PERSOONALLISUUSTESTI

07.09.2015 /
_MG_6689mc

Lupasin vinkata teille persoonallisuustestistä, jonka itse asiassa eräs lukija kommenttiboksiini ystävällisesti vinkkasi. Hauskaa tässä oli se, että lukijani oli osannut ennakoida 16 vaihtoehdosta lähes tarkalleen, mikä minä olisin blogin tekstien perusteella. Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että kollegani Elisa kaivoi tämän testin esiin taas minun edellisen aiheeseen liittyvän postauksen innoittamana ja Elisa sai saman tuloksen kuin minä. Luulen, että aika moni muukin bloggaaja saattaisi saada!

Kyseessä on siis TÄMÄ TESTI (suomenkielinen versio on täällä). Omaksi tulokseksi sain ENFP eli ”kampanjoija”.

_MG_6715c

Tein itse englanninkielellä ja siellä tuloksesi tulee kattavat tulokset eri elämän osa-aluista kuten parisuhde, työ, ystävyys jne. Myös vahvuudet ja heikkoudet oli esitelty seikkaperäisesti ja ne kyllä kolahtivat, niin hyvässä kuin huonossa. Ajattelin aluksi, että lainaan suomenkielisestä kuvauksesta vain osuvimmat kohdat blogiin, mutta kun luin sen, tunnistan itseni vahvasti kokonaisuudesta. Laitan siis koko suomennoksen tähän, jos jotain kiinnostaa lukea ja lihavoitan vain erityisen hyvin sanotut kohdat. Voi vaikka verrata vastaako kuvaus blogin antamaa kuvaa minusta. ;)

Minua melkein nauratti tämä sitaatti, kuinka kuvaus alkaa. Jokainen blogiani lukenut voi ehkä ainakin tunnistaa minut tästä:

“Minua ei kiinnosta mitä teet elääksesi. Minä haluan tietää mikä sinua satuttaa – ja se, uskallatko unelmoida sydämesi kaipuun kohtaamisesta. Minua ei kiinnosta kuinka vanha olet. Haluan tietää, haluatko ottaa riskin että vaikutat typerältä – rakkauden, unelmien ja elossa olon seikkailun vuoksi.” –Oriah Mountain Dreamer

_MG_6703cc

”ENFP-persoona on todellinen vapaa sielu. ENFP:t ovat usein juhlien elämänlähteitä, mutta toisin kuin löytöretkeilijät, he ovat hetken jännityksen ja nautinnon sijaan kiinnostuneempia sosiaalisesta ja emotionaalisesta yhteydestä muiden ihmisten kanssa. He ovat hurmaavia, itsenäisiä, energisiä ja lempeitä. Koska seitsemän prosenttia ihmisistä on ENFP:itä, heitä löytää varmasti jokaisesta ihmisjoukkiosta.

VOIT MUUTTAA MAAILMAA PELKÄLLÄ AJATUKSELLA

Aivan kuten kaikki heidän Diplomaatti-serkkunsa, ENFP:t ovat enemmän kuin sosiaalisia miellyttäjiä. Heitä määrittää heidän Intuitiivinen (N) ominaisuutensa, ja he pystyvät lukemaan asioita rivien välistä uteliaina ja energisinä. He näkevät elämän isona, monimutkaisena palapelinä, jossa kaikki palat ovat yhteydessä – mutta toisin kuin Analyytikot, jotka pitävät palapeliä järjestelmällisen koneiston sarjana, ENFP:t katsovat palapeliä emotionaalisen, lempeän ja mystisen linssin läpi, ja he etsivät aina syvempiä merkityksiä.

ENFP:t ovat ehdottoman itsenäisiä, ja vakauden ja turvallisuuden sijaan he kaipaavat luovuutta ja vapautta.

