Quick and Easy Cauliflower Soup (vegan)

02.03.2016 /
_MG_6866 _MG_6895

Minulla on taas menossa kasvissosekeittokausi. Tuntuu, että päivä toisensa jälkeen lounaaksi  (ja ehkä myös päivälliseksi) valikoituu keitto.. Siihen on monta hyvää syytä. Keitto on…

1. Lähes automaattisesti vegaani ja gluteeniton eli ruoka sopii vatsalleni ja arvoilleni.
2. Hyvin edullinen ruoka.
3. Supernopea valmistaa. Valmisteluun menee muutama minuutti ja muuten keitto tekeytyykin valmiiksi lähes itsestään. Varsinkin ne sosekeitot, jotka eivät vaadi kasvisten ja juuresten kuorimista, ovat suosiossani.
4. Helppo tehdä usealle syöjälle samalla vaivalla. En rehellisesti tiedä vaivattomampaa ruokaa kuin sosekeitto, josta saa samalla niin monta annosta.
5. Varma onnistuminen. Sosekeittoa voi maistaa välillä ja lisätä jotain tarvittaessa ja sekoittaa lisää.
6. Sopiva boheemille kokkaajalle. Ei vaadi sen enempää suunnittelua, joukkoon voi heittää lähes mitä vain jääkaapista löytyy.
7. Kaunis, herkullinen, pehmeä, terveellinen ja lämmin ruoka, jonka lisukkeeksi voi heittää vaikka mitä herkullista.

_MG_6881

Helppo ja Nopea Kukkakaalikeitto (g,m)
kahdelle

1 iso kukkakaali
1 kesäkurpitsa
0,5-1 purjoa
kourallinen tuoretta pinaattia
luomu kasvisliemikuutio
1 dl kookosmaitoa
vettä

Pilko kukkakaalia, kesäkurpitsaa sekä purjoa vähän pienemmäksi. Laita kattilaan muutama desi vettä, kasvisliemikuutio sekä kasvikset. Kiehauta/höyrytä kasvikset kypsäksi (älä kuitenkaan ylikypsennä). Lisää blenderiin kourallinen pestyä pinaattia, kookosmaitoa sekä pehmentyneet kasvikset keitinvetineen. Pyöräytä tasaiseksi pehmeäksi keitoksi ja tarjoile paahdettujen siementen kanssa.


 I had some kind of vegetable soup period again. Day after day for lunch (and maybe also for dinner) I selected soup.. There are many good reasons. Vegetable soup is almost automatically vegan and gluten-free food that is suitable for my stomach and values. It´s very affordable food and super-fast to prepare. Especially I like soups, that don’t require peeling vegetables and root crops. It easy to do more for many people at the same time and you can´t fail. It´s also perfect for  bohemian chefs like me… You can throw in it almost anything can be found in the fridge. And yes, It´s beautiful, delicious, soft, healthy and warm food. 


Easy Cauliflower Soup (g, m) for two
1 large cauliflower
1 zucchini
0.5-1 leek
a handful of fresh spinach
organic vegetable stock cube
1 dl coconut milk
water

Chop the cauliflower, zucchini and leeks in a little bit smaller. Put a few cups water, vegetable stock cube and vegetables on the saucepan. Bring to a boil the vegetables until done (do not overcook). Add a blender a handful of spinach washed, coconut milk and softened vegetables with water. Spin until smooth and serve with the roasted seeds.

VP2

Leave a comment

13 kommenttia

 • Kiitos ohjeesta, menee varmasti kokeiluun, sillä täälläkin on menossa sosekeittokausi ;)

 • Vivian

  Hei Vilma! Muistelin, että olet blogin puolella kertonut joskus haaveistasi matkustaa Kroatiaan. Itse haaveilen juurikin samasta kohteesta. En vain osaa päättää minne sinne matkustaisin. Olisiko sinulla vinkata omia tarkempia matkahaaveita Kroatian suhteen? Minne päin Kroatiaa haaveesi suuntautuvat?

  Matkasivustoja selaillen; Vivian

  • Vilma Peltonen

   Moikka Vivian! Hyvin muistat ja edelleen ajatus on, että mahdollisesti kesän alussa sinne suuntaamme. Jos näin on, niin blogiin varmasti huhti-kesäkuussa tulossa juttua Kroatiasta. Mutta en tosiaan ole vielä perehtynyt sen enempää Kroatiaan, enkä osaa vinkata mitään tiettyä kohdetta. Plitvicen kansallispuiston haluaisin kyllä nähdä! :)

 • Ju

  Hei, ajattelin antaa tiedoksi, että taas vaihteeksi sivustosi avaaminen takkuaa (ei aukea ensimmäisellä kerralla) ainakin Win 7 -käyttöjärjestelmällä ja IE11 -käyttöjärjestelmällä. Vian saatoin huomata jo eilen. Jos kiinnostaa.

 • Ju

  Korjaan IE11-selaimella piti sanoa, mutta oletan että ymmärsit.

 • R

  Hei, lisäisin vielä listaasi, että kasvissosekeittoon saa helposti ujutettua kaikki jääkaapin (jo nuhjuiset, tai muuten vaan ”ylijääneet”) jämäveget- ja juurekset. Ruokahävikki pienenee, kun saa hyödynnettyä kaiken!

 • Marika

  Kiitos ihanasta reseptistä. Yritn löytää ruokia, joista ei tulisi kamalia vatsakipukramppi-kohtauksia. IBS vaivaa…

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Marika kommentista, maidottomat sosekeitot on kyllä hyviä vatsalle. :)