Q&A

20.01.2016 /
vilma peltonen

En muista, koska olisin viimeksi tehnyt kunnon Q&A -postausta, joten ajattelin toteuttaa kysymyspostauksen heti näin vuoden alkuun. Varsinkin hyvinvointiin ja ravintoon liittyviä kysymyksiä on tullut viime aikoina paljon ja uskon, että vastauksista voisi olla useammallekin iloa. Säännöt ovat samat tutut, voitte laittaa kysymyksiä tämän postauksen kommenttiboksiin tai sähköpostiin, niin vastaan kaikkiin omassa postauksessa.  Toivon, että kysymykset koskevat niitä osa-alueita, joita bloginikin käsittelee (otan vapauden jättää vastaamatta henkilökohtaisiin kysymyksiin). Kysymyksiä voitte jättää ensi sunnuntaihin 24.1 asti. Mukavaa päivää ja kiitos jo etukäteen kysymyksistä! :)


 

 

I don’t remember when was the last time that I did a Q&A post so I thought about making one at the start of this year. You can ask me questions by commenting in this post or you can send me email, untill 24.1 . I hope you have a great day and thank you in advance for the questions! :)
VP2

Leave a comment

18 kommenttia

 • Karla

  Voi että, kyssäri postaukset on mun lemppareita aina mutta oon itse niin huono keksimään kysymyksiä! Laitetaan nyt jotain tulille kuitenkin…

  Suosikkihedelmäsi?

  Puna vai valkoviini?

  Tuleeko sinulle morkkis jos jonakin päivänä syöt enemmän kun normaalisti ja vaikkapa jotakin sellaista mitä et edes bormi ruokavaliossasi syö?

  Lemppariblogisi?

  Jooga, lenkki vai salitreeni?

  Heh, siinä myt edes jotain…:) hyvää päivän jatkoa sinne englantiin täältä espanjasta!! Sun blogisi on ihan kyllä ihan huippu!

 • Laura

  – Miltä elämä tuntuu ilman opiskelua, ja oletko ajatellut palaavasi vielä koulun penkille?

  – Itse olen täysin internet-ajan self-made -työnkuvan puolella – on mahtavaa, että harrastuksestaan voi tehdä työn, jos vain riittää motivaatiota. Olen itse joskus yrittänyt pitää blogia, mutta tajusin olevani yksinkertaisesti liian laiska sen vaatimalle työmäärälle! Miten epäkonventionaaliseen uravalintaasi yleisesti ottaen asennoidutaan? Miten kerroit poikaystävällesi bloggaamisestasi, ja miten hän suhtautui siihen?

  – Miten kehonkuvasi on muuttunut mallivuosien jälkeen?

  – Kuinka paljon arkiliikut ja mikä on mielestäsi hyötyliikunnan (esim. muutaman kilometrin matkojen kävely julkisten ottamisen sijaan) sija terveellisessä elämässä?

  – Mitä paikkoja kaipaat eniten Helsingissä – entä vähiten?

  – Laura :)

 • mira

  Heippa! Minua kiinnostaisi kuulla hieman (sen verran kuin haluat kertoa ;)) rakkaustarinastanne, missä tapasitte ja mikä toisessa kiinnitti ensimmäisenä huomion jne.? Myös se kiinnostaa, milloin tiesit, että olet valmis muuttamaan ulkomaille juuri tämän tyypin vuoksi, itselläni on ehkä joskus sama edessä, kun kaukosuhteessa elellään ja pohdin näitä..

 • Appelsiini

  Olen kiinnostunut kuulemaan hiustenlaittorutiineista :) Teetkö kiharat suoritusraudalla, ilmakihartimella vai jotenkin muuten?

 • Hellurei81

  Mikä on rasvaprosenttisi?Oletko mittauttanut koskaan rasvaprosenttiasi ja oletko ylipäätään seurannut sitä? Jos,niin oletko huomannut mitkä asiat vaikuttaa siihen?

 • Minna

  Olin nuorempana kilpaurheilija ja aina lievästi alipainoinen (BMI). Ajattelin aina että olen vain luonnostaan todella hoikka ja voin erinomaisesti niin. Nyt kun olen päässyt normaalipainoon ihan vain syomällä enemmän rasvaa ja hiilareita, voin kuitenkin paljon paremmin ja en edes tajua miten silloin joskus väitin voivani todella hyvin!

  Olet kertonut että olit todella hoikka malliaikoina, voitko allekirjoittaa oman kokemukseni siitä että vointi normaalipainoisena on paljon parempi, ja missä asioissa olet huomannut eron?

 • Noora

  Jes nää postaukset on kivoja!

  Miten reagoit äkilliseen stressiin? Entä millä keinoilla saat itsesi rentoutumaan?

  Koetko itsetuntosi hyväksi ja mitkä asiat/tekijät ovat vaikuttaneet merkittävimmin itsetuntosi kehittymiseen?

