneet jonkun näistä?

Mukavaa viikonloppua! ♥ :)


I read three books in Bali and all of them were great. Unfortunately just one is in English, but I can recommend to read Jojo Moyes´ After You book, if you haven´t read yet. :)

Leave a comment

8 kommenttia

 • Jojo Moyesin kirjat ovat aivan ihania :)
  xx
  http://mariannelle.com

 • Iina

  Taivaslaulun ja Voittamisen anatomian olen lukenut ja todella tykännyt molemmista. Herättivät molemmat paljon ajatuksia. Jojo Myesin kirjat ovat vielä lukematta, mutta nekin löytyvät loputtomalta lukulistaltani… Nyt odottelen kirjastosta Biohakkerin käsikirjaa, jonka senkin uskon olevan ajatuksia herättävän.

  • Vilma Peltonen

   Hei mäkin odottelen Suomireissua ja Biohakkerin kirjaa. Olen siitä yhden osan e-kirjana lukenut, mutta odotan, että pääsen kunnolla käsiksi kovakantiseen kirjaan. :) Samat kirjamaut meillä selkeästi! ;)

 • Taivaslaulun luin aika pian sen ilmestymisen jälkeen, ja tuo kirja teki minuun niin suuren vaikutuksen, että muistan lukukokemuksen yhä edelleen. Minäkin suosittelisin tuota luettavaksi aivan kaikille!

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla, että muilla samoja kokemuksia kirjasta. :) Kiitos Piia, kun kommentoit!

 • Mikaela

  Olen itse lähdössä Balille reissuun muutaman viikon päästä. :) Millainen sää teillä oli? Mitä aktiviteetteja/paikkoja voisit suositella Balilla? Olisiko sinulla kiinnostusta tehdä postausta Balilla tehtävistä jutuista? :)

  Kiitos ihanasta blogistasi! Olet todella inspiroiva ja sympaattisen oloinen ihminen! <3

  • Vilma Peltonen

   Voi kiva kuulla, sulla vielä kaikki edessä!! <3 ;) Mihin päin Balia menette? :)

   Säät olivat tosi hyvät koko kuukauden. Vain muutama pilvisempi päivä ja jokunen sadekuuro. Uskon vahvasti, että teitäkin säät suosii, pitäisi olla hyvä aika matkustaa. Meillä tosiaan joka päivä lämpötila oli keskimäräin 30 astetta.

   Balilta tulossa vielä useampia juttuja, mutta tällä kertaa tehtiin vähemmän turistijuttuja. Suosittelen kuitenkin jos ratsastuksesta tykkää, kokeilemaan muutaman tunnin maastoratsastusta (viisi vuotta sitten laukkaaminen vapaana rannalla on jäänyt mieleeni) ja surffaamista Balilla on tietty hyvä myös kokeilla, jos se kiinnostaa. Snorklaamiseen on hyvät puitteet myös, mutta itse en ole snorklauksen fani, joten jätin sen välistä. ;)

   Kahviplantaasi ja temppelit balilla ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia (näistä tulossa postaus). Luonnonkohteet ovat omia suosikkejani, riisiterassit, saaret, rannat, vesiputoukset, kävelyreitit (yhdestä upeasta postaus tulossa) jne.. Balilla kannatta amyös kokeilla joogaa, jos menette Ubudiin, suosittelen ehdottomasti Yoga Barnia. Me kävimme myös yhden tasokkaimman hotellimem balilaisessa illassa ja se oli upea kokemus balilaisine tanssi- ja musiikkiesityksineen. Seminyakiin kannattaa mennä shoppailemaan, jos sellainen kiinostaa. :) Yritän ehtiä tehdä koonnit postauksen muodossa hotelleista ja paikoista, joissa olimme mahdollisimman pian sekä käytännön vinkeistä Balille. :)