Monet muut persoonallisuustyypit pitävät näitä ominaisuuksia vastustamattomina, ja jos ENFP:t ovat löytäneet asian, joka sytyttää heidän mielikuvituksensa, he tuovat mukanaan energiaa, jonka avulla muut nostavat heidät johtajan tai gurun asemaan. Mutta tämä ei ole aina se asema, jossa itsenäisyyttä rakastavat ENFP:t haluavat olla. Pahempaa silti on, jos he löytävät itsensä tekemässä hallinnollisia tai ylläpidollisia rutiinitehtäviä, joita johtajan asema saattaa tuoda mukanaan. ENFP:iden itsetunto on riippuvainen heidän kyvystään keksiä uusia ratkaisuja, ja heidän on oltava varmoja siitä, että heillä on vapaus olla innovatiivisia – he menettävät nopeasti kärsivällisyytensä ja lannistuvat, jos jäävät jumiin tylsään rooliin.

ÄLÄ KADOTA ”PIENTÄ HULLUUDEN KIPINÄÄ”

ENFP:t onneksi tietävät miten rentoutua, ja he osaavat vaihtaa intohimoisen ja vauhdikkaan työidealistin roolinsa tanssilattian kekseliääksi vapaaksi sieluksi, ja heidän yhtäkkisyytensä voi yllättää jopa heidän lähimmät ystävänsä. Tämä kuitenkin antaa heille myös mahdollisuuden tuntea emotionaalista yhteyttä muiden kanssa ja selkeän käsityksen siitä, mikä motivoi heidän ystäviään ja kollegoitaan. He uskovat, että jokaisen pitäisi antaa aikaa tunteiden tunnistamisella ja ilmaisulle, ja heidän empaattisuutensa ja sosiaalisuutensa tekee tunteista luonnollisen puheenaiheen.

ENFP-persoonallisuustyypin täytyy kuitenkin olla varovainen – jos he luottavat liikaa intuitioon tai tekevät liikaa oletuksia ja ennakointeja muiden motiiveista, he voivat lukea signaaleita väärin ja sotkea suunnitelmat, jotka olisivat selkeällä lähestymistavalla katsottuna olleet yksinkertaiset. Tällainen sosiaalisen stressi on mörkö, joka vie sopuun keskittyviltä Diplomaateilta yöunet. ENFP:t ovat erittäin tunteellisia ja herkkiä, ja jos he astuvat jonkun varpaille, molemmat osapuolet kyllä tuntevat sen.

ENFP:t käyttävät paljon aikaa tutkien sosiaalisia suhteita, tunteita ja ajatuksia ennen kuin he löytävät jotakin, joka tuntuu todella aidolta. Mutta kun he lopulta löytävät paikkansa maailmassa, heidän mielikuvituksensa, empatiansa ja rohkeutensa tuottavat uskomattomia tuloksia.”

_MG_6715 kopio

Vaikka suhtaudunkin tuloksiin kepeästi, enkä halua kategorisoida itseäni tai muita liikaa, on näistä myös hyötyä. Voi huomata tiettyjä käyttäytymismalleja ja kehittää niitä.. tai yksinkertaisesti vain ymmärtää itseään ja muita paremmin. Jos urapolku on ihan hakoteillä, näistä voi olla myös apua suunnan valitsemisessa. :)

Jos te innostutte tekemään testin, olisi kiva kuulla tuloksistanne!

*kuvien panta saatu ”myssymummojen” neulomana Myssyfarmilta

vp2

Leave a comment

31 kommenttia

 • Susa

  Huh, osuipa testi oikeaan! Muutama kohta ei ihan ehkä täsmää täysin. Mutta kiva nähdä järkevästi selitetyssä muodossa oma persoonallisuus :)

  • Vilma Peltonen

   Hauska kuulla ja kiva, että kokeilit testiä! :) Niinhän se varmasti on, ettei kaikki ihan täsmää, mutta pääpiirteittäin. :)

 • Ellae

  Heh joo mulle tuli samat tulokset kun sulle :) Mielenkiintoinen testi, koin että oli hirmu hankalaa vastailla joihinkin kysymyksiin!

  • Ellae

   Hauskaa oli muuten myös, että tuolla oli lopussa listattu saman persoonallisuustyypin omaavia näyttelijöitä joista monet on mun lemppareita!

   • Vilma Peltonen

    Haha ai tuli!! Joo mäkin heti katoin et Sandra Bullock, joka on mun naislemppari, oli listassa! :D

 • johtaja?

