PUHDAS JA RAIKAS (arvonta!)

*yhteistyössä Xylitol Jenkin kanssa


Suun terveys ja hampaiden hoito ovat minulle tärkeitä asioita. Eivät ole olleet aina, mutta koko ajan olen lisännyt elementtejä suuvesistä hammaslankoihin ja useampiin hammaslääkärikertoihin. Ehkä olen tajunnut hampaiden (tai niiden hoidon) merkityksen. Esimerkiksi jokaisen lennon jälkeen menen lentokentällä ensimmäisenä vessaan pesemään hampaat. Pesen yleensä aina hampaat kun lähden kotoa. Jos lähden viisi kertaa päivässä, pesen viisi kertaa päivässä hampaat. Syön myös purkkaa, koska jokaisen aterian jälkeen on mielestäni raikastettava suu. Jos suu on raikas ja puhdas, koko olo tuntuu ”freshimmältä”.

jnekkijaminä
Se, että pitää hymystään huolta, ei ole pinnallista. Toissapäivänä Iltalehdessä oli otsikko ”Sairas suu voi sairastuttaa koko kehon”. Lisäksi mielestäni hampaiden kunto kertoo kyllä myös vähän ihmisestä ja siitä pitääkö itsestään ylipäätään huolta. Tai hyvät hampaat ainakin lisäävät positiivista mielikuvaa. Sille, että aterioiden jälkeen syö purkkaa on toki myös tieteellisempi merkitys kuin ”raikas hengitys ja maku”. Se katkaisee happohyökkäyksen ja ehkäisee reikiintymistä. Siksi jokaisen aterian jälkeen tulisi jauhaa 5-10 minuuttia purkkaa. Mielestäni ei sen enempää eikä vähempää. (Pitkään purkan jauhaminen voi kerätä ilmaa vatsaan).


hiutale

Ennen suosikkejani ovat aina olleet Xylitol Jenkki Original maut. Yleensä olen valinnut sen sinisen perinteisen piparmintun. Juuri Seinäjoella molempien pikkuveljieni mainostamana maistoin Polka Mint -purkkaa ja polkkakarkkisen makunsa ansiosta ymmärrän, että siitä on tullut eräänlainen hitti. Tarkistin vielä, että kyseessä on kyllä ihan terveellinen tuote. ;)

VINKKI! Miten eroon makeasta (yksi blogini kysytyimmistä kysymyksistä). Pureskele hyvänmakuista purkkaa.
Kuinka monen tekee mieli suklaata heti hampaidenpesun jälkeen?! Purkassa on sama efekti, mutta se on myös kätevämpi ja herkullisempi vaihtoehto. Jenkkipurkissa pussin ylhäällä lukee ”ENJOY”, jos maku on erityisen herkku. Kannattaa testata.

jenkkigirl

Nyt kuitenkin itse aiheeseen. Eri uuteen Clean Feel täysksylitolipurukumiin. Se yhdistää hammastahnoista ja suuvesistä tuttuja ominaisuuksia, mutta maistuu silti… Jenkiltä. Uusi suosikkini siis. Tämä sisältää runsaasti ksylitolia (1,3g /pala). Päivässä ksylitolin suositeltu annos on 5 grammaa. Näitä siis riittää 4 kappaletta päivässä ja säännöllisesti käytettynä hampaan pinnalla olevan plakin määrä vähenee ja suu pysyy terveempänä. Näissä on kaksi lisäplussaa: 44g pussi on juuri sopivan kokoinen ja mahtuu hyvin pikkukäsilaukkuun. Purkan juju on mielestäni siinä, että sitä on helppo kuljettaa mukana. Toinen plussa on, että nämä Cleanfeel-purukumit ovat vähän isompia kun perinteiset purkat. Sopivat suurisuiselle. ;)

 

jnekkipurkka

Kuten huomaatte, yritin aluksi kuvata tähän postaukseen minua syömässä purkkaa. Tämä klisee ei ollut niin helppoa itselaukaisijalla ja sillä yhtälöllä, että miten saan näkymään purkan suussani esteettisesti?! Siirryin suunnitelma B:hen. Cleanfeel… Puhtaus. Mikä on puhdasta. Lumi. Aloin siis askarella lumihiutaletta. Hiutaleessa on käytetty kaikkia tässä postauksessa mainitsemiani kolmea makua. Huomaatte myös tuon kokoeron kuvista. Ja nyt haluatteko tekin voittaa ison kasan purkkaa? (Jotta voitte leikkiä sillä? ;D) Tai monen muun (paremman) syyn takia. Kommentoi tähän postaukseen jotain, niin osallistut arvontaan jossa VIISI henkilöä voittaa mahtavan Xylitol Jenkin tuotepaketin. :)

minä ja jenkkilumihiutale1

lumihiutalejenkki

Raikasta viikonloppua!♥vp

Leave a comment

281 kommenttia

 • Saara

  Kiva postaus, sillä helposti aikuisena unohtaa lapsuudessa painotetun ruokailun jälkeisten purkkien tärkeyden!!:)

 • Ellu

  Jee, purkkaa! Olis kiva voittaa ja alkaa muutenkin pitämään purukalustostaan parempaa huolta. :)

 • Roosa

  Mukana arvonnassa!! :)

 • Iida-Maria

  Oih tämän haluan voittaa!:)

 • laulau

  Oii purkkaa, sitä menee itsellä ainakin tuhottomasti.. Tuotepaketti siis kelpaisi. :-)

 • Hanna

  Aah! Mä rakastan purkkaa. Mulla on työrytmin ja heikon unenlaadun takia aina herkkuihin pakkomielle joten kompensoin sen syömällä purkkaa. Hammaslääkäri tosin kerto että mun leukalihakset on vähä heikoilla mut ennemmin ne kun ylipaino/epäterveellisyys :D

 • Hanne

  Hei Vilma ja kiitos ihanasta blogista ja sen inspiroivasta sisällöstä! :)) En tiedä olenko väärässä, mutta minulla on sellainen mielikuva, että myös liiallinen hampaiden harjaus päivässä voi vaurioittaa hampaan juurta ja ikeniä ja siksi yli kolme kertaa päivässä ei olisi suositeltavaa harjata hampaita. Mutta en ole siis aivan varma, onko asia noin!:)

 • Kiia

  Purkkaa tulee kyllä jauhettua aterioiden jälkeen ja oikeassa olet, siitä tulee heti fresh olo! Ihana kilpailu, mukana ollaan! :-)

 • Mei

  Ihanat lumihiutaleet! Oma purkansyönti on vähän jäänyt, mutta ehkä tästä saisi uutta innostusta… :)

 • riikka

  Ihana Vilma! Näin sut eilen Mbarissa ja herranjumala, kun olit kaunis livenä!

