Hiusprojekti

04.10.2016 /
img_3682

Saan hiuksiini liittyen aika usein kysymyksiä ja nyt viimeksi kyseltiin, syönkö jotain lisäravinteita hiuksia varten, kun ne ovat kasvaneet niin paljon. Ajattelin, että voisin nyt omistaa yhden kokonaisen postauksen hiuksille…

Minulla on ollut oikeastaan useamman kuukauden jonkin sortin pieni ”hiuskriisi”. ;) Menin nimittäin kesäkuussa Englannista muuttokuormaa hakiessamme kampaamoon, jossa olin käynyt koko Englannissa asumisaikamme. Se tuttu kampaaja, jolla olin käynyt, sairastui kuitenkin äkillisesti ja minulta kysyttiin, onko ok, että toinen salongin kampaajista tuuraa. Ajattelin, että totta kai.. Olihan heillä myös ylhäällä ne kolme sävyä, joita hiuksiini oltiin puoleen päähän laitettu raidoiksi – näin olin aina saanut luonnollisen lopputuloksen. No nyt en tajunnut sanoa, että raitojen väliin on jätetty aina myös omaa väriäni, eli koko puolta päättä ei ole värjätty noilla kolmella sävyllä.

hair

Hiuksista tuli omaan makuuni liian vaaleat… Siis liian blondit juuri minulle. Eniten ei edes harmittanut, että väri ei ollut niin luonnollinen kuin olisin halunnut, vaan se, että blondaaminen + kesäaurinko kuivatti hiuksiani entisestään. Tänä kesänä hiukset ovatkin katkeilleet oikein urakalla. No tämän jälkeen en ole käynyt kampaajalla, eli neljään kuukauteen hiuksilleni ei ole tehty mitään. Italiassa on ollut myös helppo vältellä kaikkia lämpökäsittelyjä, koska täällä maaseudulla ei ole ollut niin väliä, onko hiukset kiharrettu, suoristettu tai föönattu. Levitin myös viime viikolla pitkästä aikaa koko hiusten mitalle kookosöljyä yön ajaksi ja tämä todella auttoi. Aion tehdä sen nyt uudestaan tällä viikolla.

Nyt alan siis olla pikkuhiljaa taas tyytyväinen hiuksiini ja uskon, että kun ensi viikolla käyn kampaajalla tekemässä hoitavan kiiltokäsittelyn, olen taas täysin sinut hiusteni kanssa.

img_3713

Syy mistä hiusten nopea kasvu johtuu (olen itse samaa mieltä: hiukseni todella ovat pidemmät kuin aikoihin) on, etten ole yksinkertaisesti leikannut hiuksiani. Vain tasoittanut vähän latvoja yhden kerran viimeisen puolen vuoden aikana. Kynteni voivat myös paremmin kuin koskaan, ja luulen että tämä pidempi jakso Italiassa on auttanut näihin. Auringossa ja ulkona tulee oltua selkeästi enemmän kuin Suomessa tai Englannissa ja siten D-vitamiinia on saanut luonnostaan hyvin. D-vitamiinihan auttaa paljon muiden ravintoaineiden imeytymiseen ja siten taatusti myös kynsien ja hiusten rakennusaineisiin. Eli minulla ei ole ollut nyt tarvetta leikata hiuksia, koska kaksihaaraisia ei ole juuri ollenkaan.

hair_2

Olen päättänyt vakaasti kasvattaa oman hiusvärini kokonaan takaisin. Siksi siis tällä hetkellä noin neljän sentin juurikasvu… ;) Luulen, että ensiviikon kiiltokäsittely hälventää rajaa, mutta suoraan sanoen, aion nyt kestää kasvatusvaiheen. Onneksi minulle on vuosia raidoitettu vain puolta päätä, eli koko hiusten alaosa on jo omaa väriäni. Se miksi haluan oman luonnollisen värini takaisin on nimenomaan hiusten kunto. Otan mielummin vähän ”platkumman” hiusten värin, jos saan täysin kiiltävät, terveet ja hyväkuntoiset hiukset. Tykkään myös pitkistä hiuksista, joten vaikka trendi kulkisi polkan suuntaan, aion jatkaa hiusten kasvatusta – nyt kun kerrankin olen hyvässä vauhdissa. :)

lettikampaus

Vuosi sitten tehdyssä postauksessani kokoan enemmän vinkkejäni hiuksiin liittyen ja kerron ravintolisistä tarkemmin: My Hair Tips Collection . Nykyään muuten syön myös biotiinia erikseen, mutta tästä tulossa oma postaus lähiaikoina. Kiitos Monalle ihanista leteistä ja kuvista!  :)
VP2

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Leave a comment

10 kommenttia

 • Mulla on nyt ollyt jo useamman vuoden oma väri, ja olen ihan sinut sen kanssa vaikka ensin ajattelin sen olevan ihan maantienharmaa :D

  • Vilma Peltonen

   Mäkin oon aina ajatellut, että oma tukka on niin maantienharmaa, että se kaipaa vähän väriä… Mutta nyt mun mielestä maantienharmaa kuulostaa ihanalta!

