Nusa Lempongan – rauhallinen pikkusaari

14.03.2017 / ,

Makoilen tässä bungalowissa. Nettini ei oikein toimi, poikaystävä nukkuu päiväunia vieressä ja ulkona sataa. Saavuimme eilen Nusa Lempongalle, 25 minuutin venematkan päähän Balilta. Vaihdoimme matkasuunnitelmamme Gili-saarilta tänne. Halusimme matkustaa Balilta lähisaarelle/saarille, mutta hyvin ristiriitaiset arvostelut ja selkeästi pidempi matka-aika sai luopumaan Gileistä. Nusa Lembonganille oli helppo ja edullinen tulla. Matka yhdeltä maksoi edestakaisin 500 000 IDR (n.35 euroa) ja hinta piti sisällään kuljetuksen Seminyakista Sanurin satamaan (n.45min) ja kuljetuksen hotellille. Käytimme Rocky Fast Cruise nimistä pikavenepalvelua, suosittelen lämpimästi.

Olen iloinen, että tulimme tänne. Eilen ”lilluimme” kahdestaan turkoosissa vedessä valkoisella hiekkapohjalla. Vain kaukana näkyi muita ihmisiä. Kävimme juoksulenkillä ja tutustuimme samalla saareen, katsoimme kun aurinko laski mereen ja illastimme rannalla syöden vieressä grillattuja tuoreita mereneläviä.

Tänään vuokrasimme muutamilla euroilla skootterin (emme saaneet kypäriä ja se vähän hirvitti), mutta eipä täällä lujaa ajeta, niin hiljaa kuin skootterilla voi ajaa. Kunnon autoja saarella ei edes ole.  Kiersimme katsomaan paria rantaa – kunnes sää muuttui hetkessä huonommaksi. Olimme ajatelleet olla täällä loppuviikon, mutta kyllä nämä kolme yötä riittävät, jotka alkuun bookkasimme. Saari on nopeasti nähty ja tänne voi hyvin tulla vain päiväretkellekin. :)

Saaren rauhallisuus, rentous ja laiska tunnelma tekevät hyvää, vaikka mitään rannalla makoilijoita emme olekaan. Hotellimme Nusa Lempongan Beach Club & Resort on hyvä ja viihtyisä, mutta tällä hinnalla Balilta olisi saanut tasokkaamman hotellin. Yksi erinomainen kahvila-ravintola tässä vieressä on Eko Bali Deli. Muuten ravintolatarjonta ei hirveästi meitä houkuta, vaikka sitä runsaasti onkin. Huomenna lähdemme varmasti vielä tutkimaan saarta, mutta tosiaan taidammepa lähteä torstaina jo takaisin Balille. Nyt emme vain tiedä minne?! Suosituksia otetaan vastaan! Mielellään menisimme kuitenkin suht lähellä Denpasarin lentokenttää. Uluwatuun tahtoisin tutustua paremmin, joten ehkä sinne?!


Greetings from peaceful Nusa Lempongan. ♥

Tallenna

Leave a comment

5 kommenttia

 • Laura

  Single Fin Uluwatussa on upea paikka ihailla auringonlaskua. Keskiviikkoisin siellä on myös DL soittamassa, hauskaa vaihtelua :)

 • Nuo auringonlaskun pilvet <3 Ihan tuli mieleen auringonlaskut Namibian taivaanrannan taa, kaunista.

 • Mahtava paikka!
  Uluwatua suosittelen ja jos ei ole paljoa porukkaa, niin surffikurssi on must do!

  https://faijahommia.fi/

 • Emmi

  Moikka!

  Voisitko tehdä oman postauksen aamujoogastasi (liikkeet ja niiden järjestyksen)? Haluisin ottaa rutiiniksi pienen joogahetken ennen aamiaista, mutta en tiedä millainen olisi hyvä joogaharjoitus ja uskoisin, että sinulla olisi varmasti toimiva sellainen! Tämä on aivan ihana blogi, kiitos!

 • Voi ei, Gileillä ja erityisesti Gili Airilla kannattaa kyllä käydä <3