  Testi oli hyvä, eikä kyllä juuri yllättänyt.. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo, nimittäin niin usein tullut tuo synnynnäinen johtajuus esille. Tulevaisuuden haave on olla suuren sosiaalialan yrityksen johtaja, joten tämä testi kyllä lisäsi vielä ”vettä myllyyn”. :)

  Tulos oli siis komentaja (ENTJ).

  ”ENTJ:t ovat synnynnäisiä johtajia. Ihmisillä, joilla on tämä persoonallisuustyyppi, on karismaa ja itseluottamusta sekä auktoriteettia, joka vetää muut ihmiset yhteen edistämään yhteistä tavoitetta. Mutta toisin kuin Periaatekeskeiset (F) vastakappaleensa, ENTJ:itä määrittelee usein raju määrä rationaalisuutta, ja he käyttävät tarmonsa, määrätietoisuutensa ja terävän mielensä päästäkseen kohti asettamaansa tavoitetta. Ehkä on hyvä, että vain kolme prosenttia ihmistä on tätä tyyppiä, sillä he murskaavat alleen aremmat ja herkemmät persoonallisuustyypit, joita on loput maailman ihmisistä – mutta ENTJ-persoonia on kiittäminen monista yrityksistä ja instituutioista, jotka ovat meille nykyään itsestäänselviä.”

  • johtaja?

   Ja tämä kohta sopii vielä paremmin:

   ”ENTJ:t rakastavat erityisesti hyviä haasteita, olivat ne sitten isoja tai pieniä, ja he uskovat vakaasti, että jos on tarpeeksi aikaa ja resursseja, mikä tahansa maali on saavutettavissa. Tämä ominaisuus tekee ENTJ-persoonallisuustyypin ihmisistä loistavia yrittäjiä, ja heidän strateginen ajattelukykynsä ja pitkäjänteinen keskittymistaitonsa yhdistettynä kärsivällisyyteen suunnitelman jokaisen askeleen toteuttamiseksi tekee heistä vahvoja bisnesjohtajia. Määrätietoisuus toteuttaa usein itse itseään, kun ENTJ:t vievät tavoitteitaan itsepintaisesti eteenpäin samalla kun muut luovuttavat ja siirtyvät muiden asioiden pariin. Heidän Ekstrovertti (E) luonteensa tarkoittaa sitä, että heillä on tapana vetää myös muita mukaansa ja saavuttaa näin uskomattomia tuloksia.

   Neuvottelupöydässä, oli kyse sitten korporaatiomaailmasta tai autokaupasta, ENTJ:t ovat dominoivia sekä periksi- ja anteeksiantamattomia. He eivät ole kylmäsydämisiä tai ilkeitä – he vain nauttivat haasteista ja älyllisistä kamppailuista, ja jos vastapuoli ei pidä puoliaan, ei ole mitään syytä miksi ENTJ:t luopuisivat mahdollisuudestaan lopulliseen voittoon.”

   • Vilma Peltonen

    Mahtava kuulla, ja kiva lukea eri tuloksen saaneesta! Kyllä näissä varmasti perää on, joten varmasti oikealla suunnalla olet! ;) Tsemppiä suunnitelmiin! <3

 • Jatta

  Mulle tuli Puolustaja (ISFJ-T), joka kyllä osui niin oikeaan kuin mahdollista! Siitä sanotaan mm. seuraavaa:

  ”ISFJ:t ovat todella epäitsekkäitä, kulkevat kiltteyden ja liiallisen kiltteyden välimaastossa ja sitoutuvat intohimolla ja jalomielisyydellä ihmisiin ja työhön, joihin he uskovat.”

  ”ISFJ:t ovat luonnostaan sosiaalisia – mikä on erikoinen ominaisuus Introverteille – ja he eivät käytä loistavaa muistiaan tiedon ja trivian vaan ihmisten ja heidän kuulumistensa yksityiskohtien muistamiseen. Kun kyse on lahjojen antamisesta, ISFJ:t käyttävät mielikuvitustaan ja luontaista herkkyyttään anteliaisuutensa ilmaisuun keinoilla, jotka varmasti koskettavat vastaanottaja.”

