Sveitsi/ Päivä 2.

10.09.2014 / ,

Luksusta voi olla Rolex-kellot, timanttikorut tai tuhansien eurojen hotelliyö. Mutta yhdenlaista luksusta on kyllä taatusti se, jos saa ruokaa omasta pihasta. Olen viime päivinä tullut valtavan iloiseksi siitä, että olen saanut Sveitsissä poimia avomaakurkkua kasvimaalta suoraan suuhuni ja tänään täällä Italiassa aamupalani koostui pihapuun tuoreista viikunoista. Harvinaista herkkua kaupunkilaistuneelle…

Se on jännä, miten aikuisena (en ole tainnut muuten koskaan vielä kategorisoida itseäni aikuiseksi, hah) arvostaa valtavasti metsämustikoita, sieniä, koivunmahlaa, kasvimaata, yrttitarhaa, omenapuita, maatiloja.. Se mikä joskus lapsena oli tylsää, ikävää, junttia, tyhmää, kenties pahaakin, on nyt ihan käsittämättömän mahtavaa.

Eilen kirjoitin ruokafilosofiastani tarkemmin, ja täytyy sanoa, että mielestäni kasvilääkinnän uranuurtaja Alfred Vogel oli viisas mies. Oli ilo tutustua tuon aikansa radikaalin ja luonnollisen terveydenhoidon puolestapuhujan jalanjälkiin. Sveitsin reissumme toinen päivä meni pitkälti A.Vogelin entisessä kotitalossa ja puutarhassa. Ihan mielettömän upea paikka ja kasvimaa, jonka lehtikaalirykelmistä jäin haaveilmaan!
Jos kyseinen paikka ja herra enemmän kiinnostaa (Sveitsin matkailijoille, voi olla oiva käyntikohde!), niin suosittelen lukemaan TÄMÄN Noora Shinglerin mielenkiitoisen kirjoituksen. :)

Ensimmäinen Sveitsi-postaukseni löytyy täältä.


xVilma

Leave a comment

3 kommenttia

  • Mith

    Vilma, tulin kommentoimaan nyt blogimuuttosi alla että nyt on noi vuosi vierähtänyt blogisi parissa. Olen saanut aivan valtavasti ravintotietoa tässä ajassa, niin paljon että alan jo tehdä puhtaita, prosessoimattomia valintoja kaupassa ihan kuin itsestään. Juuri tänään huomasin, ettei mieli edes tehnyt liikunnan jälkeen heikkoravinteista ruokaa, vaan kunnon ruokaa. Ja sitten luin alemman postauksesi joka juuri käsitteli aihetta. Täytyy sanoa, että olo on parempi kaikin puolin kun tekee fiksuja valintoja, esim. vaaleaa leipää en osaa enää syödä ollenkaan.
    Seuraava paneutumisen aiheeni itsellä olisi kehoa ravitsevat öljyt ja hyvät rasvat, ja sen varmistaminen että saisin niitä tarpeeksi. Oletko tenyt aiheesta postausta/pystyisitkö tekemään? Hyvien rasvojen saanti unohtuu niin monesti ihmisiltä! Onnea viel uusiin haasteisiin ja pysyn aivan varmasti mukana mahtavassa blogissasi!! :)

    • Vilma Peltonen

      Kiitos paljon mahtavasta kommentistasi! Tosi kiva kuulla, jos hyvät valinnat alkavat jo tarttua selkäpiihin ja tulla automaattisiksi. Se on parasta. :) Hyvistä rasvoista on tulossa postaus lähiaikoina! :)