10 Favorite (Self Help) Books

10.02.2016 / ,
10bestbook

Olen blogiurani aikana postannut monta kirjapostausta ja kertonut lukemisen olevan minulle rakas harrastus, josta ammennan inspiraatiota paljon… Mitä self help kirjoja suosittelisin? Mitkä itsensä kehittämiseen/tuntemiseen liittyvät kirjat ovat omia suosikkejani? Nuo kysymykset kuulen todella usein ja päätinkin nyt koota 10 kirjaa, jotka tavalla tai toisella nousevat yli muiden. Näihin kirjoihin olen palannut useamman kerran ja jokin tärkeä asia niistä on jäänyt mieleeni.

Näiden kymmenen kirjan teemat ovat aika laajat, enkä nyt kaikkia luokittelisi self help -kirjoiksi (vaikka otsikkoon nämä niin kategorisoin). Yhteistä näille kirjoille on kuitenkin se, että olen oivaltanut itsestäni ja elämästä jotain kirjan lukemalla. Osan olen lukenut jo lähemmäs kymmenen vuotta sitten, osan vasta viime vuonna. Kirjoihin vaikuttaa paljon lukukokemuksen ajankohta ja lukijan viitekeheys ja siksi en lähtenyt erittelemään, mikä missäkin kirjassa oli parasta. Se mikä minulle oli jossain kirjassa viisi vuotta sitten merkittävää, ei ehkä olisi sitä enää tällä hetkellä. Kokosinkin tämän listan sen perusteella, mistä kirjoista olen vuosien saatossa saanut eniten irti. :)

Ajattelin, että voisin tehdä samanlaisen ruokakirjoista, mikäli teitä kiinnostaa?! Joidenkin kirjojen nimessä on linkki kirjasta tehtyyn postaukseen. Suositellut kirjat eivät ole missään järjestyksessä. :)

Brian Tracy – Menestys ja Onnellinen Elämä
Paolo Coelho – Alkemisti
Marie Kondo – KonMari
Gretchen Rubin – Onnellisuusprojekti
Dale Carnegie – Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa
Sampo Sammalisto – Viisas pääsee vähemmällä
Erik Bertrand Larssen – Paras
Napoleon Hill – Ajattele Oikein-Menesty
Rachel Brathen –Yoga Girl
Gary Chapman – Rakkauden kieli

Moni näistä kirjoista on tunnettuja alansa klassikoita, mutta toivottavasti silti joku löytää tästä listauksesta uuttakin luettavaa. :)


I decided to put together 10 of my favorite books. The themes of these books are quite different and even if in the title of the blog post I classify all books as self help books, they are maybe not exactly that. However what they have in common, is that I realized something about myself and about life by reading the book. Part of them I read nearly ten years ago, some of them only few months ago. Books are not in any particular order. :)

Brian Tracy – Maximum Achievement
Paolo Coelho – The Alchemist
Marie Kondo – KonMari
Gretchen Rubin – The Happiness Project
Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People
Sampo Sammalisto – Viisas pääsee vähemmällä  (in Finnish)
Erik Bertrand Larssen – Bli best med mental trening
Napoleon Hill – Think and Grow Rich
Rachel Brathen –Yoga Girl
Gary Chapman – The 5 Love Languages

VP2

Leave a comment

18 kommenttia

 • Tuo Rubinin Onnellisuusprojekti on kyllä mainio kirja! Hauskasti kirjoitettu, konkreettinen ja informatiivinen. Siitä tuli aikoinaan poimittua paljon pieniä oivalluksia ja tapoja. Pitäisi verestää muistoja ja lukea se uudelleen :)

 • Taru

  Mielellään kuulen sinun parhaista ruokakirjoista!
  Olisi kiva jos voisit ammentaa lisää Yoga girl kirjasta.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Taru! Ruokakirjoista tulossa postaus ja voisin toki kirjoittaa enemmänkin myös tuosta Yoga Girl kirjasta, jonkun postauksen yhteydessä.. :)

 • Oh, kylläpä osui hyvään saumaan tämä postaus. Juuri tässä eilen mietin, että pitää alkaa etsiä sun blogista näitä kirjasuosituksia, mutta kappas vaan, kun olitkin just julkaissut tämän postauksen, hih kiitos :)

 • Lilja

  Pistin ton Onnellisuusprojekti -kirjan saman tein tilaukseen! Toivottavasti on yhtä hyvä kun täälläkin kehutaan :) Eikä muuten maksanut paljon, vain 13,10 € toimitettuna!

