Siemeniä ja Chia-jälkiruokia

Rakastan siemeniä ja syön niitä jossain muodossa varmaan lähes joka päivä. Siemenet ovat monipuolista, ravintotiheää ja herkullista ravintoa, mutta energiatiheänä syötävänä niiden kanssa on hyvä muistaa kohtuus. Suosikkejani ovat pinjan-, kurpitsan-, hampun- ja chiansiemenet. Myös auringonkukan-, pellavan-, seesamin- ja aprikoosinsiemeniä käytän.

Siemenistä monikäyttöisimmät ovat mielestäni chia-siemenet. Ne sisältävät kasvikunnan tuotteeksi hurjan määrän omega-3-rasvahappoja ja ne ovat hyvä kuidun lähde. Siemenet geeliytyvät mukavaksi koostumukseksi nesteessä ja edistävät suolen toimintaa. Itse käytän näitä supersiemeniä aika paljon, pääosin vanukkaissa, leivonnassa, smoothieissa ja tuorepuuroissa. Myös kookosveteen sekoitettuna ne maistuvat ihanilta. Jos nämä siemenet ovat vielä uusi tuttavuus, voi täältä aikaisemmasta postauksestani lukea tarkemmin tästä terveysruuasta.

Tässä helppo ohje kesäkuun Cosmon palstaltani maukkaaseen ja terveelliseen vanukkaaseen:

Passion-chiavanukas (g,m,s)

TARVITSET:
– Reilu 1 dl mantelimaitoa
– 1,5 rkl chia-siemeniä

– ½ banaanin
– 1 tl lucuma-jauhetta
– marjoja, passionhedelmää, sitruunamelissaa

1. Sekoita chia-siemenet hyvin mantelimaitoon ja laita vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin (mitä kauemmin siemenet ehtivät turvota, sen parempi). Sekoita välissä muutaman kerran.
2. Sekoita joukkoon muusattu banaani ja lucuma.
3. Koristele marjoilla, hedelmillä ja sitruunamelissalla.


Voit valmistaa chia –vanukkaan edellisenä päivänä vaikka jälkiruuaksi kesäbrunssille!

Tässä alhaalla on kuva kätevästä piknik-eväästä. Sekoitin purkkiin chia-siemeniä ja vuohemaitojugurttia ja annoin turvota yön yli. Seoksesta tuli hyvin kiinteää ja sen päälle pilkoin hedelmiä, kookoshiutaleita ja lorautin vähän hunajaa. Herkullista ja terveellistä. Vuohenmaitojugurttia olen löytänyt hyvin ulkomailta, mutta Suomesta sitä saa ainakin Ruohonjuuresta.

xVilma

Leave a comment

3 kommenttia

  • Monika

    Hei Vilma! Kysymykseni ei liity tähän postaukseen, mutta muistan sinun maininneen useampaankin otteeseen aiemmissa postauksissasi, etten suosittelisi soijan käyttämistä ruokavaliossa. Olen pohdiskellut syytä tähän, mutta en ole netistä löytänyt perusteluja? Kiitos jos ehdit vastata :)

  • Tsips

    Hassu kysymys: onko yhtään parempi lihoa muutama kilo terveellisillä jutuilla, kuten pähkinöillä, siemenillä ym versus vaikka karkilla? Mulle on käynyt niin, olen syönyt yksinkertaisesti liikaa ravinnetiheää ruokaa. Täytyy alkaa vähentää, niin terveellistä kuin onkin!