 • Ilona

  Oi, vaikuttaa hyviltä nuo uudet maut! Olisipa hienoa jos onni potkaisisi tällä kertaa. :)

 • Anna-Maija

  Pystyn syömään vain Jenkin purukumia, enkä muita edes osta, koska olen jo oppinut, että syömättä jää. Muilla valmistajilla on siis liian voimakkaita ne maut ja käyn aivastelemaan hurjasti! :) Jenkissäkin tulee aina otettua se vihreä pussi, sen tiedän ainakin olevan makuuni, niin ei tule pettymyksiä! Olisipa mahtava päästä maistamaan itselleni uusia makuja, en tiedä rohkenisinko itse näitä ostamaan, ettei vaan aivastukset yllätä! :)

 • Päivi

  Joo, purkkaa (täysksylitolia mieluiten) täytyy aina olla saatavilla! Olen usein syönyt noita Jenkin kuutionmallisia ”karkkipurkkia”, ne maistuu tosi hyvältä!

 • Elisa

  Ihanasti kirjoitettu postaus! :)

 • maria

  jee purkkaa! olisipa kiva voittaa, purkkaa tulee ostettua tosi harvoin :)

 • Emppu

  purkat on olleet mun pelastus, kun koittaa päästä makeasta irti! Tää olisi siis aivan huippu juttu :))

 • Elisa

  Mukana ollaan!

 • K

  Mukava arvonnassa.

 • s

  Jes, kerrankin ei tarvitsisi koulussa kysellä ruoan jälkeen, onko kenelläkään purkkaa, kun on ite jättänyt pussin toiseen laukkuun :)

 • vilma

  Oii purkka-addikti ilmoittautuu!! :)

 • Niina

  Osallistun arvontaan! :)

 • Mari

  Mukana ollaan! Pitäisi meinaan alkaa taas syömään purkkaa juurikin sen hyvien ominaisuuksien takia! Välillä sitä tulee syötyä kokoajan ja joskus ei taas ollenkaan, joten nyt vois olla tsemppauksen aika:)

 • Jee, mukana ollaan!

 • Isa

  Oii hienoja kuvia!

 • Meliinaida

  Purkan syöminen on minullakin hyvä tapa aina silloin, kun muistan ostaa purkkAa! Toivotaan, että onni suosii niin ei tarvitsisi siitä huolehtia hetkeen :D

 • maria

  Hyvä teksti ja tärkeä aihe! Itse kuulun myös siihen joukkoon jonka täytyy saada jokaisen ruokailun jälkeen xylitoli purukumi suuhun ja hampaat pestään vähintään aamuin illoin. Suun terveys on erityisen tärkeää ja mikä kaunistaakin naista paremmin kuin kaunis hymy! :)

 • Evy

  Ihanan raikas postaus! Rakastan purkkaa ja hampaiden pitää mielestäni olla hyvässä kunnossa, kiva arvonta mukana ollaan siis!:)

 • kepsu

  Ojoj ehdottomasti mukana arvonnassa!!

 • Julia

  Moi Vilma! Sul on ihana blogi ja vaikutat ihanalta ja todella samanhenkisesti ajattelevalta ihmiseltä! Hammaslääketieteen kandina pari kommenttia tähän kuitenki nyt(;

  -hampaat säilyvät reikiintymättä jos ne puhdistaa kerran päivässä täysin plakista. Suositus kaksi kertaa päivässä perustuu siihen että hammastahnan fluoria olisi hyvä saada kaksi kertaa päivässä. Jos peset 5 kertaa,hampaidesi kiille kuluu ihan liikaa,eivätkä ne vuosia kestä tuota tahtia. Suosittelen vähentämään kahteen kertaan(;
  -mainitsit suuvedet,mutta niitä ei suositella jatkuvaan käyttöön ollenkaan vaikka mainostus onkin kova(;

  Ihanaa joulunodotusta!<3

 • Kepa

  Pääsisi tosiaankin purkat käyttöön tässä taloudella. Poikaystävä syö aina salaa mun Polka purukumit!

 • daria

  Hyvä postaus. Mukana arvonnassa!

 • Mila

  Purkka on kyllä yksi parhaista keksinnöistä maailmassa! Näissäkin kyllä huomaa laatueron, ostin viimeksi pihiyksissäni halvempaa merkkiä, mutta pettymys oli suuri. Eihän sitä voi edes verrata näihin kunnollisiin ja oikeisiin herkkupurukumeihin! :)

 • Airi

  :) arvonnassa mukana!

 • Eini

  Purkkahan maistuu!

 • Saara

  Mukana arvonnassa! :)

 • Elina

  Jes, en ole ainut purkka-addikti! : ) Ja nuo isot purkat on kyllä hyviä! Kiitos taas hyödyllisestä postauksesta, ja kivoista kuvista! : )

 • Johanna

  Mulle tuli hirvee hinku mennä ostamaan purkkaa tän luettuani! Jotenkin työttömänä välivuotelaisena alkaa helposti karsimaan välttämättömyyksistä, jolloin yrittää säästää rahaa kaikin keinoin. Ei hyvä idea!

 • essii

  Purkkaa tulee syötyä päivittäin ja tota uutuutta olis kiva kokeilla! :)

 • Ellis

  Xylitol aterian jälkeen on tosi helppo tapa hoitaa hampaita ja samalla se raikastaa hengitystä! Meillä syödään aterian jälkeen aina Läkerol Dentsejä, sama terveysvaikutus mutta leuoille parempi kun ei tartte jäädä jauhamaan. :)

 • Emppu

  (Jenkki)Purkkafanina osallistun ehdottomasti arvontaan!!

 • Embu

  Ihana arvonta! Terveisin toinen purkkahiiri :)

 • Reetta

  ihana postaus, fresh !

