Herkkuja ja kirjavinkki

21.03.2015 /

_MG_7590_MG_7462_MG_7540
_MG_7620
_MG_7525 _MG_7604 copy

Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää -blogi oli pitkään yksi suosikkini. Sivustolla kohtasivat kauniit kuvat, asiantuntijuus ja terveelliset herkut. Nyt blogi on muuttunut Vanelja -sivustoksi, mutta yhtä kaikki, sivusto on pullollaan ravintorikkaita raakakakkuja, kekseliäitä jälkiruokia ja käsintehtyjä konvehteja. Virpiltä tuli vastikään myös esikoiskirja Kiitos Hyvää -herkkuja ilman sokeria ja gluteenia. Ajattelin, että blogini lukijoita tämä saattaa kiinnostaa, joten jos joku ei ole vielä kirjaa noteerannut, niin suosittelen!

Viime sunnuntaina syntymäpäiväkakkuni tein kirjan ohjeella. Kuvissa näkyvään raakasuklaaseen sain myös idean kirjasta, en ollut ennen kokeillut laittaa kokonaisia marjoja tai tocoa raakasuklaaseen. Koostumus ei ollut ihan kuin kirjan kuvassa, koska minulta puuttui desimitat, mutta hyvää oli! Herkullista lauantaita! :)

// This post is about Finnish book suggestions but I recommend to visit the website of the writer because it´s also in English. There´s a lot of nice sugar and gluten-free recipes.

vp

Tallenna

Leave a comment

6 kommenttia

 • Hei mahtavaa! Olin vähän unohtanut koko kirjan, mutta täähän olisi hyvä lahjaidea!

  Lauantaita :)

  http://www.peaceandstyle.fi

 • hei aivan ihanaa että olet innostunut testailemaan näitä kirjan reseptejä! siitä oli melko pitkä aika kun viimeksi tein itse kyseistä mustikkasuklaata, mutta nyt kävin hankkimassa mustikoita tätä varten, eli inspiraatio kimposi nyt sinulta sitten taas takaisin itselleni. :) ja hei ihanan raikas tämä sun saitti! harvoin ehdin nykyisin blogeja lukemaan, mutta nyt jäin tänne vähän jumiin… :D jatka valon tiellä!

  • Vilma Peltonen

   Heh, hyvä jos toimii näinkin päin!! ;) Ja kiitos paljon, kiva kun kommentoit! Toivottavasti vielä tavataan! :)

 • Hanna

  Hei!
  Ensin iso kiitos ihanasta blogista Vilma! Täältä saa ihan mielettömästi inspiraatiota terveelliseen elämään. Pidän kirjoitustyylistäsi ja kuvat ovat todella kauniita :)

  Sitten siihen asiaan: mitä mieltä itse olet sokerittomasta elämästä? Olen itse törmännyt moneen eri paikkaan missä puhutaan sokerittoman elämän puolesta ja kuureista, joissa puhdistutaan sokerista (esim. Sarah Wilsonin kirja ”Irti sokerista”). Olisi mielenkiintoista kuulla omia mielipiteitäsi/kokemuksia yms tästä.

  • Vilma Peltonen

   Kiitos paljon Hanna! :)

   Mun on iäisyyden pitänyt kirjoittaa aiheesta, oikeastaan siitä asti kun ostin itse Wilsonin kirjan Kapkaupungista puolitoista vuotta sitten. Mä en usko ihan täyteen ehdottomuuteen. Itse syön sokeria silloin tällöin ja hedelmiä päivittäin. Toki jos on sokerikoukussa kuten itse nuorempana olin, kannattaa kokeilla olla ilman kokonaan usempi viikko, helpottaa huomattvasti ja makea alkaa tuntua jopa ällömakealta. Sokeri aiheuttaa riippuvuutta, enkä näe siinä mitään hyvää, muuta kuin että se on hyvän makuista. :) Mun mielestä sokerin syöminen silloin tällöin on ok, kun pääsäntöisesti korvaa sen paremmilla makeuttajilla ja muutenkin syö terveellisesti.

   Yritän saada oikeasti tästä rustattua sen vähän perusteellisemman postauksenkin. ;) Kiitos hyvästä kysymyksestä!