  • Vilma Peltonen

   Hauska kuulla, tuollaiset ovat kyllä ihania/pidettyjä persoonia. Tulee mieleen heti ainakin yksi, joka varmasti on tuo tai sinne päin. :)

 • TiinaH

  On kyllä hauska testi ja jopa aika paikkansapitävä tulos, vaikka joitain juttuja en oman tuloksen kohdalla allekirjoitakaan. :) Terv. Konsuli (ESFJ-A). :)

 • infj

  Heh, minä olen muutaman kerran meinannut vinkata tuosta testistä sinulle ja arvasin myös että olet enfp. Enfp:t on jotenkin helposti tunnistettavissa, en tiedä miksi :)

  • Vilma Peltonen

   Haha niinkö!? :D Hassua, kai sitten blogi antaa aika hyvän/todenperäisen kuvan :)

   • Vilma Peltonen

    Tai sitten siellä ruudun toisella puolella on harvinaisen taitavia ihmislukijoita. ;)

 • Sandy S

  Täällä yksi johtajatyyppi ilmottautuu. Kiitoksia tästä linkistä, oli kyllä mielenkiintoinen testi, ja hyvin tunnistin itseni kuvauksesta. :D

  Sandy S (http://ladolcevitaesandys.blogspot.fi)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos sinulle kun kommentoit, ilo on mun puolella ja kiitos menee kyllä sille lukijalle, joka vinkkasi tästä mulle! :)

 • NJ

  Täällä ilmoittautuu yksi ENFP. Tunnistin kuvauksen itsestäni kyllä hyvin. Etenkin kohdan siitä, miten en sovellu rutiininomaiseen työhön ja varmuuteen. Mielummin valitsen mielikuvituksen, luovuuden ja vapauden. Kyllä näissä testeissä aina jokin pieni totuuden jyvä on.

  • Vilma Peltonen

   Niimpä! :) Joo tuo kohta mullakin pätee hyvin paikkansa. Kyllästyn/tylsistyn tosi nopeasti. ;)

 • studenttt

  Oisko sulla antaa mitään vinkkejä miten syödä terveellisesti pienellä budjetilla? :) Opiskelijalla kun ei tahdo rahat riittää, ja jostain syystä kaikki terveellinen / luomuruoka on tässä maassa niin kallista… itsekin olet varmaan elänyt opiskelijabudjetilla jossain vaiheessa elämääsi..?

  • Vilma Peltonen

   Olen tehnyt tästä joskus pieniä postauksia, vaikka täysin opiskelijabudjetilla en ole koskaan elänyt (olen tehnyt aina niin paljon mallinhommia, että esim. opintukia en ole koskaan koko vuodelta nostanut).

   Mutta olen muuten kyllä pihistellyt ruuassa, koska luonteeni takia olen aika tarkka rahankäyttäjä. :) Kannattaa suosia ainakin itsetehtyä/omia eväitä aina kun mahdollista. Kahvi/Teekin kannattaa ottaa omassa termosmukissa mukaan. Opiskeluaikoin voi olla vaikea suosia luomua, ja se on tosi ymmärrettävää. Kannattaa kuitenkin suosia mahdollisimman paljon kotimaista/sesongin raaka-aineita.

   Muun muassa nämä terveelliset raaka-aineet ovat ainakin melko edullisia: kaura, mustaherukka, porkkana, sipulit, kaalit, palkokasvit, kananmunat, siemenet, mantelit, pakastesei, naudan jauheliha, keitot, omena, banaani, punajuuri, riisi… jne. Opiskelijabudjetillakin kannattaa vältää eineksiä ja lisäaineita ja miettiä juuri, että hyvinvointiin kannattaa mielummin satsata kuin moneen muuhun asiaan. Ainakin sen verran kuin pystyy.. :) Ja siitä kannattaa pitää huolen, että biojätettä ei tule, eli suunitella ruokiaan etukäteen. :)

 • Tiitu

  Tää on yllättävän osuva testi siihen nähden, ettei se perustu mihinkään ”oikeaan” tieteeseen. Ja on mielenkiintoista teettää tätä kanssa läheisillä ja selvittää millaista porukkaa on ympärilleen kerännyt :D Mua huvitti esim se, että oon itse INTJ ja poikaystäväni päinvastoin ESFP.