 • kaija

  purkkaa kuluu päivittäin, mukana arvonnassa

 • Ansku

  Olen jäänyt koukkuun Jenkin Professionalpurkkiin! Olisi huippukivaa voittaa tämä arvonta :)

 • Elise H.

  Mukana kivassa arvonnassa :)

 • Minna

  Pääsikin juuri purkat loppumaan, eli mukana arvonnassa ;)

 • Sara

  Osallistun!

 • katariina

  kuulostaapa polka-purkka hyvältä!!

 • Sannak

  Purkka on parasta! Yks purkkafriikki nostaa täällä kätensä ylös… pitää testat tuota polka mintiä. Ja osallistun arvoontaan myös! :)

 • jenni

  Mukana arvonnassa. Ps. kaunis purkkalumihiutale :)

 • Sanna

  Purkkaa! Asun ulkomailla, ja täällä xylitolia pidetään vain makeutusaineena eikä kukaan ole kuullutkaan sen terveysvaikutuksista. Ei siis varmaan tule yllätyksenä, ettei täältä löydy HubbaBubbaa kummempaa purukumia… Jenkki on ainut oikea!

 • Lise

  Purkkaa!:) Tahdon!:D
  Itsekin olen (valitettavasti) vasta vanhemmiten ymmärtänyt hampaidenhoidon merkityksen:/

 • Sara L

  Täällä yksi purkka-addikti terve! :)

 • Milja

  Jee purkkaa! :) syön sitä kans joka päivä, joten ois kiva voittaa! :)

 • Jolli

  Loistava aihe! Täytyy testata tuota uutuutta!
  Itse olen purkan suurkuluttaja, muu perhe luottaa ksylitolipastilleihin enemmän. Jotenkin vaan purkasta jää puhtaampi fiilis. :)

 • Markki

  Täytyykin pistää testiin toi uus purkka! Yleensä syön jenkiltä vaan sweet mintiä. On niin helppo jumittua siihen omaan suosikkiin vaikka tarjontaa nykypäivänä löytyy vaikka kuinka! :)

 • suvi

  Osallistun arvontaan! :)

 • Reetta

  mukana arvonnassa!!

 • Nannil

  itselläni on myös kumma tapa pestä hampaat aina lähtiessä ja kun joku tulee kylään. Välillä liian useinkin. Näistä jonkun kerran voisi kyllä korvata purkallakin, ei vaurioittaisi kiillettä niin kovin (?)

 • Katri

  Osallistun!! :)

 • saana

  Hei! Haluan ehdottomasti osallistua tähän arvontaan! Itse kävin tällä viikolla suuhygienistillä, joka poisti kiveä ja värjäymiä , joten näistä ihanista vaaleista hampaista tekee nyt mieli pitää erittäin hyvää huolta!

 • Hanna-Mari

  Kiva postaus, mukana arvonnassa! :)

 • Lena

  Kivan erilainen postaus! :) Suun puhtaudesta on kyllä tärkeää pitää huolta niin itsensä kuin muidenkin takia. ;) Mahtavaa olisi voittaa tuo tuotepaketti! :)

 • Mä oon aina ollut ihan purkkakoukussa. Jos ei oo purkkaa saatavilla jokaikisen aterian jälkeen, pesen hampaat sen sijaan – vaikka sen 5x päivässä :D

 • Laura

  Mahtava arvonta! Yksi ”purkka-addikti” ilmoittautuu! :D

 • JohannaL

  Itsekin harjaan hampaat 3-4 kertaa päivässä ja aina pitää olla laukussa Jenkkiä! :) On paljon itsevarmempi fiilis, kun on raikas suu.

 • Viv

  Purkka-addikti ilmoittautuu! Purkkaa on oltava saatavilla AINA ruuan jälkeen, muuten ahdistus likaisesta suusta kasvaa sietämättömäksi. :D

 • Liisa

  Itse suosin xylitoli-pastilleja, mutta kyllä purkkakin kelpaisi. :)

 • Heli

  Hei,
  Olit askarrellut tosi kauniin lumihiutaleen ;) ja muutenkin hyvä postaus :)

  Mukana arvonnassa!

  Tunnelmallista joulun odotusta, Heli

 • Milla

  Olen juuri opettanut itseni uudelleen syömään purkkaa, joten tuotepaketti maistuisi!

 • Hilla

  Hehee, ihana kun päästät meidät lukijat aina vähän blogin ”kulissien taakse”. Tässäkin postauksessa nauratti tuo, kun kerroit yrittäneesi kuvata itselaukaisimella itseäsi syömässä purkkaa :D Oikein söpöjä kuvia kyllä nuo mitkä tähän postaukseen valitsit! :)

 • Oona

  Rakastan purkkaa!!<3

 • Heidi

  olen purkka-addikti ja olisi hienoa voittaa paljon purkkaa :). Ruokailun jälkeen jää likainen olo suuhun, jos ei heti nappaa purkkaa suuhun. Samoin aamulla purkka suuhun kun lähden kävelemään töihin.

 • vera

  mukana ollaan!

 • Ihana postaus :)
  Kyllä, täälläkin purkkaa jauhetaan aina yleensä ruoan jälkeen. Kauhian kauaa ei saa syödä, sillä mun leukaluut jumittuu herkästi, mutta haluan pitää hampaat kunnossa :)

 • minttu

  Mukana ollaan!! :)

 • Heinis

  Purkka on aina ollut miulle tärkeää. Syön sitä _paljon_. Todellakin enemmän kuin tuon 5-10 min ruoan jälkeen. Ei tarvitse pelätä henkensä haisevan, makeanhimo lähtee jne. – ja minulla myös purkka auttaa keskittymään esim. töissä! Kirjoittaessani ihan paras seuralaiseni, ei tule narskuteltua hampaita ;-). Joten tämä palkinto sopisi minulle erinomaisesti!! ;-) :-)

 • Riikka

  Postauksen innoittama nappasin kaupasta purkkapussin. En muistanutkaan miten hyvänmakuista voi purkka olla!

 • Tanja

  Mukana arvonnassa! Purkka on must joka aterian jälkeen.

