5 eniten käyttämääni superfoodia

15.07.2015 / ,
_MG_3127

Tässä viisi lähes päivittäin käytössäni olevaa superfoodia.

1. Kookosöljy (luomu)

Mihin käytän?
-Lähes aina paistamiseen sekä raakaleivontaan.

Miksi?
– Kestää kuumentamista täysin, eikä vahingoitu paistinpannulla kuten muut kasviöljyt.
– Pidän mausta, varsinkin Puhdistamon limellä maustettu kookosöljy tuo hyvää makua moniin ruokiin.
– Se on terveellistä. Kookosöljy sisältää esimerkiksi lauriinihappoa jopa 51%. Lauriinihappo on rasvahappo, jota mm. äidinmaito sisältää hyvin runsaasti. Se estää bakteerien kasvua, sekä tapaa olemassa olevia haitallisia bakteereja ja sienikasvustoja.

_MG_1246

2. Chia-siemenet (luomu)

Mihin käytän?
-Munakkaisiin, chiapuuroon/vanukkaaseen, smoothieisiin.

Miksi?
– Loistava kuitulisä, joka tekee hyvää suolistolle.
– Chia-siemenet imevät itseensä 9-kertaisen määrän vettä ja tykkään siitä koostumuksesta, jonka näillä siemenillä saa aikaan esim. smoothiehin.
– Sisältää runsaasti myös mm. kalsiumia, antioksidantteja ja omega3-rasvahappoja.

10352320_821013917957373_574067704998762455_n

3. Viherjauheet (luomu)

Mihin käytän?
-Sekoitan runsaaseen veteen 1 ruokalusikallisen, usein sheikkeriin kun lähden salille.
– Käytän erilaisia viherjauheita, eniten Supervihreää, joka on yhdistelmä parhaita viherjauheita kuten orasjauheita, spiruliinaa ja chlorellaa.

Miksi?
– Sisältää erittäin paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka puhdistavat ja ravitsevat.

_MG_0261

4. Opti MSM-jauhe

Mihin käytän?
-Käytän melko hyvänmakuista MSM+C jauhetta, jonka sekoitan veteen usein yhdessä viherjauheen ja nokkosuutteen kanssa. Joskus lisään myös smoothiehen.

Miksi?
-Yksi parhaista apukeinoista parantaa kynsien, hiusten ja ihon kuntoa!
-Hyvä myös nivelille! Käyttämäni Puhdistamon OptiMSM-tuotteet voitti vuoden 2015 urheiluravinne palkinnon.

MG_6237c-860x573

5. Riisiproteiini

Mihin käytän?
-Smoothieissa, marjakastikkeissa puurolle, joskus sellaisenaa, proteiinipannukakuissa ja leivonnassa.

Miksi?
-Proteiinilisänä takaamaan riittävän proteiinisaannin varsinkin treenipäivinä. Sisältää jopa 70% proteiinia ja verrattuna eläinperäisiin proteiinilisiin, tämä on huomattavasti vähemmän allergisoiva ja sopii hyvin minulle.
-Sisältää myös vitamiineja, mineraaleja ja palautumista edistäviä rasvoja.

_MG_2276v

(Huom. Tämä ei ole maksettu yhteistyö, vaikka Puhdistamo postauksessa selkeästi esiintyykin. Superfoodeissa laadulla on paljon merkitystä ja luotan Puhdistamon tuotteiden puhtauteen täysin. Puhdistamolla on sisäinen laatujärjestelmä, jossa jokainen raaka-aine-erä asetetaan ”karanteeniin” saapumisen jälkeen, kunnes laboratoriotulokset on saatu. Puhdistamolla on myös todella ainutlaatuinen ja läpinäkyvä laatutakuu. Sen järjestelmän ansioista kuka tahansa voi nähdä tuotteensa mikrobiologisen laadun, raskasmetallit, jopa pakkaajan nimen. Kyllä, olen Puhdistamon some-vastaava, mutta en tekisi töitä superfoodmerkille joka ei mielestäni olisi myös paras. :))

vp

Leave a comment

15 kommenttia

 • Janniina

  Hei! Oletko maistanut tuota Puhdistamon kanelilla maustettua kookosöljyä? Kannattaako ostaa?

  • Vilma Peltonen

   Moikka Janniina, olen maistanut ja nytkin purkki löytyy kaapista. Käytän sitä makeiden proteiinipannukakkujen paistamiseen, niin ei tarvitse lisätä kanelia erikseen. Itse keksin tuotteelle arjessani aika vähän käyttötarkoituksia, mutta jos leipoo, käyttää kahviin tai puuroon kookosöljyä tms. niin suosittelen testaamaan! :)

   • Hei mä olen todella ihastunut tuohon kaneli-kookosöljyyn, tuo ihanaa lempeää kanelinmakua. Kahviin tosiaan sopii tosi hyvin ainakin, miksei smoothieen, suklaavanukkaisiin ja varmasti leivontaan jne.

