Kirjajuttuja

25.07.2015 / ,
_MG_2427

Pikaiset lauantaiterkut täältä. Kiitos aivan ihanista kommenteista edelliseen arvontapostaukseen! Tuli monta hyvää toivepostausta ja varmasti aion toteuttaa niitä lähiaikoina! Vielä ehtii arvontaan osallistua ja heittää kysymyksiä kommenttiboksiin Q&A-postausta varten. :)

_MG_3077

Ajattelin, että voisin vinkata heti pari kirjaa ja kysyä samalla apua teiltä. Ranskalainen menestyskirjailija Katherine Pancol on yksi uusimpia suosikkikirjailijoitani. Tykkäsin kovasti hänen Krokotiilin keltaiset silmät -sarjasta ja trilogian jälkeen tuli haikeus nytkö se loppui. Kirjoissa on yhteensä reippaasti yli 2 000 sivua lukemista, joten todella taitavasti rakennettuihin henkilöhahmoihin ehtii kiintyä. Hahmot tuntuivat hyvin todellisilta ja minua ainakin jäi kiinnostamaan, mitä heille seuraavaksi tapahtuu? Olinkin ihan innoissani kun kuulin Pancolin uudesta Mimmit-sarjasta, joka jatkaa osittain tuttujen hahmojen tarinaa. Luin Mimmit 1 todella nopeasti ja pidin kirjasta kovasti. Tämä ei ollut mielestäni yhtä kepeä ja hauska kuin edellinen sarja, mutta toisaalta traagisempi ja koskettavampi. Tarinaltaan hieno.

 
_MG_3096

Pancolin kirjoilla on monien mielestä yksi heikkous: ne imaisevat hitaasti mukaansa, joten lukemista täytyy aluksi ehkä vain jatkaa sitkeästi. Toisaalta kieli on mielestäni niin kaunista ja mielenkiintoista, että pelkästään jo se antaa lukijalle lukunautintoa. Jossain vaiheessa huomaa olevansa kyllä koukussa ja itse ainakin olen ahminut kirjat loppuun. Harmittaa, että unohdin Mimmit 2 kirjan Italian kotiin, muuten olisin varmasti lukenut jo senkin.

_MG_3066

Toinen kirjavinkkini on täältä ostamani valokuvausta käsittelevä Photo Idea Book. Kirjan ovat tehneet A Beautiful Mess -blogin pitäjät ja sitä voi ostaa ainakin heidän verkkokaupastaan, jossa on muutenkin kaikkea kiinnostavaa. Kirja ei anna teknisiä valokuvausvinkkejä vaan luovia ideoita, joita kuka tahansa voi kokeilla, oli kameran käyttötaidot mitä vain. Suosittelen kirjaa intohimoisille instagram-käyttäjille ja niille, jotka tykkäävät ilahduttaa muita valokuvalahjoilla.

_MG_2414

Olen odottanut Suomeen tuloani myös siksi, että olen ajatellut kantavani sieltä mukanani suomenkielisiä lehtiä ja kirjoja luettavaksi. Vasta eilen illalla tajusin, että minähän voin ostaa kirjoja myös puhelimeeni netistä! Olen ollut varsinainen hölmö, kun en ole tajunnut tätä aikaisemmin. Minulla ei ole Iphonea, joten ajattelin, etten voi ostaa kirjoja Apple Storesta, mistä esimerkiksi poikaystäväni ostaa kaikki kirjat. Jotenkin en edes tullut ajatelleeksi, että tietenkin voin ostaa kirjoja Google Play -sovelluksen kautta minunkin puhelimeeni. Ah, selasin pari tuntia eri vaihtoehtoja ja luin näytetekstejä. Mietin, että ostaisin jonkun näistä vielä viikonlopun aikana: Henkka Hyppösen Nautitaan Raakana, Sheryl Sandbergin Lean in – Naiset ja menestymisen tahto tai Kimmo Takasen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta. Nyt kysynkin, onko joku teistä lukenut jonkun näistä ja voitteko suositella sitä? :)

Okei… ei tästä nyt ihan niin pikaista postausta tullutkaan. Nyt raakaporkkananakakun leivontaan ja sitten leffaan! Kivaa launtai-iltaa sinnekin!

vp

Leave a comment

4 kommenttia

 • Sofia

  Moikka! Voin suositella lämpimästi tuota Kimmo Takasen kirjaa. Antoi paljon itsetutkiskelun aihetta mutta toisaalta laittoi myös ymmärtämään muita ihmisiä ympärillä. Kirja ei kaunistele mitään vaan sanoo asiat miten ne on ja paikoittain oli vähän raskastakin luettavaa mutta ehdottomasti sen arvoista :)

 • jaeida

  Olen lukenut Takasen kirjan ja en voi kuin suositella sitä! :) kirja on hyvä etenkin, jos haluaa käsitellä suhdetta omiin vanhempiin ja pohtia heidän vaikutustaan siihen keneksi on itse tullut. Kirja voi olla olla näistä syistä paikoin aika rankkaa luettavaa mutta ehdottomasti todella avartava ja kasvattava!

 • Hei Vilma! :)

  Olen lukenut lean in -kirjan viime vuoden kesällä, ja mielestäni se antoi hyvää inspiraatiota uranaiselle, sekä vinkkejä uran saavuttamiseksi. Kirja on todella hyvin kirjoitettu, ja pidin erityisesti siitä että se on menestyneen naisen kirjoittama.

  Kirja sisältää myös hauskoja tarinoita siitä, millaista on olla johtaja, naisena, ja millaisiin kommelluksiin sitä sen vuoksi joutuu.

  Eli jos urainspistä haet, suosittelen ;)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Milka, kuulostaa hyvältä! Ostin itse asisassa nyt Cladwellin Välähdys (Blink) -kirjan ja luin sen melkein kokonaan lentokoneessa. Myös Tunne Lukkosi odottaa ostettuna puhelimessa. Mutta kiva kuulla tästä Lean in -kirjastakin suositus, koska kirja kiinnostaa ja menee varmasti lukulistalle. :)