 • Anni

  Hei, kiva postaus! Minun on kuitenkin suuhygienistinä pakko korjata, että hampaita ei kannata pestä kuin se kaksi kertaa päivässä. Liika harjaaminen kuluttaa kiillettä ja aiheuttaa ienvetäymiä, eikä kumpaakaan voi korjata.
  Aamupesu kannattaa tehdä ennen aamupalaa, odottaa puoli tuntia että fluori ehtii vaikuttamaan hampaalla ja sen jälkeen syödä. Illalla taas kannattaa odottaa puoli tuntia ruuan jälkeen, että sylki ehtii suojata kiilteen ennen harjausta.
  Äh, ja toinen asia että nykyisen suosituksen mukaan purkkaa tulisi syödä vain 2 minuuttia. Jos yhtään on kipuilua tai oireita leukanivelessä, purkka kannattaa vaihtaa pastilliin (leukanivel ei saa ylimääräistä rasitusta).

  Huippu että tuot tällä tavalla esille suuhygienian tärkeyttä, suu kun on yksi infektioportti elimistöön!

 • Outi

  Olen täysin samaa mieltä sun kanssa, hampaiden hyvinvointi on tosi tärkeää, hampaistahan on suora yhteys verenkiertoon ja esim sydämeen. Sulla on hyviä postauksia ja oot mun Yks mun lenpibloggaajista monipuolisuutesi takia! :) osallistun arvontaan!

 • Hilla

  Oispa kiva päästä maistelemaan näitä! :)

 • Aino

  huonosti tulee kyllä jauhettua purkkaa, mutta ehkä tämä palkinto antaisi sysäyksen parempiin tapoihin (:

 • neitiR

  Jes, purkan suurkuluttajana pääsisivät pussit oikeaan kotiin!:) Kiitos ihanasta blogista!

 • Sarianna

  Onpas ihanan raikkaita kuvia! :) Opiskelijana liian harvoin tulee purkkaa ostettua kun pyrkii vähentämään kaikkia ”välttämätöntä”, ois huikea voitto! :D

 • Jatta

  Osallistun! Ja ihana toi lumihiutale :D

 • Janina

  Tää ois kiva voittaa :) oon tosi perso makealle pitääkin koittaa jauhaa purkkaa aina varsinkin iltasella..

 • Helmi Maria

  mukana! :)

 • Janni

  Ooo rakastan purkkaa <3

 • Suvi

  Oli kyllä hyvä postaus! Ehkä pitäisi itse alkaa juuri kiinnittää hampaiden huoltoon enemmän huomiota. Eniten juuri aamuisin kiireessä jää hampaiden pesu vähän vähemmälle.. Taidankin mennä pesemään ne hampaat.. :D kiitos mahtavasta arvonnasta!

 • Miiua

  Mukana arvonnassa. Uskaltauduin monen vuoden jälkeen hammaslääkärille jännitettyäni pelkkää ajanvaraustakin monta viikkoa. Kuin ihmeen kaupalla hampaat olivat hyvässä kunnossa, mutta purkan syönnin voisi kyllä ottaa vakituiseksi tavaksi.

 • taru

  Purkan suurkuluttajana on ihan pakko osallistua tähän kisaan! :D

 • suvi

  söpö lumihiutale!

 • Lilium

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, purkkaa kuluu kiitettäviä määriä, joten tuotepaketti olisi enemmän kuin tervetullut :).

 • Hemey

  Purkka on osa jokapäiväistä arkea, joten tää palkinto maistuis kyllä! :)

 • sannikas

  Lumitähti.

 • Katja

  Purkan ystävä osallistuu. :)

 • sanna

  Purkka on kyllä ihan niinkun herkkua, nam!

 • KatiS

  Oli niin hyvä kirjoitus purkasta että alkoi itsekin tehdä mieli taas purkkaa, vaikken ole syönyt sitä enää vuosiin. Pitäisi itsekin pitää parempaa huolta hampaista, sitä se hammaslääkärikin aina muistuttaa. Jospa tuo purkansyönti sitten auttaisi asiaa. :)

 • Noora

  mukana ollaan :)

 • KM

  Suomalainen purkka on maailman parasta. Itse asun nykyään ulkomailla ja aina Suomesta tullessa matkalaukku on täynnä purkkaa. Olen myös onnistunut vakuuttamaan poikaystäväni suomalaisen purkan erinomaisuudesta ja nykyään hän pyytääkin aina Suomesta tuliaisiksi purkkaa. :) Olemme purkan suurkuluttajia, eivätkä Suomen reissujen varastot ikinä tahdo riittää seuraavaan matkaan asti. Välillä tulee siis aikoja, että täytyy tyytyä paikalliseen purkkaan. Se ei ole mitenkään verrattavissa jenkkiin.

 • suvi

  Ei hitsi haluan päästä maistamaan sitä polkkapurkkaa! Miks ei sitä myydä ruotsissa! Joululomalla sitten!

 • kikke

  mukana jenkki arvonnassa

 • Lookku

  Mukana arvonnassa! :)

 • sikkuralla

  Mukana ollaan! Etenkin nyt kun on pieni lapsi, olisi hyvä pitää omistakin hampaista hyvää huolta :)

 • Katja

  Purkkaa tai jotain xylitolipitoista olen syönyt lapsesta asti aina ruuan jälkeen, ilman en osaisi edes olla. Uskon, että xylitolin ansioista minulla ei ole vielä ollut yhään reikää hampaissa ja vuosia löytyy kuitenkin 26.

 • aada

  Mukana arvonnassa!

 • Aino

  Purkan suurkuluttaja ilmoittautuu ja osallistuu arvontaan :-)

 • sinii

  Mukana ollaan! :)

 • Jaana

  Juuri hammaslääkäristä tänään selviytyneenä oon ehdottomasti mukana arvonnassa!

 • Annika

  Jee mikä arvonta! Kivoja lumihiutalekuvia;)

 • Riina

  Purkka, hampaiden pesu, fluoritabletit ja hammaslankat kuuluvat ehdottomasti myös omaan arkipäiväiseen elämääni. En voisi kuvitellekkaan lähteväni kotoa aamuisin ellei nämä kaikki yllämainitut asiat olisivat hoidettu. Mutta nämäkin opit olen sisäistänyt vasta myöhemmällä iällä, kun vihdoin ja viimein löysin ihanan hammaslääkärin, eli suuri kiitos hänelle!!! :) Olen ehdottomasti mukana arvonnassa.