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla! Toivottavasti pidät kirjasta! Itse ainakin luin sen parissa päivässä, koska kirja tempaisee mukaansa. :)

 • Kata

  Moi! Mulla olis myös sulle päin vähän erilainen kirjasuositus joka kannattaa ehdottomasti tarkastaa: Rolf Dobelli, Selkeän ajattelun taito. Ostin tämän eilen kirjakaupasta ja oli pakko lukea se tämän päivän aikana loppuun. Kirja antaa rutkasti ajateltavaa ja tälläisestä toivoisin lukevani lisää myös sinun blogistasi!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Kata! Pitääpä tutustusta tuohon, laitan heti kirjan nimen ylös! :)

 • Ansku

  Oi, luin muutama kuukausi sitten Rakkauden kielen, ja miehenikin luki sen. Parisuhde on muuttunut aika ihanaksi sen jälkeen! Ei se huonolla tolalla ollut aiemminkaan, mutta nyt on löytynyt ihan uutta kipinää. Suosittelen kaikille!

 • Anni

  Heippa Vilma! Kiitos inspiroivasta ja hyvää mieltä tuottavasta blogistasi :) Haluaisin kysyä sinulta (tämä ei nyt tämän postauksen aihealueeseen kylläkään kuulu) oneOeight-joogasivustosta. Olen jo pitkään etsinyt hyvää joogasivustoa, ja tuli mieleeni, että etkös sinä käytä juuri tuota sivustoa? Vai olisiko joku muu, jota voisit suositella? Entä kenen ohjaamia tunteja oneOeight-sivustolta suosittelisit?

  Kiitos, jos ehdit vastaamaan ja mukavaa viikonloppua!

  • Vilma Peltonen

   Moikka Anni! :) Joo mä käytän OneOeight-sivustoa ja voin kyllä suositella lämpimästi! Mun mielestä siellä on tosi hyvä ja tasainen taso ohjaajissa, enkä osaa suositella ketään erityistä Rachel Brathenin lisäksi. Olen valinnut tunteja enemmän tunnin sisällön kuin ohjaajan mukaan ja siksi on tullut tehtyä tosi vaihtelevasti eri ohjaajien tunteja… tykkäänkin juuri siitä, että on eri tyylisiä opettajia. OneOeightissä on kuitenkin kaikki ohjaajat hyvin kokeineita ja jopa tunnettuja joogaopettajia, eli itse ainakin luotan heidän ammattitaitoon. Myös ravintoluennot on hyviä! Hyvää viikonloppua sullekin! :)

 • nimbus

  Ootko lukenu Anthony de Mellon Havahtumista? :) Suosittelen.

  • Vilma Peltonen

   Olen lukenut kirjan, mutta voisin tutustua siihen uudestaan. Jotenkin silloin kun ostin pokkarin varmaan viisi vuotta sitten, en täysin päässyt kirjaan sisään. Tai minuun se ei kolahtanut. Mutta voisin kokeilla uudestaan, onhan se suoisttu kirja ja tiedän monen tykkäävän siitä. :) kiitos kirjavinkistä ja kommentista! :)

 • Hyviä kirjoja olet listannut tähän, olen lukenut niistä puolet ja lopuissakin on sellaisia, jotka haluaisin lukea. :) Mulla on nyt kesken Gretchen Rubinin Tee siitä tapa -kirja, sekin on tosi mielenkiintoinen ja saa ajattelemaan, kuinka eri tavoilla ihmiset muodostavat pysyviä tapoja. Kannataa tutustua, ellet ole jo lukenut. :) Mukavaa viikonloppua!

 • Selfhelp

  Self help kirjojen kuningatar, miljoonia auttanut Esther (Abraham) Hicks puuttuu… :-)