 • gin

  ??? Eikö Puhdistamo maksa sinulle palkkaa some-vastaavana olosta? Eikö blogit lasketa someen?

  • Vilma Peltonen

   Minulle maksetaan palkkaa siitä, että päivitän heidän facebookkia ja instagrammia. Blogini on täysin itsenäinen, eikä missään nimessä liity Puhdistamoon mitenkään. :)

 • sofia

  Kiva postaus, oli hauska lukea kuinka paljon samoja juttuja meillä onkaan käytössä. Tosiaan tuo Puhdistamon limellä maustettu kookosöljy on ihan superhyvää. :)

 • Maija

  Kiva postaus! Itseä on kiinnostanut kauan tuo msm

  • Maija

   Oho, kommentti jäi kesken.. Tosiaan msm jauhe kiinnostaa, mutta en ole vielä sitä hankkinut. On kuulemma pahan makuista, onko vinkkejä msm:n nauttimiseen? :-) ihanaa kesää!

   • Vilma Peltonen

    Kiitos Maija kommentista! :) MSM ei ihan herkullisimman makuista tosiaan ole.. ;) Mutta kannattaa kokeilla tuota Puhdistamon MSM+C-jauhetta. Se on ehdottomasti parhaimman makuista Opti msm -tuotetta, jota olen kokeillut. Lisäksi kun sekoittaa tarpeeksi runsaaseen veteen ja aluksi vaikka puristaa veteen sitruunaa, niin mielestäni maku on raikas.

    MSM- jauhetta suositellaan muutenkin aluksi ottamaan vain vähän ja kasvattamaan määrää pikkuhiljaa. Makuun myös tottuu. Voit kokeilla sekoittaa jauhetta myös marjasmoothiehen! :) Ihanaa kesää sullekin!

 • Anna-Maija

  Hui, näyttääpä viherjuoma todellakin vihreältä! :D Peittääkö tuo lime tuota kookosöljyn makua miten? Tai tuoksua? Mä olen lukenut paljon kookosöljyn terveyshyödyistä, etenkin atoopikoille ihonhoidossa. Ostin siis tavallisen kookosöljyn, mutta valitettavasti kuulun siihen ryhmään, joka ei tykkää kookoksen hajusta eikä mausta. Ajattelin tottuvani hajuun, mutta nenääni se jää leijailemaan liian voimakkaana, huolellisen pesunkin jälkeen. Paistamisessa on niin ikään huonoja kokemuksia, kun koko ruoka maistuu kookokselle.

  Onko sulla ikinä kovettunut tuo msm-jauhe? Mulla on valitettavasti päässyt kovettumaan, vaikka olen mielestäni huolellisesti sulkenut pussin. Jauhetta on aika haasteellista saada koverrettua sieltä, joten kysynkin olisiko sulla jotain hyvää vinkkiä?

  Hei ja hauskaa torstaita! :)

  • Vilma Peltonen

   Hei Anna-maija ja kiitos kommentistasi! :)

   Mielestäni lime ei hirveästi kookoksen makua peitä, mutta hajun itseasiassa kylläkin! Ja kyllä tuote maistuu silti erilaiselle. Kannattaa kokeilla! Tätä tuotetta myydään kätevän pienessä purkissa. :)

   Kyllä minullakin on joskus msm-jauhe kovettunut, jos siihen on päässyt kosteutta. Jauheen voi silti käyttää, mutta tosiaan se on hankalaa. Mitään hyvää vinkkiä tähän ei ole, mutta veteen sitä on hankalampi kovettuneena sekoittaa, joten yritän murtaa paloja tehosekoittimeen smoothien sekaan. :)

   Ainakin näissä kuvissa näkyvässä Puhdistamon MSM+C -jauheissa on kovettumista estävä pikkupussi:

   ”Huomaathan, että pakkauksen sisällä on kosteudenimupussi, jonka tarkoituksena on estää jauhetta kovettumasta. Pussia ei ole tarkoitus syödä, vaan se suojaa tuotetta. Msm reagoi kemiallisesti limettijauheen kanssa niin. että jos pussiin pääsee vähääkään kosteutta, jauhe kovettuu kivikovaksi. Tästä syystä pakkauksessa on kosteudenimupussi poistamassa mahdollista kosteutta.”

   Toivottavasti vastauksesta oli jotain apua. :) Mukavaa viikonloppua!

 • Minttu

  Hei :) kuinka paljon käytät msm jauhetta per päivä?

  • Vilma Peltonen

   Käytän sitä n. ruokalusikallisen päivässä, joskus vähemmän. :)