 • Minna

  Mukana arvonnassa :)

 • Tosi tärkeä postaus hampaiden huollon tärkeydestä!! :) Tämä jenkki paketti ois kyllä kiva voittaa :)

 • juulia

  Ihania kuvia! Mukana arvonnassa:)

 • VM

  Xylitol jenkit on ihan parhaita!

 • Illuusia S

  Mukana arvonnassa! Purkka on ihan must. Mukana joka reissulla, tälläkin hetkellä Intiassa. :-)

 • Maja

  Hyvä postaus tärkeestä aiheesta! Mukana arvonnassa, jenkki maistuis tässäkin suussa :)

 • VENLA

  Kaupoissa on purkkia nykyään niin montaa sorttia. Meinaa tulla valinnan vaikeus että ottaako halpaa, hyvän makusta vai siltä väliltä. Jenkkipurkat on kuitenki ehdottomasti mun suosikkeja!:)

 • Jenni

  Purkka kelpaa! :)

 • Lumi Rinne

  Vaikutat mahtavalta persoonalta!

 • Kaisa

  Onpa kiva tuo purkkalumihiutale! :) Itse syön Jenkkipurkkaa päivittäin, joten tulisi tarpeeseen. :)

 • Maiqqu

  mukana, juuri tällä viikolla kävin hammaslääkärissä…

 • Sonja

  Osallistun arvontaan! :)

 • Sakke

  Mukana arvonnassa. :)

 • MARSU

  MOIDO! Hei, löysin tänään ekaa kertaa sun sivuille ja sun visuaalinen toteutus on tosi kaunis. Tsemiä postailuihin ja vietä super hyvä joulu! :)

 • Mintsu

  Kyllä, KIITOS haluaisin voittaa ison kasan purkkaa :)

 • Elsa K.

  Kiva arvonta! Mukana :)

 • Emma

  Täälläkin yks purkan suurkuluttaja! :) Kiitos upeasta blogista, siskoni on lukenut jo blogiasi jo jonkin aikaa, mutta vähä aika sitten löysin itsekin tänne ja blogistasi tuli yksi lemppareista! :) Ihanaa joulun odotusta♥

 • Somppu

  Purkka on kyllä hyvä vaihtoehto makeanhimoon, vaikkakin useasti unohtuu kun alkaa mättämään karkkia naamaan :) ehdottomasti mukana arvonnassa!

 • Pilvi

  Jee purkka on parasta!:D

 • hukkakukka

  Mukana arvonnassa, purkkaa menee aina paljon! :)

 • Lisko

  Yritän itse syödä aina ruoan jälkeen xylitolipurkkaa. Se on todella hyvä ja helppo keino pitää huolta hampaista, jos vatsa vain kestää. Hämävää kyllä, moni Jenkkikin on kaikkea muuta kuin täysxylitoli-purukumi. Makeutusaineina saattaa itseasiassa olla suurin osa kaikkea muuta. Siihen kannattaa siis tosiaan kiinnittää huomiota. Yleensä merkintä on tuossa pussin yläosassa :)

 • Kiia

  Siistit hiutaleet sait purkasta aikaan :D Mukana arvonnassa!

 • Marja porkka

  Mukana arvonnassa!

 • nelly

  ompas sulosia purkkahiutaleita! :DD omasta mielestäni hampaat on kyllä yks tärkeimmistä asioista mistä pitää huolta, huonontuneet hampaat vaikuttaa niin paljon ihmisen koko yleisilmeeseen, vaikka saattaisi muuten ollaki todella hygieeninen ihminen tms! ja tää postaus oli hyvä muistutus soittaa hammaslääkäriin D:

 • Heidi

  Oih, ehdottomasti mukana arvonnassa! :-)

 • Sofia

  Ihana arvonta, en pystyisi elämään ilman purkkaa :)

 • Teija H

  Joka päivä tulee kyllä purukumia jäystettyä.

 • Cherrycloud

  Hauskoja kuvia :)

 • Emilia

  Mukana!:)

 • ronja

  Juuri hammaslääkärissä käyneenä on taas uusi motivaatio pitää hampaat kunnossa;) kyllä kelpaisi tuo tuotepaketti!

 • Iida H.

  Oli pakko mennä heti pesemään hampaat :-D Sun hymy on kyllä upea!

 • Sara

  Hyvä ystäväni on opettanut syömään purkkaa ja tämän vuoksi purkkapussi kulkeekin aina mukana. Nopeasti raikas olo suuhun ja samalla saa myön oman olon raikkaammaksi. :) tärkeä aihe kirjottaa sillä tuntuu että ihmiset eivät pidä suuhygiastaan huolta ja opit hampaiden harjauksesta aamuin illoin tuntuu myös olevan kadoksissa :(

 • Anni

  Purkka on kyllä hyvä makeanhimon taltuttaja :) !

 • Siinatar

  Ehdottomasti mukaan arvontaan!

 • minttu47

  Mukana arvonnassa

 • Hiisukas

  Kiva purkka-arvonta, osallistun!

 • Hippu

  Osallistun! Poikaystävä jauhaa jatkuvasti mutta itsellä tuntuu unohtuvan. Ehkä sitten muistaisi kun saisi useamman pussukan moneen eri paikkaan muistuttamaan.

 • pauliina minde

  Moi! Mua kiinnostaa paitsi noi purkat (mukana arvonnassa siis) niin se että mistä toi farkkupaita on ja onko kauankin sitten hankittu? ;-)

 • A-S

  Mukana arvonnassa!

 • Soikku

  Purkkaa menee ja paljon, tää palkinto tulis siis kyllä tarpeeseen! :)

 • emmppu

  Hampaista huolehtiminen on tosiaan tärkeää mutta joskus se vain unohtuu helposti. Purkkaa on pakko syödä myös joka aterian jälkeen eli todellakin mukana kisassa! :)

 • Anna v

  Mukana! Tosi hauska idea toi lumihiutale:)

 • aino

  osallistun:)

 • K

  Hampaista huolehtiminen on kokonaisvaltaisen terveyden kannalta hurjan tärkeää. Mutta, viisi kertaa päivässä harjaaminen on liikaa. Harjaaminen kuluttaa ienrajaa ja ienraja saattaa alkaa ”paeta”. Tätä ei voi valitettavasti korjata mitenkään. Suosittelisin vain nappaamaan xylitol-purkan ruoan päälle. Myös liiallinen fluorin saaminen voi olla keholle haitallista. Eli aamoin-illoin harjaus, purkkaa viidesti päivässä :)

 • Lara

  Jenkin purkat on aina ollu mun suosikkeja! Mukana arvonnassa :)

 • Anne

  Olen Xyliton Jenkki Peppermintin suurkuluttaja, arvontaan mukaan!

