Ensimmäinen videopostaukseni/ leuanveto

Muistatte ehkä kun sanoin yksi päivä meneväni kuvaamaan treenivideoita Salmisaaren Elixiaan. Ajattelin jakaa tänne nyt vähän esimateriaalia. Tämä video on ensimmäinen testailuni, ja lähinnä vitsi, mutta joululomalla aion perehtyä editointiin paremmin ja toivon, että joskus osaan tehdä vielä hienoja blogivideoita. ;)

Videolla on kuitenkin joku pointtikin.. Leuanvetoa on hyvä harjoitella kuminauhan avulla. Lähes kaikilla kuntosaleilla on eri paksuisia kuminauhoja, jotka auttavat alkuun keventämällä vastusta. En ole ennen tätä vuotta koskaan treenannut leuanvetoa, ja muutenkin olen aina laiminlyönyt käsiä/yläkroppaa. (Ei olisi ehkä kannattanut.) Nyt tykkään kuitenkin harjoitella juuri näitä lihasryhmiä ja kehityksen on huomannut nopeasti.

Leuanveto on erittäin hyvä liike koko ylävartalolle, yksi parhaista. Se on moninivel-liike, kuormittaa suuria lihasryhmiä ja lisäksi se kehittää toiminnallista vetovoimaa, joka on terveellistä ryhdille ja olkanivelille. Lihasryhmien aktivointi riippuu paljon otteen tyypistä. Kämmenet itseä kohti kehittää enemmän hauiksia ja myötäote taas leveitä selkälihaksia. Myös otteen leveys vaikuttaa, mutta hartianlevyistä otetta voi pitää oletusarvona. Oli käsien asento mikä tahansa, leuanveto kehittää loistavasti myös keskivartaloa.

Yleensä teen leuanvedot kädet toisin päin kuin videolla eli vastaotteella, mutta personal trainer Bao Le kehotti tällä kertaa tekemään myötäotteella. Tässä siis elämäni ensimmäinen itse tehty videopätkä.. ;D

xVilma

Leave a comment

6 kommenttia

 • emppu

  Hyvä vinkki tuo kuminauhan laittaminen. Itsekin olen laiminlyönyt käsien treenausta ja vasta viimeaikoina alkanut keskittyä niihin enemmän. Normaalit leuanvedot eivät vielä onnistu huonojen käsivoimien takia, tämä neuvo tuli tarpeeseen.

  • Vilma Peltonen

   Kiva kuulla!! Toki laitteellakin pystyy leuanvetoa avittaa, mutta mun mielestä kuminauhassa liikerata muistuttaa enemmän oikeaa leuanvetoa. :)

 • Jii

  Vautsi! Näytti hyvältä :) Tuo oliskin kätsy tapa saada tehtyä enemmän ku yhen tai kaks leukaa.. :P Sulla on hyvä tapa kokeilla ja harrastaa erilaisia lajeja – itsekin ajattelin poiketa jumppa/lenkki/sali -sarjasta käymällä pelaamassa pitkästä aikaa vaikkapa sulkapalloa tai squashia! Sulla on inspiroiva blogi :)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos, kiva kuulla!!! Se on jo hyvä jos saa yhden tai kaks leukaa. Mutta kuminauhan avulla pystyy kyllä harjoitella useampia toistoja. ;)

 • pulu

  Voi waude mikä kuva! Ja videokin oli kiva ja sopivan simppeli :)
  Olen verrattain uusi lukijasi,mutta pidän blogistasi kovasti, varsinkin sen monipuolisuudesta!