9+1 kirjavinkkiä joululahjaksi

04.12.2015 / ,
_MG_8763 _MG_8845 _MG_8797

Yleensä en ole tehnyt mitään joululahjavinkki postuksia ennen joulua, mutta nyt niitä on toivottu. Ajattelin tehdä ainakin kolme erilaista vinkkipostausta ja tässä olisi ensimmäinen. Kirjalahjat ovat joulun klassikoita ja omia suosikkejani vuodesta toiseen. Tämän vuoden aikana olen lukenut paljon hyviä kirjoja, joten tähän postaukseen kokosin niistä 9+1 suosittelemaani tietokirjaa eri aiheista kiinnostuneille. :)

books

1. Ihmismielestä ja ihmissuhteista kiinnostuneille:
EHJÄKSI – Heli Thorén
Tätä kirjaa luen parhaillaan iltalukemisena ja kirja on vienyt mukaan. Päiväkirjamaiseen muotoon kirjoitettu kertomus hyvästä erosta on ihanan rehellinen, samaistuttava ja aito. Minulla meni hetki ennen kuin tartuin kirjaan, koska ajattelin, sen olevan enemmän eronneille tai eroa harkitseville suunnattu kirja vertaistueksi. Olin hyvin väärässä. Kirja on koukuttava kasvukertomus ja siitä saa taatusti jokainen ajateltavaa.

2. Valokuvauksesta kiinnostuneille: READ THIS IF YOU WANT TO TAKE GOOD PHOTOGRAPHS ABOUT PEOPLE – Henry Carroll
Olen lukenut erilaisia valokuvaukseen liittyviä kirjoja, mutta tässä viehättää teknisyyden sijaan puhuttelevuus. Suurin osa kirjasta koostuu eri vuosikymmenten mielenkiintoisista valokuvista, joita on analysoitu niin, että lukija saa paljon paloiteltuja ohjeita ja inspiraatiota kuvaukseen.

3. Muodista ja tyyleistä kiinnostuneille: EXCLSV -Maryam Razavi
Olen niin ylpeä ystävästäni ja mallikollegastani ja siitä miten hienon kirjan Maryam on tehnyt.. Nykyään tähtien stylistinä tutuksi tullut Maryam on koonnut 35 kiinnostavan ja trendikään suomalaisen tyylivinkit kirjaksi. Kirjassa kurkataan jokaisen vaatekaappiin, mutta haastattelut koskevat oikeastaan myös paljon muuta. Elina Simosen upeat valokuvat kruunaavat kirjan.

4. Sisustuksesta ja kodin järjestämisestä kiinnostuneille: KONMARI – Marie Kondo
Kirjoitin tästä oman postauksen aikaisemmin: 10 syytä lukea Konmari

5. Joogasta tai meditaatiosta kiinnostuneille: YOGA GIRL – Rachel Brathen
Tästä olenkin jo aiemmin maininnut, mutta tätä kirjaa suosittelen kyllä todella paljon -myös muille kuin joogaajille. Kirjasta löytyy vegaanisia reseptejä ja joogaliikesarjoja, mutta paras anti on instagramtähti Rachelin oma uskomaton elämäntarina. Tämä kirja on rohkaiseva ja inspiroiva selviytymistarina.. (Monet ovat kysyneet, mistä kirjaa saa Suomessa, niin ainakin netistä pitäisi saada useammastakin paikkaa tilattua).

6. Gluteenitonta ruokavaliota suosiville ja yksinkertaisista resepteistä kiinnostuneille: VILJATON KATTAUS – Emmi-Liia Sjöholm
Kollegani kirja, josta on pitänyt vinkata jo iät ajat. Uskon nimittäin, että kaikki teistä, jotka tykkäävät tämän blogin ruokajutuista, rakastavat tätä kirjaa. Jos ette siis vielä ole tutustuneet kirjaan, tehkää se. :)

7. Urheilijoille, yrittäjille, kilpailuhenkisille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan itsestään kaiken irti: PARAS – Erik Bertrand Larssen
Tämän kirjan on kirjoittanut suosittu norjalainen puhuja ja mentaalivalmentaja. Kirjoitin kirjasta tämän postauksen yhteydessä enemmän: Voiko kuka tahansa menestyä? Mielestäni kirja sopii erityisen hyvin miehille, vaikka kyllä minkäkin siitä pidin.

