Jälkiruuaksi omena-raakakakut laseissa

26.09.2015 /

_MG_9586
Olen törmännyt syksyn aikana erilaisiin omenaraakakakkuihin niin pinterestissä, blogeissa kuin keittokirjoissakin. Kaiken silmänruuan jälkeen alitajunnastani putkahti idea, jota oli kokeiltava siltä seisomalta. Nämä minit omena-raakakakut laseissa syntyivät monen eri reseptin yhdistelemänä omaksi sovelluksesi, joka osoittautui hyvin herkulliseksi. Voin suositella esimerkiksi jälkiruuaksi tai kahvipyötään! :)

_MG_9644_MG_9609

Itse tein aineksia melkein kokonaisen kakullisen verran keskikerrosta lukuun ottamatta, joten vain osa päätyi annoksiin. Pähkinäseos ja kanelinen siirappi kuitenkin sopivat moneen lisukkeeksi, joten ylijääneen osan voi käyttää muuhun. Itselläni ei ollut kaapissa siis tarpeeksi cashew-pähkinöitä, joten siksi keskikerrosta tuli vähemmän, juuri tarpeeksi kolmeen annokseen. Laitan tähän määrät suurin piirtein niin kuin itse tein, mutta koska raakakakusta on kyse, makua kannattaa maistella tekovaiheessa ja lisätä jotain tarvittaessa. Maku ei juurikaan muutu parin tunnin jääkaapissa olon aikana toisin kuin taikina, joka menee uuniin. Eli siis suhteita ja ainesosia voi vapaasti muuttaa.. esimerkiksi kardemumma voisi sopia pohjaan. :)

_MG_9548
_MG_9600

Pohja
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl rusinoita
2 medjool-taatelia

Murskaa tehosekoittimella/monitoimikoneella pähkinät. Pilko taatelit pienemmäksi ja blendaa kaikki sekaisin.

Täyte
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 omenaa
2 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
kanelia
vähän vaniljauutetta

Liota cashewpähkinöitä vähintään 3 tuntia kylmässä vedessä. Pilko omenoita ja sulata kookosöljy. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Voit laittaa tarvittaessa vähän vettä sekaan.

Siirappi
Appelsiini
2 Medjool-taatelia
(reippaasti) kanelia

Kuori appelsiini, pilko taateleita ja sekoita kaikki blenderissä.

_MG_9606

Päälle
omenapaloja ja siirappia
+ paahdettuja kaurahiutaleita ja mantelilastuja

Kokoa annokset laseihin kuvien osoittamalla tavalla. Itse rakastan kauran ja omenan yhdistelmää, joten paahdoin pannulla kaurahiutaleita ja manteleita lisäksi jälkiruuan päälle. Jos haluat kuitenkin täysin raakaversion, jätä tämä pois. Laita annokset jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

_MG_9584_MG_9636

vp2

Leave a comment

7 kommenttia

 • Susanna

  Oih miten herkullisen näköistä ja kuuloista <3

  http://takeabreathblog.blogspot.fi/

 • Sannak

  Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Pakko testata joku päivä kun tekee mieli jotain hyvää :)
  Kysymys: voiko pohjassa käyttää ns. tavallisia kaupasta saatavia pehmeitä taateleita? En tiedä mitä nuo medjool- taatelit ovat… Saako niitä edes tavallisesta kaupasta? :D

  • Vilma Peltonen

   Moikka Sanna! Kiva kuulla. :) Medjool- taateleita saa yleensä normaalista kaupasta, ne ovat isompi, pehmeämpiä ja kivellisiä (herkullisempia). Tässä linkki, niin näet eron ulkonäössä http://foodin.fi/taateli-medjool-250g-luomu-raaka.html
   Yleensä ne ovat siellä, missä ovat tuoreet hedelmät. Jos niitä ei ole, voit kyllä käyttää kuivattujakin taateleita, mutta koska ovat pienempiä laita 1-2 enemmän pohjaan. :)

 • Petra

  Ihanan kuuloinen resepti, taidan kokeilla tätä! Jäin miettimään minkä takia cashew pähkinät liotetaan tai mitä tällä siis saavutetaan? :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos! :) Liottamisella sanotaan olevan jotain terveyshyötyjä, mutta lähinnä itse liotan leivontaan siksi, että cashewpähkinöistä saa liottamisen jälkeen kuohkean ja kermaisen koostumuksen blendatessa. :)

 • Emmi

  Oon tässä googletellut erilaisia omenaraakakakkuja ja tää vaikuttaa raaka-ainesten puolesta kaikkein mieluisimmalta, niin osaatkos sanoa saisko tätä jotenkin pysymään ihan kakkumuodossa ilman, että laittaisi laseihin? :-)