Ikuinen herkkusuu

27.08.2015 /
_MG_3878_MG_3857_MG_3864 _MG_3859_MG_3869_1

Olen aina ollut (ja tulen varmaan olemaan) perso makealle. Tykkään itse tehdyistä leivonnaisista, kakuista, kekseistä, gelatosta, tiramisusta, suklaasta ja lakritsista. En tunne mitään vetoa roskaruokaa kohtaan, päin vastoin, mutta makeaa voisin syödä suunnilleen aina. Siihen nähden, että joskus teininä käytännössä elin herkuilla, olen onnistunut vähentämään herkutteluani valtavasti. Silti pidän yhden herkkupäivän viikossa, jolloin yleensä illallinen korvaantuu herkkujen nautiskelulla. Joskus viikon aikana tulee maistettua makeaa kylässä tai muuta sellaista, mutta aika hyvin herkkupäivä viikossa on pitänyt. Jotenkin herkuttelusta nauttiikin enemmän kun sitä tekee harvemmin.

Herkuissa pätee sama kuin muussakin ruuassa: suosin laatua ja esanssiset/teollisesti tehdyt jutut jäävät syömättä. Karkkia kyllä tulee nykyään syötyä silloin tällöin vähän, mutta koko kesänä olen gelaton lisäksi syönyt esimerkiksi vain yhden jäätelön. Valehtelematta lukion jälkeen minulla oli yksi vuosi kun söin 365 päivänä jäätelöä. Usein leivon siis itse jotain tai ostan tuoreita leipomuksia.

Mieliteoista ja övereiden vetämisestä olen päässyt 99 prosenttisesti kokonaan, vaikka joskus olin oikeasti sokerikoukussa. Kirjoitin tästä nyt siksi, että sokeriaddiktikin voi löytää hyvän tasapainon herkkujen kanssa. Kuvissa näkyy kauraisia pitsikeksejä, joita teimme yksi viikonloppu Kiitos Hyvää -kirjan ohjeella. Todella helppo ohje ja lopputuloksena oli herkullisia, joskin murenevia keksejä. Voisin kuvitella, että ihan täydellisiä esimerkiksi vaniljajäätelön ja mansikoiden kera.

Terveellisiä ”herkkuja” saatan tehdä välillä keskellä viikkoakin ja tässä muutama sellainen vanhempi suosikkiohjeeni lauantain iloksi. Kaikki ovat gluteenittomia ja maidottomia.

Maapähkinä-banaani-raakasuklaa makupalat

Helppo mangoraakakakku

Healthy chocolate rasberry smoothie

Ihanaa lauantaita! :)

vp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *