Vitamix

14.10.2013 /

Aamulla viittasin uuteen keittiöni ihmeeseen ja monet blogiani seuranneet ehkä arvelivat, että vihdoin olen ostanut kauan puhumani mehukoneen. Instagram-seuraajani tietävät jo, ettei kotiini kuitenkaan päätynyt mehukone -vaan blendereiden kuningas, Vitamix.

Materia on tehnyt minut kahdessa tapauksessa hyvin hyvin onnelliseksi. Ensimmäinen oli se, kun sain nykyisen kamerani lahjaksi. Toinen kerta on tämä. Olen haaveillut Vitamixista vuodesta 2009, mutta silloin en olisi uskonut, että joku päivä raaskin hankkia kyseisen blenderin. Niille, jotka eivät tiedä, Vitamix ei ole ihan halpa. Messutarjouksena blenderi maksoi 599e. Minulla ei olisi ollut tähän kyllä varaa…

..mutta tein vähän matemaattisia laskentoja. ;) Vitamixilla on 7 vuoden takuu. Seitsemässä vuodessa on 2 555 päivää (en huomioinut karkauspäivää). Minä ja avopuolisoni käytetään blenderiä yhteensä varmasti lähemmäs 500 kertaa vuodessa. 7×500=3 500. Voin siis ajatella, että käytämme Vitamixia 3 500 kertaa (todennäköisesti enemmän, koska laite kestää kuulemma kymmenenkin vuotta helposti). No 600e:3 500=0,1714..e, eli yhden blendauksen hinnaksi tulee n. 17 senttiä. Ja tämän voi jakaa kahdelle ihmiselle. Kun ottaa vielä huomioon, että tämä on satsaus hyvinvointiin ja vähentää uskoakseni ulkona syömistä, olen varma, että tämä oli kannattava hankita.

Jos materia, kuten kamera tai blenderi, helpottaa jokapäiväistä elämää, lisää siihen nautintoa ja niiden avulla saa luotua, jotain pysyvää, on se mielestäni hintansa arvoinen. (Kauheat perustelut, mutta kuten huomaatte, en ostele kauhean kevytkenkäisesti asioita..) ;)

Olen niin fiiliksissäni tästä. Tänään tein jo aamupalaksi samettisemman smoothien kuin koskaan, välipalaksi blendasin porkkanoista ja kananmunista lättytaikinan ja iltaruuaksi tehdään vielä kasvissosekeitto.

Vitamix on sanottu olevan maailman paras blenderi. Se on yksi suosituimmista blendereistä smoothiebaareissa ja ammattikokkien keskuudessa. Ylivoimainen 2 hv:n moottori (kyllä!) takaa sileän lopputuloksen. Olen myös huomannut, että tämä on todella helppo puhdistaa! Vitamix tekee monen eri kodinkoneen työt ja sillä valmistuu helposti ja nopeasti esimerkiksi keitot, pähkinä/siementahnat, salsat, kastikkeet, jäätelöt, leivät, jäämurska… jne. Luulenpa siis, että blogissani ei voida välttyä uudelta ruuanlaitto (Vitamix) innostukseltani. :)

xVilma

Leave a comment

18 kommenttia

 • Mä oon myös haaveillut tuosta jo ties kauan!!!! :) Vielä en ole raaskinut kyseistä ihanuutta hankkia, mutta tää sun postaus sai vakuuttuneeksi, että tää on seuraava sijoitus!!!! :D

  • Vilma Peltonen

   Heh, joo on tää kyllä huippu kodinkone ja jos yhtään enempää blenderiä käyttää, niin maksaa kyllä rahansa takaisin! :D

 • Joel K.

  Blenderin hankinta muutti mulla ihan totaalisesti ruuanlaiton, vaikka omani ei noin hieno olekaan. Smoothien ohella teen paljon guacamolea, salsaa, hummusta ja kidneypapupihvejä. Kasvispohjainen ruuanlaitto on tosi terveellistä ja on vallannut mun keittiön.

  Toivottavasti laite on jokaisen eurona arvoinen. Noin tehokas moottori kuulostaa kyllä niin hurjalta, että se saattanee näkyä jo sähkölaskussa. Mites äänekäs se on? Entä kuuluuko terät tuohon takuuseen?

  • Vilma Peltonen

   Blenderi on kyllä niin monikäyttöinen ja varsinkin kasvisruuanlaitosta tulee niin helppoa! Itsekin olen tehnyt sillä smoothieiden lisäksi usein mm.hummusta, mustapaputahnaa, guacamolea ja raakakakkuja. NYt varmasti enenvissä määrin. :)

   Vitamixin tehoa saa säädeltyä tosi paljon ja peruskäytössä ei tarvi ihan kahta hevosvoimaa. ;) Jos blenderiä käyttää lujalla niin kyllä siitä ääntä lähtee, mutta suurimman osan voi tehdä hiljaisemmalla teholla (esim. porkkanat ovat parissa sekunnissa niin hienojakoista, että tehoa voi laskea huimasti). Terät kuuluu takuuseen! :)

 • Laura

  Meillä myös vitamix ollut jo vuodesta 2009 :) harmikseni se on jäännyt vähän vaisulle käytölle viimeaikoina, perus smoothiet kyllä päivittäin mutta muu kokkaillu on jäänyt vähemmälle, täytyy parantaa tavat nyt ;) .. Viititkö kertoa tosta porkkana-kananmuna lättytaikinasta? kiinnostus heräs :) Kiitos!