  Kiitos piristävästä ja inspiroivasta blogista! :)

 • aino

  Moi Vilma!
  Kirjoititkin tuolla yhdessä aiemmassa postauksessa vasta sokerikoukusta pääsemisestä, mutta haluisin kysyä sun kokemuksista tai tietämyksestä vielä lisää. Oon toivoton sokeriaddikti, ja yrittänyt vähentää monia kertoja. Onnistun aina olemaan vähän aikaa lakossa, sitten sallin itselleni esim. yhden herkkupäivän viikossa. Ja sitten jossain vaiheessa vaan huomaan, että oon TAAS syönyt herkkuja kuukauden ajan joka päivä!
  Joten. Nyt on menossa yritys n:o 1000 ja oon ollut nyt kohta 2 viikkoa ihan sokeritta. Tunnen kuitenkin itseni ja tiedän, että en missään totaalilakossa pysty tai haluakaan olla pitkiä aikoja. Joten miten sun mielestä kannattaa aloittaa sitten tästä totaalilakosta luopuminen? Ja kuinka kauan kannattaa ensin kieltäytyä sokerista kokonaan, ettei vaan kävisi samalla tavalla kuin noilla mun 999 muulla yrityksellä? Kaikenlaiset vinkit ja neuvot kuulen mielelläni, tiedän että et oo mikään ravintoneuvoja, mutta sulla on jotenkin oikeanlainen tatsi näihin syömisasioihin!:)

  • Taru

   Lempi…ruoka?
   herkku?
   Joogaliike?
   Lihaskuntoliike?
   Millainen on tavan päiväsi?
   Montako kertaa syöt päivässä?

   Tämmöisiä kysymyksiä tällä kertaa.
   Kiitos Ihan parhaasta blogista!

 • Sirpu

  Hei, Mielestäni olisi kiva kuulla teidän viikon ruokamenoista, esimerkiksi paljonko rahaa menee ruokaan ja mitä asioita kaupasta ostatte. :)

 • Milla

  Moi! Käyn tässä parhaillani lukiota, ja pitkien päivien aikana nälkä ehtii usein kasvaa kovaksi, koska syön lounaan yleensä jo klo 11 ja kotiin pääsen vasta 17 aikoihin. Mitkä on sun mielestä hyviä mukana kuljetettavia välipaloja?

 • Hansuuu

  Kerroit yhtenä tämän vuoden tavoitteistasi olevan työn ja vapaa-ajan 100% erottaminen toisistaan. Teen itse myös vaativaa työtä ja useasti tullessani illalla kotiin,työasiat pyörivät mielessä nukkumaan menoon asti. Joten millaisia konkreettisia suunnitelmia/vinkkejä sinulla on tämän asian suhteen? Ja KIITOS ihanasta blogistasi,josta huokuu ilo ja onnellisuus!:))

 • S

  Voisitko kertoa miten hoidat ihoasi ja tuleeko sinulle enaan nappyloita/mika sinulla auttaa niihin? Enta mika on sinun lemppari hajuvesi? lempi musiikki? missa maissa haluaisit viela kayda? oletko kaunyt austraaliassa? onko sinulla ollut muita haave ammatteja? :)

 • Ansku

  Ei ole kysymys sinäänsä, vaan postaustoiveita :) Olisi kiva jos tekisit kerran viikossa (tai esim kerran kahdessa) ruoka/liikuntapäiväkirjan! Ja varsinkin vegaanireseptit kiinnostaa, niin niitäkin toivoisin. :) Sitten kysymyksiin: 1. Mitä blogeja luet itse? 2. Luetko jotain aikakauslehtiä tms. säännöllisesti? Mitä?

 • Elviira

  Millaisena haluaisit ihmisten sinut näkevän? Mikä on mielestäsi kaunista? Kuinka olla itselle armollinen? Milloin olet onnellinen? Ihanin kehu,jonka olet saanut? Paras neuvo,jonka olet kuullut? Mitä haluaisit oppia? Mielenkiintoisin kirja,joka opetti sinua elämästä ja ihmisistä?

 • Kata

  Moi!

  Blogisi kuvat ovat todella ihania! Siksi kyselisin, mitä kuvanmuokkausohjelmaa käytät niihin ja millaisia asioita kuvista yleensä muokkaat? :)

 • Erika

  Minua kiinnostaisi tietää mikä on kantasi kuluttajana esimerkiksi vaatteiden ja pesuaineiden yms. ympäristöystävällisyydestä? Suositko näissäkin luontoystävällisiä vaihtoehtoja niin kuin esim. kosmetiikassa?

 • Essi

  Yritin aiemmin jo postata kysymykseni, mutta Sri Lankassa wifi ei aina ole parhaimmasta päästä. :D elikäs, vegaaniutta pohtivassa postauksessasi sanoit, ettet halua syödä paljoa hedelmiä. Joskus kuitenkin olet maininnut olevasi hedelmien suurkuluttaja. Mikä on kantasi hedelmien syöntiin nykyään ja mikä on kenties muuttanut kantaasi?