 • Biotiini (ja sinkki) toimivat ihan mielettömän hyvin. Niitä syömällä ovat omat hiukseni kasvaneet HURJAA vauhtia. Miinuspuoli – saa olla jatkuvasti sheivaamassa :D

 • Tervetuloa kerhoon! Täällä ollaan jo vuoden verran kasvateltu omaa väriä ja projekti tuntuu ikuiselta :D Toisaalta ei kyllä ole edes tehnyt mieli värjätä enää tukkaa, kun huomaa kuinka paljon paremmin hiukset ja hiuspohja voi ilman värjäystä! Sitäpaitsi odotan todella innolla että saan koko tukkani omanväriseksi, koska mun tukkahan on oikeesti kivan värinen (tai ainakin olen saanut itselleni uskoteltua niin!), olisinpa tajunnut sen jo vuosia sitten ;)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Susanna kun kommentoit! Samaa mä mietin, että onko hiusten kanssa kaikki pitänyt kokea kantapään kautta. ;) Mulla oli upeat hiukset nuorempana, mutta sitten aloin värjäillä niitä rajusti, pätkiä ja ottaa permanentteja (?!) yms… :D Mutta sulla on kyllä ihanat hiukset ja tosi hyvä oma väri!!

 • Päivi

  Mun mielestä toi juurikasvu näyttää itse asiassa aika kivalta, esimerkiksi juuri tuollaisissa lettikampauksissa :) Kauniit sun hiukset edelleen on, mutta ymmärrän hyvin, että oma hiuskriisi on ikävä paikka.

  Mulla on myös pitkittynyt ja vakavansorttinen hiuskriisi, sillä pelkään kaljuuntuvani (ainakin puolitosissaan). Hiuksia meinaan lähtee ihan älyttömästi ja niitä saa koko ajan kerätä lattioilta ja viemäristä. On kuitenkin hankala löytää mitään ”todisteita” että hiukset ohenisivat. On vaikea muistaa, onko mun ponnari ollut tämän paksuinen aina, vai oliko se ennen vähän paksumpi, tai onko hiusraja ollut tuossa kohtaa viime vuonnakin… Kuulostaa sekopäiseltä, mutta ehkä ymmärrät! Lääkäri sanoi, että hiuksia pitäisi lähteä ”tukkukaupalla”, että jotain olisi selvästi vialla. Nyt yritän parantaa tilannetta MSM-tableteilla ja sinkillä. Toivotaan parasta :)

  Itsekin olen käyttänyt kookosöljyä, tai Neal’s Yard Remedies -merkin Hair Treatment -tuotetta, jossa on myös muita öljyjä (suosittelen) ja se tekee kyllä niin hyvää hiuksille! Mukavaa syksyn jatkoa! Tai onko siellä Italiassa vielä syksy… :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos ihana Päivi!! :) <3 Mullakin lähtee tosi paljon hiuksia (tukin niillä aina lavuaarit ;)). Mutta oon lukenut, että ihmiseltä itseasiassa lähtee tosi paljon hiuksia luonnostaan ilman, että se näkyisi edes hiusten paksuudessa... Ja, että tulee jaksoja kun niitä vain lähtee enemmän. :) Mutta toki esim. stressi/ruokavaliokin vaikuttaa.. En usko, et sun kannattaa kuitenkaan olla asiasta huolissaan, mutta ymmärrän mitä tarkoitat. :) Kiitos kun kommentoit ja mukavaa syksyä sinnekin!<3

 • Mä myös kasvatan täällä omaa väriä takaisin, ja vaikka tässä on usein ollut hermot kireellä kun on ollut ”huono hiuspäivä”, niin olen pitänyt pintani ! Joskus meinaan värjäsin ihan jatkuvasti hiuksia, ja tämä totaalikieltäytyminen on tuntunutkin hassulta aluksi. Nyt kuitenkin kahden vuoden jälkeen oma väri on jo yli puolenvälin, eikä tää enää näytä edes hassulta omaan silmään. ennemminkin tykkään tästä, kun se sekoittuu hyvin tuohon väriin mitä on latvoissa. :)