 • ivanka

  Itse olen sellainen purkka-addikti, että tarvitsisin kyllä Jenkin elinikäisen sponsorin pelkän tuotepalkinnon sijaan ;D

 • Mirka

  Mukana arvonnassa!

 • Iina

  mukana arvonnassa

 • martsa

  Tosi hyvä ja tärkeä postaus ! Itsekin olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota suun hyvinvointiin, mutta siinä on vielä paljon petrattavaa… Hammaslanka ei ole vielä kivoin kaveri;) Purkkakin usein unohtuu kauppaan, joten olisi mahtavaa saada uusia makuja kokeiltavaksi arvonnan myötä:)

 • Lottaemilia

  Mahtava arvonta! Mukana ollaan!

 • Jenni

  Hei ihana arvonta! Syön purkkaa joka aterian jälkeen, siitä on tullut tapa ja nyt jos purkkaa ei jostain syystä ole saatavilla niin suuhun jää ihan kamala maku!

  Mutta tosiaan hampaita ei saisi harjata kuin kaksi kertaa päivässä, liika harjaaminen vahingoittaa kiillettä ja rasittaa hampaita ja ikeniä:)

  2 x 2 minuuttia on suositeltu, ei saisi harjata myöskään liian kauaa, siinä on itsellänikin vielä muistamista kun tuntuu että 2 minuuttia on niin lyhyt aika ehtiä käydä suun jokainen kolo läpi!

 • Anna

  Hei vaan Vilma! Haluan olla mukana arvonnassa! :) Ihan hyvinhän nää kuvat onnistu :D

 • noora

  Osalistun :)

 • Mari

  Mukana arvonnassa! :)

 • Mia

  Kiva postaus.Vinkkinä että hampaiden harjaus riittää 2x pvässä eli aamuin illoin.Siihen lisättynä xylitoli tuotteet aterioiden jälkeen pitävät lääkärin loitolla.Myös xylitoli pastillit ovat oiva ratkaisu niille jotka kärsivät leukanivel vaivoista,ei suositella purkkaa.Myös sillä on suuri merkitys kuinka usein laitat suuhun jotain.Suositus on 5-6.Paras janojuoma on vesi.Puhtaat hampaat kertovat ihmisestä aika paljon.Ei haittaa vaikka ne olisi hieman ristissä,se on vain persoonallista,kunhan ovat puhtaat.

 • Veera

  Oi! Olisi kivaa voittaa purkkaa, koska meinaa joskus unohtua sen syönti!

 • karoliina

  Pienempänä söin purkkaa enemmän mutta sitten se jäi. Olisi varmaan järkevää aloittaa uudestaan. Varsinkin kun Jenkki on vaan niin hyvää, noita erikoisempia makuja en olekaan ikinä maistanut.

 • NennaMm

  Tää on purkkariippuvaisen unelma-arvonta :D

 • MiaMaria

  Mukana arvonnassa ollaan :)

 • Jatta

  Mukana arvonnassa! :)

 • Noora

  Mahtava arvonta!
  -Terveisin purkka-addikti
  Hyvää joulua!:)

 • Venla

  Jeejee jenkkiiii

 • Nasu

  Messissä!:)

 • Sanni

  Oijoi, tykkään kans tosta uudesta jenkistä. :)

 • Erika

  Oot tosi taitava kirjottaan tällasia tietopaketti-postauksia, näissä on tarvittavat asiat mut silti nää ei oo tylsää luettavaa!

  Purkat kelpaa tännekin päin ;)

 • ripe

  mukana arvonnassa!:)

 • Miun mielestä on mukavaa kun ei aina tarvitse pureskella samaa makua :)) Polkka on kylläkin uusi tuttavuus :)) Meillä muksutkin syö vaikkakin tyhjästä pussista on paha nyhjästä :))

 • Malin

  ihanan raikkaita kuvia!:) oot kyllä todella kaunis ja susta paistaa elämänilo!

 • Iida

  Oi, olen purkan suurkuluttaja. Parhaita ovat juurikin klassiset maut tuon piparmintun lisäksi! :)

 • Maria

  poistatko tuon kommentin, meni vahingossa sukunimi mukaan :D

 • Maria

  Olen mukana arvonnassa :)

 • Emmi

  Arvonnassa mukana! :)

 • Paula

  Jee purkkaa! Kuulostaa hyviltä nuo maut ja ihana lumihiutale :)

 • Riikka

  Itse pääsin karkista eroon juurikin purkilla :) nyt olen niistä tosin täysin riippuvainen! Terve suu on parasta <3

 • lodju

  Hyvä ihme, osallistun! :)

 • Tiia

  Osallistun! Itselläni oli kiinteät raudat melkein viisi vuotta nuorempana, mikä söi kiillettä ja aiheutti loppuelämän ongelmat..suorat on ja harvinaisen valkoiset, mutta reikiintyvät herkästi hoidosta huolimatta. Purkka on ehdoton aina ruoan jälkeen.

 • Mukana arvonnassa :)

 • thinky

  osallistun arvontaan! :)

 • Noora

  Moikka!
  Blogisi on aivan huippu!

 • Krista

  Mä oon hulluna purkkaan, vois syödä koko ajan. Hyvää puuhaa ku on tylsää :)

 • Emm

  Purkkaa kuluu, mukana!

 • Jasmin

  ah purkkahiutaleet!

 • Jennie

  Iso kasa purkkaa tulisi tarpeeseen. Kovin usein kun ne loppuu niin unohtuu ostaa lisää normi kauppareissuilla. Tämä oli mainio muistutus taas jaksaa pelata hammaslangan ja suuvesien kanssa perus harjailun lisäksi.

 • nelliii

  Tähän olisi kiva osallistua! Purkkaa ei koskaan voi olla liikaa :) Oli muuten tosi kivalla tavalla kirjoitettu teksti!