8. Itsensä ja työnsä kehittämisestä kiinnostuneille: VIISAS PÄÄSEE VÄHEMMÄLLÄ 52 niksiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään – Sampo Sammalisto
Kirjoitin tästä oman postauksensa täällä.

9. Meikkaamisesta ja laittautumisesta kiinnostuneille: UPEANA JUHLAAN –  Fry Janina, Kivimäki Katariina, Tiilikainen Suvi
Monipuolisesti vinkkejä kauneudenhoitoon ja tyyliin liittyen kaikenlaisille naisille. Kirjasta löytyy paljon Janinan ja Suvin omaa elämänkokemusta ja ammattitaitoa, mitä on kiva lukea. Vinkkejä löytyy laidasta laitaan mm. juhlapukeutumisen sovittamisesta omaan vartalotyyppiin ja luomivärisävyn valitsemisesta siihen, miten kannattaa varautua eri ongelmatilanteita varten (esim. korko katkeaa, sukkahousut menevät rikki jne..)

+1. Raakaleivonnasta kiinnostuneille: RAAKALEIVONNAN ABC E-KIRJA –  Hannamari Rahkonen
Tätä ei ole kuvissani, mutta tällä viikolla ilmestyi bloggajakollegani Hanna-Mari Rahkosen esikoisteos e-kirjana. Selasin kirjan jo ja vaikuttaa superihanalta! Kuvat ovat mielettömiä ja reseptit houkuttelevia. Tähän kannattaa ehdottomasti tutustua, varsinkin jos olet aloitteleva raakaleipuri, koska kirjan alussa on laaja tieto-osuus raakaleivonnasta. Kirja on maanantaihin (7.12) alennuksessa ja sen pääsee tilaamaan täältä.

Mitä kirjoja löytyy teidän toivelistalta tänä jouluna?? :)


Books are a Christmas classic and mine too from year to year. I’ve read many good books this year and I wanted to suggest you a few of them. In this post I collected 9+1 nonfiction books that I could suggest to anybody. Most of this books are only in Finnish but a few of them are in Enlighs so I will mention those ones in the translation.

2. People interested in photography: Read this if you want to take good photographs from people – Henry Carroll

4. People interested in Decoration and keeping the house tidy: KONMARI – Marie Kondo

5. Yoga and meditation: YOGA GIRL – Rachel Brathen

7. Athletes, entrepreneurs, competitive people and for those who want to get the best out of themselves: THE BEST – Erik Bertrand Larssen

VP2

Leave a comment

14 kommenttia

 • Lina-Maria

  Kiitti tästä postauksesta! Ekaa kertaa moneen vuoteen oon innostunu taas kirjoista ja mikäs sen parempi aika kuin joulun alla!
  Poikaystävä just tilasi tuon Yoga Girlin mulle joululahjaksi! Oon kuullut siitä niin paljon viime aikoina ja joogasta ja meditaatiosta kiinnostuneena se vaikuttaa lukemisen arvoiselta. Malttamattomana odottelen sen saapuvan!
  Ja tuo postauksessa näkyvä valokuvauskirjakin kiinnostaisi kovasti. Tosin jos sitä pyytää joululahjaksi niin en tiedä miten sitä saa Suomesta hankittua…? Asun Amsterdamissa ja täällä oon nähnyt sen American Book Store liikkeessä. Jos ei muuta niin ostan sen sitten joululahjaksi itselleni. :D