  • Vilma Peltonen

   Kiitos Laura kommentista! :) Laitoin tohon ”lättytaikinaan” vaan muutaman porkkanan, munan, valkuaisen, kvinoahiutaleita, suolaa ja tuoretta korianteria ja paistoin pannulla blendaamisen jälkeen. Tein ekaa kertaa päästäni, joten ei ole määriä muistissa valitettavasti. Söin letut puolukoiden kanssa. Oli herkkua! ;)

 • Cinderella

  Hei kaunis Vilma! Tuota hankintaa kannattaa ehottomasti ajatella investointina. Ja noilla sun matemaattisilla todistuslaskelmilla saa takuulla pätevän synninpäästön paitsi muilta myös iteltää. Oot sä kokeillu tehä hummusta tai tahinia tuolla? Tai miten ja millä reseptillä sä kyseisiä mössöjä vääntäisit?

  • Vilma Peltonen

   Kiitos kommentistasi! :))
   Oon tehnyt hummusta mun vanhalla blenderillä. Ja oon käyttänyt siihen valmista luomutahinia. Testaan näitä Vitamixilla ja teen näistä oman postauksen piakkoin, jos sopii!? ;)

 • elliina

  Jälleen sulta niin ihana postaus: arkinen mutta kiinnostava:) Samaa mietin yksi päivä itse, että miten polkupyörä ja blenderi voivat saadaakaan olemassaolollaan minut joka päivä hyvälle tuulelle. Eli ei yhtään turha sijoitus:) Olisi kiva kuulla sulta jotain hyvä reseptejä esim. smoothiesiin, kasvistahnoihin joita tälläisellä vempeleellä voi tehdä:)

  • Vilma Peltonen

   Kiitos kommentistasi! :) Reseptejä tulossa paljon ja tänään esimerkiksi postasin hummuksen ohjeen. :)

 • Juise

  Siis eihän tuo blenderi ole mitenkään laskettuna rahallisesti fiksu ostos. Lasketaanpa vähän:
  sinä maksoit blenderistä 600 euroa, minä maksoin 30 euroa. Oletetaan että kovalla käytöllä sinun blenderi kestää sen 10 vuotta ja minun blenderi kestää vain sen takuuajan eli kaksi vuotta. Eli sinä sait 600 eurolla blenderin 10 vuodeksi ja minä saan 600 eurolla blendereitä 40 vuodeksi. No mutta kyllähän jotku ajelee maseratilla vaikka skodallakin pääsis ;)

  • Vilma Peltonen

   Olen eri mieltä. ;) Jos ostaa 40 blenderiä, se on huomattavasti epäekologisempaa kuin ostaa yksi. Lisäksi Vitamixilla pystyy tehdä asioita joita perusblenderillä ei voi, joten pahimmassa tapauksessa joutuu ostaa toisenkin, tai kolmannenkin kodinkoneen.

   Plus, Vitamixilla tehdyt ruuat ovat koostumukseltaan ja siten myös maultaan parempia. Joten jos kaikki tekijät ottaa huomioon, on Vitamix fiksu ostos. Joillekin. Itse pärjäsin pitkään 30 euron blenderillä myös. ;)

 • Juise

  No juu siis ymmärrän kyllä pointtisi :) Mikä parasta ni kolme päivää sen jälkeen kun kirjotin tuon viestin ni minun 30 euron blenderi sano ittesä irti savun kera ja hyvä ettei tuleen syttyny :D Joten vedän sanani takaisin ja harkitsen vakavasti kalliimman blenderin ostoa :)

 • Riikka

  Heippa! Pakko sanoa ihan ekana, että sulla on ihana blogi! :) Kyselisin sitä että onko toi sun Vitamix se TNC5200 malli? Oon ite harkitsemassa kyseisen vekottimen ostamista ja aattelin kysellä, et tuntuuko ostos vieläki yhtä kannattavalta ja onko kone tosiaan nii tehokas mitä puhutaan? Luotto on kova konetta kohtaan ja jos sen ostan nii oon varmasti one very happy girl :D

 • I just want to say I’m all new to weblog and certainly loved you’re blog site. Likely I’m likely to bookmark your blog . You absolutely have beneficial well written articles. Thanks a lot for sharing with us your blog.

 • Maija

  Onko vitamix toiminut edelleen hyvin? Onko pidempiaikaisessa käytössä ilmennyt puutteita, jotain missä toivoisit tämän toimivan eri tavoin/paremmin? Onko aktiivinen käyttö jatkunut?