 • Marju

  Kiva postaus. Xylitol Jenkille PEUKUT!

 • Kristiina

  Purkka on parasta ja varsinkin Jenkki! Itse olen innostunut hampaidenhoidosta tänä vuonna, kun pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni eli oikomishoidon. Lopputuloksena toivottavasti sekä terveet että suorat hampaat :)

 • Sini

  Jenkki-purkka on kyllä parasta, antaa ihanan raikkaan fiiliksen suuhun. Itse kuitenkin kaipaisin pitempikestoisuutta makuun. Yhdysvalloissa asuessani purkkien maku kesti tosi pitkään, mutta jotekin niistä jäi sellainen huono tunne hampaisiin, vaikkeivat edes olleet mitään sokeripurkkia. Hassua muuten, että vasta ihan viime vuosina huomasin, että sinnekin alkoi tulla (lapsille suunnattuina) xylitolilla makeutettuja purkkia, luulisi että xylitol olisi keksitty jo aikaisemmin Jenkeissäkin :)

 • lsmv

  Mukana! :)

 • aura

  Purkka kyllä saa ihmeitä aikaan!

 • Krista

  Mukana arvonnassa :) Purkan suurkuluttajana tulisi kyllä tarpeeseen..

 • Laura

  Purkka on kyl niin hyvä makeanhimon taltuttaja !

 • Iris

  Ihanan freesi postaus

 • Kadde

  Purkkaa! No ehdottomasti.

 • iris

  Ulkomailla asuessa Jenkki-purkka on kyllä yks niistä asioista mitä eniten Suomesta kaipaan! Miksei sitä markkinoida muuallekin ? :p

 • Nelly

  Jenkki on mielestäni maailman paras purukumi! Raahaan sitä aina pari megapussia mukanani Suomessa vieraillessani – asun ulkomailla, ja valitettavasti lähikaupasta ei saa Jenkkiä. :D Olisi mahtavaa voittaa iso kasa purkkaa ”varastoon”.

 • Laura

  Voi kunpa onni suosisi minua kerrankin!! :)

 • Milja

  Jotain.

 • Katariina

  Mukana ollaan!

 • Hauskoja kuvia, mukana ollaan arvonnassa! :) Purkkaa ei voi ikinä olla liikaa.

 • Emmi

  Mukana ollaan : )

 • elinah

  Osallistun arvontaan :)

 • Jutta

  Mukana :)

 • Suvi

  Tosi hyvä postaus. Mun hampaat on aina olleet tosi herkät reikiintymään, joten hyvästä suuhygieniasta huolehtiminen on tullut pakostakin tutuksi. Silti purkan/ksylitolipastillien syöminen unohtuu ihan liian usein. Tää paketti varmasti auttais siihen ongelmaan :)

 • Henna

  Hehee, pakkohan se on osallistua, koska raskastan sitä tunnetta kun on syönyt purkan ja suussa maistuu raikkaalta ja hyvältä ;D

 • Emma

  Jee purkkaa :)

 • mariee

  Purkkafani ilmoittautuu! Haluaisin testata näitä uutuuksia! :)

 • Tiina

  Nyt pitää kyl ryhdistäytyä ja ruveta syömään sitä purkkaa useammin! Nuorempana sitä tuli syötyä säännöllisesti, mut nyt viime aikoina se on taas vähän jäänyt. Kaupan purkkahyllyille siis mars!

 • Emppu

  Mukana! :)

 • Aino A

  fresh! aina aterian jälkeen :)

 • Emma

  Hammaslääkäriopiskelijana kiva kuulla, että ihmisiä kiinnostaa tämä aihe! Kannattaa tosiaan huomioida tuo xylitolin määrä eri tuotteissa, esim. Jenkin original mauissa on vähemmän xylitolia kuin professional-purkissa, joten original purkkia tulee ruokailun jälkeen ottaa kaksi kappaletta ja professionaalin riittää yksi. Tulipa kukkahattutätimäinen kommentti mutta olkoot! ::D

 • MaijaV

  Jenkki on kyllä parasta! Se vadelma-lakritsi-purkka on todellakin hyvä karkin korvike.

 • zubabba

  Mukana!

 • Juures

  Oi jenkin purkkaa! Nämä on ehdottomasti parhaan makuisia

 • Lodepode

  Tiistaina odottaa hammaslääkärikäynti, joten xylitolpurkka tulis tarpeeseen. :)

 • Noora

  Ihanan raikas postaus, alkoi tehdä mieli purkkaa! :)

 • Vetu

  Ihana kun jaksat panostaa kuvien sommitteluun niin paljon, ihan purkkapalojen asettelua myöten :)
  Ja tosiaan, hyvänmakuiset purkat ovat kyllä loistava tapa voittaa makeanhimo!

 • Janina

  Postauksistasi tulee aina niin hyvälle mielelle! En tiedä johtuuko se valovoimaisesta luonteestasi vai ihanasta hymystäsi:)

 • Petra

  Mahtava palkinto :D

 • Meeri

  Ihan hyvä postaus.. Minulla on kuitenkin se käsitys että liiallinen harjaus kuluttaa hammasta suotavaa kerrosta joten viittä kertaa päivässä ei kannata hinkata hampaita :) kohtuus kaikessa :)

 • Sonja

  Purkka maistuu aina! :) Itsekin harjaan iltaisin hampaat heti illallisen jälkeen niin ei tee mieli enää hampaita liata herkuilla.

 • Helka

  Olen ihan samaa mieltä tuosta suun puhtaudesta! Itselläni ainakin on todella epämiellyttävä olo, jos suu on epäpuhdas ja huomaan myös tarkkailevani samaa muissa ihmisissä. Ihminen, jonka suu haisee kuolemalta on todellinen turn off!

  Ihana postaus ja kilpailu, mukana ollaan! :)

 • Jolana

  Mukana arvonnassa! :)

 • Satu

  Mukana arvonnassa!

 • stina

  Purkka nytkin suussa :) Kokeillaan arpaonnea!

 • Vippe

  Toden totta raikkain arvonta vähään aikaan! :D

 • Inka

  Ihanan raikas postaus näin joulun aikaan! Nuo Jenkki purkat olisi mahtavaa saada omaan käyttööni varsinkin nyt, kun joulun aikaan tulee syötyä ja naposteltua kaikenlaista. Happo hyökkäyksen katkaisijoita tarvittaisiinkin nyt rutkasti pussi kaupalla…ja osan herkuista voisinkin korvata herkullisilla polka kuutioilla :) Ihanaa joulun odotusta Vilma!