 • Tintti

  Kommentoin sinne toiseenkin postaukseen, että itsekin olen arvannut, että olet melko varmasti I/ENFP :) Hauskaa miten hyvin se välittyy tänne ruudun toisellekin puolelle. Itse olen INFP eli hyvinkin samanhenkinen, varsinkin kun itsellä on tuo I ja E melko tasoissa, hieman enemmän olen introvertti :)

 • Mirena

  Mielenkiintoinen testi! Luin sun tuloksen ja ajattelin, että tuon tyylisiä ihmisiä juuri arvostan. Sitten tein testin ja sain saman tuloksen itselleni! En tiedä vastasinko sitten alitajuisesti vähän ihannepiirteiden mukaan rehellisyyden sijaan, mutta mielenkiintoinen testi joka tapauksessa.

 • Anna K. /Lily

  Minunkin on pitänyt kirjoittaa tästä testistä, tein tämän jo jokin aika sitten. Tosin nyt tein sen uudestaan ja sain hieman eri tuloksen kuin aiemmin, ja tämä kuvaakin itseäni paremmin. Olen siis testin mukaan INFP (http://www.16personalities.com/fi/infp-persoonallisuus) eli sovittelija. Tosi mielenkiintoista miten voi olla noin tarkat tulokset pääpiirteittäin ainakin!

 • SandraEmilia

  You are so beautiful! :)

 • TMS

  Hei ja kiitos vielä tuosta persoonallisuustestin vinkistä! Kävin kokeilemassa huvin vuoksi ja voi että kun voikaan osua oikeaan. (Poikkesin tänne uudesta postauksesta btw.)

  Onneksi olen jo pikkuhiljaa myöntänyt itselleni olevani sosiaalisesti vaikea ihminen, INTJ-T. Tulen kyllä kaikkien kanssa toimeen, mutta pinnallisesti. En vain kiinnostu siitä, mitä esim työkaverini tekevät kotona. Tai en jaksa käydä jokaisena mahdollisena päivänä kaverin kanssa jossain, koska minulla ei vain riitä energiaa siihen. En koskaan haluaisi vaikuttaa olevani kylmä tai ylimielinen, koska en koe olevani mitenkään parempi koska viihdyn yksin kotona mutta se on vissiin yleisin mielikuva minusta.

  ”Architects tend to have set opinions about what works, what doesn’t, what they’re looking for, and what they’re not. These discriminating tastes can come across as arrogant, but Architects would simply argue that it’s a basic filtering mechanism that allows them to direct their attentions where they will do the most good.”

  Ja tuon testin kuvailut osuivat kyllä niin oikeaan! Juuri joulukuussa lopetin työt yhdessä työpaikassa, koska omaa panostani tehdä 100% työtä ei arvostettu tarpeeksi ja joskus jopa vähäteltiin vain koska en pidä haloota tekemistä töistäni vaan teen mitä pitääkin tehdä, vaikka minulla ei olisikaan käskyttäjää vieressä. Kevyenä esimerkkinä: toiseksi viimeisenä päivänä sain haukut pomoltani huonosti siirrettyjen töiden takia, vaikka olin ”verhojen takana” tehnyt itsenäisesti n. 5-sivuisia askel-askeleelta ohjeita, joita ei ollut kun itse aloitin vuotta aikaisemmin. Tai kun minulla oli tiimini kanssa todella paljon töitä kesken ja uusi työntekijä opetettavana niin työkaverini joko oli koristelemassa joulukuusta pikkujouluja varten tai printtailemassa puhelimiin nimilistoja (vaikka ei ollut hänen vastuullaan). Onneksi tajusin, ettei ollut minua varten kyseinen työpaikka! Kaikkea mahdollista siis lyhyesti sanottuna enkä halua negailla liikaa, mutta tuon testin tuloksien avulla pääsen nyt itsekin paremmin käsittelemään tätä asiaa, koska ymmärrän nyt itsestäni enemmän :) Siitä siis kiitos sinulle!

  Tässä vielä pätkä testin tuloksista, jotka kuvaavat loistavasti työtapojani:

  ”Architects have a fairly strict code of conduct when it comes to their work, and if they see coworkers valuing social activities and “good enough” workmanship over absolute excellence, it will be a turbulent environment.”