Terveyden lähteellä Sveitsissä

04.09.2014 / ,

Aika paljon sain nähdä ja kokea sen seurauksena, että kesäkuussa askartelin kananmunista pupuja, jonka päälle ripottelin Herbamarea. Edellä mainittu sisältyi siis videooni, joka sai eniten ääniä ja minä sekä yksi videotani äänestänyt matkattiin palkintona sunnuntaina Sveitsiin. Mukaan lähti itse asiassa 13 hengen joukko ja päämääränämme oli tutustua lääkäri Alfred Vogelin jalanjälkiin. Ohjelmassa oli tutustumista A.Vogelin tehtaisiin, puutarhoihin ja tuotteisiin. Oli meillä vähän vapaa-aikaakin ja ehdimme tutustua Sankt Gallenin keskustaan sekä nauttia pitkistä ravintolaillallisista. Alla oleva kuva on hotellimme Metropolin pihasta otettu. Kaunista, vai mitä!

Seurueemme oli ihana ja kirjava. Mahtava joukko eri alojen edustajia: lääkäreitä, toimittajia, bloggaajia, luontaistuotekauppojen edustajia, pari palkinnon voittanutta ja tietysti Vogelin porukkaa. :)


Yövyimme viihtyisässä Metropol -hotellissa Arbonissa. Tässä alhaalla kuvaa hotelliaamiaisesta. Nukuttua reissussa tuli vähän, mutta valmis aamupalapöytä saa aina nousemaan sängystä ylös, vaikka kuinka väsyttäisi.

Maanantaipäivä alkoi luennoilla ja videolla. Kuulimme paljon informaatiota muun muassa eri tuotteiden vaikutuksista ja valmistusprosessista. (Tuli siitä kuunnellessa vähän piirreltyäkin..)


Luentojen välissä saimme maistella A.Vogelin tuotteita: bambukaakaota, luomumysliä, suolistobakteereihin vaikuttavaa uutta Molkosan Fruit -juomaa jne..

Meidän matkaryhmään kuului monille tuttu näyttelijä Olga Temonen. Aivan mahtava persoona ja niin inspiroiva elämäntyyli. Olgan ja Tuukan kolmilapsisen (ja niin monen eläimen, etten enää pysynyt laskuissa mukana) perheen maalaiselämästä kertovaa blogia voi lukea täällä. Alla olevassa kuvassa Olga valmistautuu kierrokselle, jossa näimme tuotteen valmistusta pellolta pulloon asti. Aika kiinnostava ja monivaiheinen prosessi!

Näimme kymmeniä ellei satoja erilaisia kasvilajeja tuon muutaman päivän aikana. Matkalla tuli mietittyä monta kertaa luonnon ihmeellisyyttä ja sitä, kuinka hienoa olisi, jos kasveja osaisi hyödyntää itsekin paremmin. Nähdä voikukat rohdoksina, eikä rikkaruohoina, kasvattaa yrttejä ja sekoittaa niitä kuumaan veteen herkulliseksi yrttiteeksi (oli muuten sata kertaa parempaa kuin yksikään pussitee) tai jopa hoitaa itseään salvialla tai mäkikuismalla. Palaan toisessa postauksessa paremmin ajatuksiin kasvilääkinnästä, mutta reissu vahvisti ajatustani luonnonmukaisuudesta. Luonto tarjoaa meille lähes kaiken tarvittavan hyvinvointiin, jos osaamme vain hyödyntää sitä.


Alla olevassa kuvassa maanviljelijä artisokkapellon keskellä kertoo kasvien viljelystä. A.Vogelin tuotteet on kaikki tehty luomuviljellyistä tuoreista kasveista.


Reissussa ruokahuolto oli kyllä ihanasti hoidettu! Oli aika luksusta istua useamman kerran valmiiseen pöytään ja saada eteen ihana ja fressi kolmen ruokalajin ateria. Mukana oli kuitenkin keliaakikko ja muutama muukin meitä oli toivonut gluteenitonta ruokaa. Ravintoloissa tätä ei Sveitsissä kyllä mitenkään meinattu ymmärtää. Itselleni asia ei ole niin vakava, mutta nyt vasta ymmärsin kunnolla, miten hankalaa keliaakikoilla välillä voi olla. Saa viisi kertaa varmistaa, että onhan ruoka varmasti gluteeniton ja silti kastike saattaa sisältää gluteenia tai parhaassa tapauksessa pyydetään vain jättämään pastat salaatista syömättä.. Kuvat lounaasta Vogelin puutarhakierroksen lomassa.

Yksi videota äänestänyt lukijani arvottiin tosiaan mukaan ja en olisi parempaa matkaseuraa voinut saada. Taisinpa saada myös uuden ystävän!! Juttua riitti niin, että välillä koko muu pöytäseurue oli jo siirtynyt hotellihuoneisiin, kun meillä vain juttu jatkui kaikesta maan ja taivaan väliltä! Kun jonkun kanssa synkkaa superhyvin, niin siinä kyllä muu maailma vähän katoaa. Aika kului aina niin siivillä, että hyvä kun Zurichin kentällä havahduttiin ajoissa tekemään check in.. Meitä ruvettiin kutsumaan reissun ”juonioreiksi” ja ehkä syystä, koska unohdimme aina itsemme joka paikkaan (toki olimme myös reippaasti porukan nuorimmat). Kiitos ihana Kristiina, että äänestit videotani ja sain sinut mukaan reissuun! :)

Tulossa Sveitsistä vielä muutama postaus. Kuvia lääkäri Alfred Vogelin kotiseudulta, puutarhasta sekä ajatuksia hänen filosofiasta. Kerron myös, kuinka valmistin itse suosikkituote Echinaforcea. :)

xVilma

Leave a comment

9 kommenttia

 • Kauniita kuvia ja kukkia! Noista voikukista tuli mieleeni, että täällä Ghanassa niitä syödään ja pureksitaan, laitetaan keittoihin ym. Kuulemma tosi ravitsevia… multa on jääny toistaiseksi kokeilematta :D Muutenkin täällä käytetään paljon luonnontuotteita/yrttejä, mitä nyt vaan saa maasta irti ;-)

 • Matkatar

  Voi mahdoton miten ihana reissu!

 • Olga

  Voi Rakas! <3

 • Eva

  Mulla on keliakia ja se varmistelu varsinkin ulkomailla on niin raivostuttavaa! Suomessakin saa kohdata niin paljon ärsytyksiä joskus, kuten kesällä ollessani erään ravintolan buffet pöydässä, missä ainoa gluteeniton vaihtoehto oli pelkkä salaatti…. Eikä siinä, mutta kun joudun maksamaan saman verran :) jokatapauksessa, ihania kuvia!

  • Vilma Peltonen

   Ymmärrän täysin! Ja itseänikin ärsyttää niin, jos maksan ruuasta paljon, enkä saa rahalleni mitään vastinetta. Kiitos kun kommentoit! :)

 • Voikukka

  Sveitsissä on vaikeaa löytää jopa laktoosittomia tuotteita kaupasta, vaikka Suomessa se on ihan itsestäänselvää. Tai jos jotain löytyy niin hinta on kaksinkertainen ja makuja jogurtista on ehkä kaksi…Sellaista täällä :D