 • Susanna H

  Aaah, olen ihan hulluna purkkaan mutta jostain syystä jämähtänyt taas vaihteeksi tähän ”vihreään Jenkkiin”, vaihtelu tekisikin välillä hyvää :)

 • minde

  Mukana arvonnassa! Jänniä uusia Jenkki-makuja :)

 • Ansku

  Ihana kilpailu <3 Yksi tärkeimmistä asioista on hampaiden terveydestä huolehtiminen ja kaunis hymy :)

 • Anniina

  Mukana! Purkka on mahtava makean korvaaja ja auttaa kauniin suun ylläpitoon! Purkka myös pitää mieltä aktiivisempana esim luennolla kun suu on pureskeluliikkeessä. Tosin liian pitkällä pureskelulla saattaa olla ne omat kiusalliset haittavaikutuksensa.. ;p

 • aanaV

  täällä yksi pesunkestävä purkkafani ilmoittautuu arvontaan! jenkki ice menthol on nyt ollu pitkään mun lempparipurkka. ulkomailla ollessa hamstraan aina laukun täyteen orbittia :D

 • Loui

  Mä syön myös purkkaa jatkuvasti ja se jos mikä ärsyttää jos purkkapussi jää kotiin. Mukana arvonnassa! :)

 • Eve

  Sulla on vilma ihan älyttömän esteettinen ja kaunis blogi mahtavine sisältöineen! Inspiroivaa luettavaa! Mukana arvonnassa!

 • Ansku

  Mukana arvonnassa :)

 • Todella hyvä aihe kirjoitukselle :) Tuntuu, ettei nykyään nuoret muista niin hoitaa hampaitaan ja joka puolella mainostetaan karkkia, Coca Colaa yms. :/ Ihanaa joulun odotusta sinulle! :)

 • Janita

  AAAH! Purkkaa! Mie rakastan purkkaa ja syönki sitä ylenpalttisesti aina jos purkkapussin muistan ostaa – yritän tällähetkellä myös parantaa omaa suuhygienian hoitoa joten tää ois täydellinen palkinto!

 • Sanna

  Tälläkin hetkellä maiskuttelen täällä purkkaa, hihii :)

 • Julia Aarinen

  Oih, osallistun!

 • Inka

  Nyt on hyvä palkinto arvonnassa, herkkua ja terveellistä! :)

 • Kantarelli

  Tämä olisi kiva voittaa! Ja vaikken voittaisikaan, täytyy testata tuota polka-purkkaa ;)

 • Lauras

  Mukava postaus, muistin taas että pitäisi vaan pitää sitä purkkaa aina mukana. Helppo tapa edesauttaa hampaiden hyvinvointia!

 • Meri

  Mmmm purkkaa! Sitä kuluukin päivittäin paljon, tykkään Jenkin freesistä mausta :)

 • HannaU

  Mukana arvonnassa :)

 • Tiina

  Kiitos Vilma ihanasta blogista ja mielenkiintoisista postauksista! Hampaiden hoito ja suun terveys on todella tärkeä aihe joka monelta varmasti unohtuu kunnes niitä reikiä sitten tulee, hyvä että nostit aiheen esiin!

 • kiruska

  mukana ihanassa ja mukavassa arvonnassa :)))

 • Tiina

  Purkalla ei saa leikkiä :) Se on tarkoitettu suuhun hampaiden kaveriksi taisteluun hammaspeikoja vastaan.

  Oma ikiaikainen suosikkini tuon piparmintun lisäksi on ollut salmiakki-Jenkki. Polka kuulostaa mielenkiintoiselta ;) Toivottavasti arpaonni potkaisee.

 • Tiia

  Mukana ollaan! Innokas maistamaan uutta Clean Feeliä, sitä ei vaan täältä ole tuntunut löytyvän.

 • Tintti

  Kiva postaus, täytyykin testata tuo Cleanfeel purkka! Mukava arvonnassa :)

 • Marianne Viita

  Parempi Jenkkiä suussa kun reikiä hampaissa ! :D

 • niina

  Mukana fressimmän suun puolesta!

 • Iida

  Clean Feel on munkin lempparipurkka atm!

 • Paula

  Mukana arvonnassa! Purkkaa ei koskaan voi olla liikaa :)

 • Helvi Mustanoja

  Käyttämällä purkkaa aina syönnin jälkeen ehkäisee hammpaiden reikiintymistä. Suosittelen

 • suski

  Jenkit tulis tarpeeseen! Syön aika tiheästi niin hampaat joutuu koetukselle. :)

 • Eliisa

  Tää ois kiva! Toivottavasti vielä ehtii arvontaan (:

 • Maija

  Tahtoo kasan purkkaa!! :)

  Hyvää joulun odotusta! :)

 • Leena

  Voihan purkka! Tuo cleanfeel kuulostaa kokeilemisen arvoiselta!

 • miia

  ihana palkinto! tavoittelen purkkapaljoutta yhdellä arvalla!

 • Franzi

  Mukana purkka-arvonnassa totta kai! Iso kasa purkkaa tarvitaankin, kun sitä on jemmattuna reppuihin, käsilaukkuihin, laatikkoon ja auton hanskalokerikkoon, jotta tarvittaessa saa palan helposti otettua :)

 • Elisa

  Kiva postaus! Pitäs itekki ruveta purkkaa syömään ahkerammin…

 • inni

  Turkoosi jenkki – aina löytyy laukusta!

 • Sari

  Hei! Vieläköhän ehdin arvontaan mukaan? Toivottavasti!

 • ukko ekroos

  Yes, kyllä sitä suutelee mieluummin suuteleekin
  henkilöä, jolla suuhygtenia kunnossa kuin sel-
  laista jonka suu on kuin lantaluukku.

 • You need targeted traffic to your PUHDAS JA RAIKAS (arvonta!) : Vilma Peltonen website so why not try some for free? There is a VERY POWERFUL and POPULAR company out there who now lets you try their website traffic service for 7 days free of charge. I am so glad they opened their traffic system back up to the public! Check it out here: http://tlink.pl/9qbq