  Näin myös samaan sarjaan kuuluvan Read This If You Want To Take Great Photographs, joka voisi myös varmasti olla hyvä. Samaan kategoriaan liittyen osui kirjakaupassa silmään myös What they didn’t teach you in photo school, Demetrius Fordhamin kirjoittama (ootko kuullut tästä tai jopa lukenut?).
  Ja satuinpa myös törmäämään kirjaan Defining Creativity ”The art and science of great ideas” by Wouter Boon, joka vaikutti myös mielenkiintoiselta. :)

  • Vilma Peltonen

   Moikka Lina-Maria ja kiitos kivasta kommentista! :) Mäkään en tiedä mistä noita valokuvauskirjoja saisi Suomesta, mutta aika varmasti ainakin voi tilata netin kautta. Mäkin näin noita muita mainitsemiasi kirjoja samassa Manchesterin kirjakaupassa ja harkitsin kanssa ostoa, mutta sen enempää en niihin ole vielä tutustunut. :)

 • Katja

  Kiitos tosi paljon kirjavinnkkeijstä. :) hyviä suosikkeja jotka on kirjastosta hankkitava. :)

 • Katja

  Voin suositella The school of Greatness kirjaa Lewis Howes. :) Ja Angie Niles kirja The Bright Light Paris.

 • Katja

  Ja myös Lea Michelle Brunette Ambition

 • Katja

  Ja suositeleen myös darren hardy the compound effect Tosi hyvä kirja. :)

 • Katja

  Ja Kiitos Lina-Maria kirja vinnkkistä. :)

 • aline

  Ihana lukea blogiasi. Sinulla on niin terve suhtautuminen elämään: et noudata mitään ihmedieettejä ja muistutat elämän tärkeistä pikku asioista.

  Olisi todella kiva, jos tekisit postauksen liiallisesta terveysvouhotuksesta ja muistuttaisit, että on ihan ok nauttia tavallisesta ruoasta ystävien ja sukulaisten kanssa. Välillä on suorastaan pelottavaa, miten kaikki ihmedieetit vetävät ystäviä miltein ortoreksian partaalle. Sinulla on paljon lukijoita, joten toivottavasti voisit kiinnittää ihmisten huomiota myös tähän – enne kaikkea näin uuden vuoden alla. Elämässä on niin paljon muutakin kaunista ja oppimisen arvoista kuin vain ruoka-aineiden ravintoarvopitoisuudet ja kulutetut kalorit.

  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle ja kaikille lukijoillesi! <3

  • Vilma Peltonen

   Hei Aline,
   Kiitos ihanasta kommentista ja hyvästä postaustoiveesta!!Taidanpa kirjoittaa aiheesta! :) <3

 • 2., 7. ja 8. on ollut jo jonkun aikaa ostoslistalla! :) Kirja on harva materia jonka ostan mielelläni toiselle: sitä voi helposti lainaa ja myydä eteenpäin, ja itekin voi hyötyä siitä lukemalla se sitten lahjansaajan jälkeen. :) win-win.

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

 • vep

  Hei ja kiitos kirjavinkeistä! Särähti vähän korvaan ja pakko kysyä, miksi tuo Paras-kirja sopii mielestäsi ”erityisen hyvin miehille”?

  • Vilma Peltonen

   Aaa totta, lyhensin selitelmäni, joten nyt lause jäi lievästi irralliseksi. Kirjassa on paljon armeijasta esimerkkejä. Kirjoittaja on koulutukseltaan upseeri, laskuvarjosotilas ja taloustieteilijä. Kirja sopii yhtä hyvin naisillekin (enkä halua stereotypisoida tai luokitella), mutta tiedän monta miespuolista, jotka eivät normaalisti ole mitään lukijatyyppejä ja ovat innostuneet lukemaan tämän parissa päivässä. Kirjan kirjoitustyyli ja esimerkit ovat sellaisia, että monet miehet varmasti pystyvät samaistumaan niihin hyvin..Sitä ehkä tarkoitin. :)