Vata ja Säännöllisyys

05.07.2016 / ,
IMG_5507 IMG_5489 IMG_5527 IMG_5502

Tänään olen nauttinut kuvien maisemista, joogannut, venytellyt, tehnyt Kayla Itsinesin treeniä ja kävellyt kahvilaan saadakseni hetkeksi netin. Luomukaupasta ostin Laveran aurinkorasvaa, sillä loppuviikoksi on luvattu aurinkoa ja hellettä. Kaupassa myös syynäsin hintoja tarkemmin kuin koskaan (Sveitsi tosiaan on kallis maa). Aamupalaksi valmistin kaurapuuroa ja lounaaksi kvinoa-sieni-kikherne-pinaatti-avokado-manteli kulhon. Olen lukenut Suomesta tuomiani Trendi-lehtiä, pyykännyt ja järjestänyt vaatteet kaappiin, vaikka viikonloppuna lähdemmekin jo Italiaan. Olen vain ollut – katsellut järvessä sup-lautailijaa, vesihiihtäjää ja veneilijöitä. Välillä taivaalla on lentänyt lähellä lentokone tai haikara.

Aamulla olo oli sekainen… Minulle, kuten muillekin Ayurvedan Vata doshaa edustaville matkustaminen, juhliminen ja maiseman vaihdokset vaativat veronsa. Jos rutiinit menevät sekaisin ja uni-, työ ja ruokarytmiä ei ole, tulee heti epätasapainoinen olo. Ennen olen aina tuskastellut, miksi vatsa on kipeä ja olo niin nuutunut reissupäivien jälkeen ja miettinyt myös, miten jotkut pystyvät tehdä asioita niin spontaanisti tai juhlia esimerkiksi viikon putkeen. Nyt kun tiedostan, että säännöllisyys on kaiken a ja o Vatalle, on helpompi hyväksyä, että voin yksinkertaisesti parhaiten arjessa. Yritänkin nyt tietoisesti palata rutiineihin mahdollisimman nopeasti ja olla samalla kuitenkin itselleni armollisempi. Tällaisen rauhallisen päivän jälkeen nyt on taas hyvä olo! :)

VP2

Leave a comment

5 kommenttia

 • Säännöllisyys on itselleni myös ihan elintärkeää. Silloin voi kaikkein parhaimmin! :)

 • Kuulun kyllä ehdottomasti samaan porukkaan, ja rutiinit on omalle hyvinvoinnille tosi tärkeitä. Varsinkin jos unirytmi menee yhtään sekaisin niin se heti vaatii veronsa.

  http://www.shakespeareandsparkle.com/

 • Mä en oo ihan hirveästi tutustunut Ayervedaan, mutta tän kuvauksen perusteella mäkin taidan olla vata-tyyppi – mä rakastan rutiineja, säännöllisyyttä, rauhaa, tilaa ja yksinkertaisuutta. Tän innostamana taidan tutkia vähän lisää noita Ayervedajuttuja :)

 • Helen

  Hei törmäsin äsken blogiisi ensimmäistä kertaa! Mistä mahtaa nämä upeat maisemat olla? Onko jokin vuokrattava asunto kenties?

  Kiitos jo vastauksesta! :)

  • Vilma Peltonen

   Hei Helen! Kiitos kun kommentoit! :)
   Kuvat ovat ihan Luganon läheltä ja vuokrasimme asuntoa tutultamme. Valitettavasti asunto ei taida kuitenkaan ole mitenkään yleisesti vuokrattavissa…?! Mutta kaunis paikka oli kyllä kyseessä. :)