Kauneudenhoitoni Balilla (8 vinkkiä)

11.03.2017 / ,

Minulta toivottiin vinkkejä kauneudenhoitoon reissussa. Täällä tosiaan rutiinit ovat menneet kauneudenhoidon suhteen aika uusiksi ja jaoin tämän postauksen kahteen osaan. Seuraavassa postauksessa esittelen, mitä meikkejä täällä käytän, silloin kun jotain käytän. Hiostavan kuuma ja kosteahan täällä on ympäri vuorokauden, joten kovin hehkeäksi en itseäni täällä pääsääntöisesti tunne… Tässä kuitenkin jotain vinkkejäni, mitä kannattaa/ei kannata ottaa matkalle mukaan, ja miten voi pysyä edes vähän fressimpänä trooppisessa ilmastossa. ;)

1.Otin mukaan suoristusraudan ja ilmakihartimen täysin turhaan. Täällä olen tainnut kerran vähän föönata hiuksia, mutta muuten en ole hiuksille tehnyt mitään. Ne ovat kuivuneet ja kastuneet omaan tahtiinsa pitkin päivää ja on ollut muuten hauska huomata, kuinka luonnonkiharat hiukset minulla on, jos niitä ei laita ja ilmasto on tällainen! Suosittelen jättämään siis kihartimet ja muut kotiin, ja nauttimaan siitä, ettei hiuksia tarvitse laittaa. Tekee myös hyvää hiusten kunnolle olla kuukauden lämpökäsittelemättä niitä…

2. Hiuksista kun nyt puhutaan, kokeilin kerran täällä kolmella eurolla hiusten pesua aika vaatimattomassa kauneushoitolassa. Hartia- ja niskahierontaa hiusnaamion vaikuttaessa, inkivääriteetä ja puhtaat hiukset muutamalla eurolla 30 minuutissa. Suosittelen. Hiustuotteista täällä Balilla on hyvä valikoima ekotuotteita, mutta myös meille kaikille tuttuja markettishampoita ja hoitoaineita. Niitä ei siis tarvitse välttämättä kantaa mukaan kotoa.

3. Olen ottanut kaksi kertaa pedikyyrin. Toinen oli perus balilainen vaatimaton paikka, jonne astuin vain sisään kadulta. Hintaa n. 40 minuutin pedikyyrillä oli 50 000 IDR (n.3,5e). Toinen pedikyyri oli luksus resortissa ja reilun 75 minuutin hoito oli selvästi perusteellisempi ja maksoi 700 000 IDR (vähän alle 50e). Molemmissa rahoille sai hyvän vastineen. Ero hinnassa on suuri, mutta loppujen lopuksi miljöö ja tunnelma ovat ehkä ne isoimmat erot näiden kahden välillä.

4. Siitä, kuinka suojaudun auringolta ja mitä tuotteita tähän käytän, on tulossa oma postaus. Mutta lyhyesti: vältän suorassa auringossa oleskelua yli 10-15 minuuttia kerrallaan ja suojaudun täällä aina auringolta. En pidä oikein uima-altaissa uimisesta, joten ihoni tai hiukseni eivät ole juurikaan kosketuksissa altaiden klooriveden kanssa.

5. Ostin lentokentältä kosteuttavan sprayn kasvoille. Erilaiset kasvosuihkeet raikastavat ilmettä ihanasti keskellä hellettä.

6. Edellisellä kerralla Balilla olin skootterin kyydissä – hiukset olivat kypärän alla litassa ja naama hiestä ja saasteista likaisena ja punaisena. Nyt olemme kulkeneet ilmastoidussa autossa. Huomattavasti mukavampaa, mutta myös yksi tekijä, mikä helpottaa jotenkuten huolitellun ulkomuodon ylläpitämistä. ;)

7. Ihonpuhdistuksessa reissuissa suosin aina puhdistusliinoja (saa kätevästi käsimatkatavaroihin) sekä misellivettä, jolla viimeistelee hyvin kasvojen puhdistuksen/putsaa kasvot kokonaan silloin kun ei ole meikannut. Joskus puhdistan kasvot laittamalla paksua kasvorasvaa pumpulilapulle ja pyyhin sillä. Olen huomannut, että reissuissa aina laiskistun. Vaikka ottaisinkin silmänympärysvoiteen, seerumin, kuorintavoiteen, ravintolisät jne. mukaan, en juuri ollenkaan käytä niitä. Olenkin oppinut pakkaamaan aika hyvin vain välttämättömän pidemmillekin reissuille. Jos tarve johonkin erikoistuotteeseen tulee, sitä saa yleensä kohdepaikasta.

8. Täällä vähemmän on tosiaankin enemmän. Balilla tunnen oloni helposti ylilauttautuneeksi, vaikka laittautuisin illalliselle vain sen verran kuin normaalisti kauppaan. Korkokenkiä ei esimerkiksi täällä tarvitse ollenkaan, joten nekin kannattaa pudottaa laukusta pois (tämän opin onneksi jo viime reissulla) ja mitään ripsien pidennyksiä en tänne ottaisi. Itse nautin kovasti olla täällä normaaliakin paljon luonnollisemmassa lookissa. Kun iho on vähän päivettynyt, kynnet voivat normaalia paremmin ja hymy on herkässä, ei sitä paljon meikkiä tunne tarvitsevan. Joitain must meikkejä minulla on silti mukana, ensi viikolla niistä lisää. :)


Less is more when talking about hair and skincare for travel. Escpecially here in Bali, when 24/7 it’s very hot weather, I really prefer a natural look. I haven’t used a straightener or even a hairdryer here at all and I think you don’t need them with you if you travelled to Bali. Neither high heels or fancy skincare products. I recommend to pack sun lotion, after sun/aloe vera gel, some refreshing facial spray, micelle water and facial cleansing cloths. Next week I will share what make up I use here – if I use something (usually not).

Tallenna

Leave a comment

4 kommenttia

  • Kaisa

    Hei Vilma, kiva kuulla kauneudenhoitorutiineistasi reissun päältä. Minulle käy ihan samoin aina matkoilla, että en muista käyttää kaikkia mukaan raahaamiani erikoistuotteita. Less is definitely more when traveling :) Olen hiljattain hankkinut Lancomen travel make up setin, jossa kaikki tarpeellinen meikki kulkee yhdessä rasiassa meikkivoidetta lukuunottamatta. Se toimii hyvin kaupunkireissuilla kun kulkee vain käsimatkatavaroiden kera.
    Mahtava tuo teidän hotellihuoneen kylpyhuone viherseinineen. Olitkos aikeissa postata majoitusvinkkejä reissultanne? Olisi kiva kuulla niistä lisää.
    Aurinkoisin terveisin, Kaisa

  • Samaa mieltä – päivetys ja hymy riittävät ”meikiksi” :) Voi miten kaipailenkaan takaisin Afrikan auringon alle, se mielentila tuollaisen reissun päällä on ihan voittamaton!